Öldürülen doktora son veda: Bakan Koca cenazedeydi, Başkan Erdoğan da aileyi aradı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Konya'da görev yaptığı hastanede uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden doktor Ekrem Karakaya’nın ailesiyle telefonda görüşerek taziyelerini iletti.

GİRİŞ 07.07.2022 14:25 GÜNCELLEME 07.07.2022 18:00
Bu Habere 147 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın öldürülen Kardiyoloji Uzmanı Doktor Ekrem Karakaya’nın evini ziyaret ettiği esnada, merhum doktorun annesi Zekiye Karakaya ve ağabeyi Mehmet Murat Karakaya ile telefonda görüştü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmede, doktor Ekrem Karakaya’nın menfur bir saldırı sonucu vefat etmesinden büyük üzüntü duyduğunu ifade ederek, merhuma Allah’tan rahmet, ailesine başsağlığı diledi. Erdoğan, doktorlara ve sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin önlenmesi ve en üst düzeyde cezalandırılması için gereken adımları en güçlü şekilde atmaya devam edeceklerini belirtti.

Dr. Ekrem Karakaya'nın cenazesi memleketi Kayseri'nin Develi ilçesinde toprağa verildi. Cenaze törenine Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da katıldı. Bakan Koca ve Şehit Doktor Ekrem Karakaya'nın abisi Mehmet Murat Karakaya, cenaze sonrası mezarlıkta taziyeleri kabul etti. Taziye sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtladı ve duygularını paylaştı.

Karakaya'nın cenazesi Develi Devlet Hastanesi morgundan alınarak Yeni Mahalle'deki baba evine getirildi.

İlçeye gelen Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, evin önündeki taziye çadırını ziyaret etti. Koca, Karakaya'nın ailesine, ağabeyi Mehmet Murat Karakaya'ya sarılarak başsağlığı diledi.

8 çocuklu ailenin üçüncü çocuğu olan Karakaya'nın kız kardeşleri, eşi ve yeğenleri, "Şehit Uzm. Dr. Ekrem Karakaya" yazan tabutun başında gözyaşı döktü.

Kız kardeşleri, "Sen bizim hem babamız hem ağabeyimizdin, sana daha doyamadık." diyerek ağladı.

Karakaya'nın naaşı, cenaze aracıyla Cumhuriyet Meydanı'na getirildi. Buradaki törene Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Nazif Yılmaz, Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar, doktorlar ve vatandaşlar katıldı.

Tören sırasında zaman zaman alkışlı protesto yapıldı, tekbir getirildi.

Burada konuşan ağabey Mehmet Murat Karakaya, kardeşinin sadece kardiyolog olmadığını, rahatsızlığı bulunan herkesle yakından ilgilendiğini dile getirdi.

İlçedeki tüm hastaların kardeşine başvurduğunu anlatan Karakaya, şunları kaydetti:

"Simam biraz kardeşime benzediği için ilçede gezerken insanlar ayağa kalkardı. Yaklaşınca, 'Lütfen oturun, ben Ekrem değilim.' derdim. Dün belki de Ekrem'in saldırıya uğradığı saatlerdi, bir ağabey balkondan seslendi, 'Anjio oldum, haberin var mı hocam?' dedi. Ben de kesin beni Ekrem zannetti dedim, 'ben Ekrem değilim, geçmiş olsun.' dedim. Ekrem Kayseri'de, Develi'de, Karabük'te, Konya'da böyle tanınıyordu. Rabbim rahmetiyle muamele eylesin, cennetiyle müşerref eylesin. Tıp camiasını anlıyorum, doktor kardeşlerimiz, Sağlık Bakanımız burada, biraz önce Cumhurbaşkanımızla konuştuk. Gerekli önlemler alınacak inşallah. Sizin hassasiyetinizi anlıyoruz. Sadece bir şey istirham ediyorum, burası cenaze ortamı. Tüm dostlardan, doktor arkadaşlardan, Develi halkından ve misafirlerden Ekrem kardeşimizi rahmeti rahmana uğurlarken tekbirlerle uğurlayalım. Geldiniz, Allah razı olsun, lütfen Ekrem'i bu şekilde yolculuğuna uğurlayalım."

Konuşmanın ardından cenaze namazı kılındı. Sağlık Bakanı Koca'nın da omuz verdiği tabut, askeri törenle cenaze aracına konuldu. Karakaya'nın naaşı Şehir Mezarlığına defnedildi.

Karakaya'nın Elif ve Sena adında 4 ve 5 yaşlarında iki kız çocuğu olduğu öğrenildi.

Çevik kuvvet ekiplerinin güvenlik önlemi aldığı törene çok sayıda doktor, önlüğüyle katıldı.

Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 147
  • Mavera 1 yıl önce Şikayet Et
    grev yapmalarını eleştirenler insani şartlarda çalışmaları için çözüm sunuyorsa seve seve kabul ederler. Doktorlar güleryüzlü değil diyen ekip bir bankacı, bir perdeci, bir oto yıkamacı yada herhangi bir meslek grubu “gittik bize gülmedi” diye vurulsa bunu yapanların deli olduğunu düşünür muhtemelen . Ama konu hekimse hekim bunu hak etmiştir. Ailesinde birçok hekim olan biri olarak söylüyorum yaptıkları fedakarlıkların yarısını yapamaz çoğu insan. Ama ona da cevapları hazır: Allah razı olsun demektense “seçmeselerdi o zaman” . Hastalar hekimlere nasıl davranıyor hiç sordunuz mu
    Cevapla
  • Mavera 1 yıl önce Şikayet Et
    Doktorların çok az bir kısmı TTB’ye üye. Üstelik çoğu hekim yaptıklarını tasvip etmez. Tüm doktorları TTB ve birlikte anıldığı PKK ile bir tutmak haklılıklarını örtbas etmeye çalışmaktan başka bir şey değil.Grev her görüşten sendika ve derneğin birlikte aldığı bir karar.Yapılan haksızlıklara susup otursunlar mı .
    Cevapla
  • Aga 1 yıl önce Şikayet Et
    Doktorların bir çok'u kötü davranıyor hastaya, hastaların bir kısmı da çok ahlaksız. Yakında zamanda bir hanım doktora çok dua ettim fakat iş yükünün çok fazla olduğunu da gördüm...
    Cevapla
  • Karacabey 1 yıl önce Şikayet Et
    Doktorlar fitneye alet olmayın. Görevinizin başına dönün. Grev nedeniyle bir hasta ölürse sorumluluk sahibi siz olursunuz.
    Cevapla
  • ... 1 yıl önce Şikayet Et
    Tbb neden pkk nın öldürdüğü Dr ve öğretmene ses çıkarmıyor bu kadar açıktan hainlik peşinde olan Tbb kapatılsın çok geretksiz sadece israf başka bişey değil
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son dakika haberi: Erdoğan'dan Alman gazetecinin sorusuna net cevap: O iş artık bitti
Etiketlerde bir devrin sonu, Erdoğan duyurmuştu! Artık fiyatları onlar belirleyecek