Erdoğan Draghi'yi resmi törenle karşıladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'ye resmi ziyarette bulunan İtalya Başbakanı Mario Draghi'yi resmi törenle karşıladı.

GİRİŞ 05.07.2022 17:02 GÜNCELLEME 05.07.2022 19:35
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Draghi'nin bulunduğu makam aracını Cumhurbaşkanlığı Külliyesi önündeki caddede karşılayan süvariler, araca protokol kapısına kadar eşlik etti.

Erdoğan, Draghi'yi Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nin ana giriş kapısında karşıladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Draghi'nin tören alanındaki yerlerini almalarının ardından, 21 pare top atışı eşliğinde iki ülke milli marşları çalındı. Draghi, Muhafız Alayı Tören Kıtası'nı "Merhaba asker" diyerek selamladı.

Törende, tarihte kurulan 16 Türk devletini temsil eden bayraklar ve askerler de yer aldı.

İki ülke heyetlerinin takdimi sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Draghi, merdivenlerde Türkiye ve İtalya bayrakları önünde tokalaşarak gazetecilere poz verdi.

Baş başa görüşmeye geçen Erdoğan ve Draghi, Hükümetler Arası Zirve Oturumu'na başkanlık etti.

Törende, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı Metin Kıratlı, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ve Ankara Valisi Vasip Şahin de hazır bulundu.

KAYNAK: AA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 3
  • baba vanga 1 yıl önce Şikayet Et
    draghı denılınce gerıye dönük lk akla gelenler bıden gıbı antıpatı uyandıran söylemlerı gelıyorREIS hk.başlıca gelış sebebı aslında ukrayna rus buğdayının öncülük hk dan yararlanması dığer yerıne getırılmesı konular fasa fıso………….
    Cevapla
  • vatandaşş 1 yıl önce Şikayet Et
    bu karşılamayı izleyen batılılar on altı Türk devleti sembollerini görünce bir kere daha düşünüyorlardır.Beş yıl sonra çok daha iyi bir noktada olacağız hele on yıl sonra gik yüzünde milli muharip uçağı süzülecek ki onca siha iha helikopter füzeler anfbi hücum gemileri insansız gemiler ..Türkiyenin gücüne güç katacaklarki. böyle karşılamalar cumhurbaşkanlarını dahada kendine güven getirecektir....
    Cevapla
  • Kamil 1 yıl önce Şikayet Et
    Güney Kıbrıs açıklarında sondaj yapan ülkelerin şirketleri , Rum ve Yunan tezlerine destek veriyor . En azından İtalya 'yı tarafımıza çekip , Mavi Vatan'ımıza destek bulmalıyız . Diğer Petrol şirketleri ve ülkeleri de Türkiye'den yana taraf olmaya başlayacaklardır .
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Ebu Ubeyde’nin konuşmasının tamamını yayınlıyoruz... Bütün dünyaya duyurdu:Hazırlanıyoruz!
Eski bakan Mehmet Ali Yılmaz evinde ölü bulundu!