Erdoğan’dan 'Adalar Yunanistan'ındır' diyen CHP'li Eralp'e sert tepki

Başkan Recep Tayyip Erdoğan Van’da bir araya geldiği gençlerle buluşmasında önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, CHP'li emekli büyükelçi Yalım Eralp'e sert tepki gösterdi.

Erdoğan’dan 'Adalar Yunanistan'ındır' diyen CHP'li Eralp'e sert tepki
Erdoğan’dan 'Adalar Yunanistan'ındır' diyen CHP'li Eralp'e sert tepki
GİRİŞ 12.06.2022 22:31 GÜNCELLEME 12.06.2022 22:31
Bu Habere 88 Yorum Yapılmış

Başkan Recep Tayyip Erdoğan Van’da bir araya geldiği gençlerle buluşmasında önemli açıklamalarda bulundu. CHP'li emekli büyükelçi Yalım Eralp'in Ege'deki adalar ile ilgili yaptığı "Adalar Yunanistan'ındır" şeklindeki küstah açıklamaya sert ifadelerle karşılık veren Başkan Erdoğan, "Büyükelçi müsveddesi! Bu adamlar büyükelçilik yaparsa bu ülkenin hali ne olur." yanıtını verdi.

Başkan Erdoğan, adaları silahlandırarak provokasyona imza atan Yunanistan'ı geçtiğimiz günlerde çok sert bir dille uyarmış, "Yunanistan'ı tıpkı bir asır önce olduğu gibi pişmanlıkla sonuçlanacak hayallerden, söylemlerden ve eylemlerden uzak durması, aklını başına alması konusunda tekrar ikaz ediyoruz. Kendine gel" demişti.

Başkan Erdoğan'ın dünya basınında gündem olan konuşmalarından rahatsızlık duyan CHP'li emekli büyükelçi Yalım Eralp, Yunan tezlerine destek vererek adaların Yunanistan'a ait olduğunu öne sürmüştü.

"BÜYÜKELÇİ MÜSVEDDESİ"

Van'da düzenlenen gençlik buluşmasında, konuya ilişkin fikri sorulan Başkan Erdoğan, "Çıkmış eski büyükelçi müsveddesi terbiyesiz, adalarla ilgili Yunanistan'ın hakkı diyor. Düşünebiliyor musunuz bu adamlar bu ülkede büyükelçilik yaptı. Biz yerli, milli asli duruşumuzla yolumuza devam edeceğiz. Tüm bu sıkıntıları da söke söke aşacağız." dedi.

YUNANİSTAN İLE ADALAR GERİLİMİ!

Başkan Erdoğan adalar gerilimi ile ilgili şu ifadeleri kullandı:

Efes 2022 tatbikatındaydık birlikte oradan bir yerlere mesaj verdik. Onlar da anlamış olacak ki hemen bir toplantı yaptılar. Bir momentum açıkladılar. Artık bundan sonra Türkiye'nin aleyhinde herhangi bir açıklama yapmayacağız. (Dediler). Dışişlerinden arkadaşlar bu konuda söyleyeceğiniz bir şey var mı dediler. Yeni söyleyeceğimiz bir şey yok biz söyleyeceğimizi söyledik. Aramıza üçüncü kişileri sokmayalım dedik. Aradan 15 gün geçti sen gidiyorsun ABD'de senatoda Türkiye'nin aleyhine konuşma yapıyorsun. Yemezler Miçotakis yemezler.

"FATURASI AĞIR OLUR!"

Ataların senin çok iyi bilirler, faturası ağır olur. Kurulan üsleri niçin yaptınız diye sorduğumuz zaman Ruslara karşı diyorlar. Ukrayna'ya karşı Ruslara ne yaptınız.Her şeyleri yalan. Batı'ya güven olmaz. Batı'nın alacaksan ilmini, sanatını alırsın ama siyasette batının siyasetine güven olmaz. Bunlar bizi AB'de bile sene 63 o günden bu güne hala oyalıyorlar. Aslında 59'da başladı ama hep oyaladılar. Bunlarda yalan almış başını gidiyor. Dürüstlük yok bunlarda. Dürüstlük bizim milletimizde var.

Gülşah Kerimoğlu Haber7.com - Editör
Haber 7 - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Haber7.com sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı.
YORUMLAR 88
  • Süleyman 2 yıl önce Şikayet Et
    Turkiyede cok ganı bozuk var maalesef
    Cevapla
  • C.Türk 2 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye'de Hainden geçilmiyor!.
    Cevapla
  • alp 2 yıl önce Şikayet Et
    yaw adam zaten mosonmuş fazla söze ne gerek
    Cevapla
  • Reco 2 yıl önce Şikayet Et
    Hala öyle diplomatlar var, unvanları imtiyazları ellerinden alınsın,ama almazlar,sadece söylemde kalır,samimi olan gereğini yapacaktır...
    Cevapla
  • Okuyucu 2 yıl önce Şikayet Et
    Ey saadet partili ve iyi partili kardeşlerim kime destek veriyorsunuz görün vatandaşın hangi clube hizmet ediyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Arsenal'ın en pahalı 2. ismi olan Pepe, yana döne kulüp arıyor
Yılmaz Özdil'den bunları duymak da varmış! Türkiye'nin gururu Selçuk Bayraktar....