Gündoğdu'dan Erdoğan'ın mitingi için tüm Ordululara davet

AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu, 30 Temmuz 2022 Cumartesi günü Ordu’ya gelecek olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın mitingine tüm Ordulu hemşehrilerini davet etti.

Gündoğdu'dan Erdoğan'ın mitingi için tüm Ordululara davet
Gündoğdu'dan Erdoğan'ın mitingi için tüm Ordululara davet
GİRİŞ 27.07.2022 15:12 GÜNCELLEME 27.07.2022 16:33

30 Temmuz 2022 Cumartesi günü saat 16.00’da Altınordu Cumhuriyet meydanında Ordulularla buluşarak fındık fiyatını açıklayacak olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın mitingine davet çağrısı yapan AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu, “Mitingimizin coşkulu geçmesi ve vatandaşlarımızın bu heyecana ortak olması için tüm hemşehrilerimizi mitingimize bekliyoruz” dedi. 

Ordu’da yapılan ve yapılacak olan yatırımlar ve fındık ürününe ilişkin önemli açıklamalarda bulunan Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu, “Hayatım boyunca mücadele ettim ve Allah’ta bize bu milletimize hizmet etmeyi nasip etti. Bizde milletimizin hakkını hukukunu savunmaya, hakkını korumaya devam edeceğiz” ifadelerine yer verdi. 

“ÜRETİCİ BAHÇEYE GİRMEDEN FİYATI ÖĞRENECEK”

“Cumhurbaşkanımız Ordu’ya gelerek üreticilerimiz bahçeye girmeden güzel de bir fiyat açıklayacak” diyen Milletvekili Gündoğdu, “Kızılcahamam’da partimizin istişare toplantısı vardı. O toplantıda Giresun Milletvekilimiz Kadir Aydın, Sayın Cumhurbaşkanımıza beklentileri dile getirdiğinde, bizde üreticilerimiz bahçeye girmeden fındık fiyatının açıklanması gerektiğini ifade ettik. Sayın Cumhurbaşkanımızda bize ne zaman açıklayalım diye sorduğunda, 25 Temmuz ile 5 Ağustos arası açıklanmasını talep ettik. Cumhurbaşkanımızda bize olabileceğini söyledi. O toplantıdan sonra her yerde tüm vatandaşlarımıza 25 Temmuz ile 5 Ağustos arası fındık fiyatının açıklanacağını deklare ettim. Sayın Cumhurbaşkanımız da fındık fiyatını açıklamak üzere Ordu’ya geleceğini söyledi. Büyük bir heyecanla bizlerde bekliyoruz” diye konuştu. 

“CUMHURBAŞKANIMIZ ÜRETİCİNİN YANINDA DURMAYA DEVAM EDİYOR”

“Her fındık döneminden önce olduğu gibi yine bu yılda bölge milletvekillerimiz, Cumhur ittifakı paydaşlarımızla birlikte bir araya geldik ve Tarım ve Orman Bakanımızın da katılımıyla bir toplantı gerçekleştirdik” diyen Gündoğdu, “Tarım ve Orman Bakanımız fındık fiyatı ile alakalı bizlerin görüşlerini aldı. Bunu Cumhurbaşkanımıza götürecek. İnşallah Cumhurbaşkanımız da olgunlaşan fiyatı 30 Temmuz 2022 Cumartesi günü Ordu’ya gelerek fındık fiyatını da duyurmuş olacak. Her dönem Cumhurbaşkanımız üreticinin yanında durdu ve durmaya devam ediyor” şeklinde konuştu. 

“UÇURUMUN KENARINDAN ÜLKEYİ ALDIK” 

“2002’de iktidara geldiğimizde ekonomi çok zor bir dönemin içerisindeydi” diyen Gündoğdu, “Uçurumun kenarından ülkeyi aldık. Belli bir noktaya taşıdık. FİSKOBİRLİK’i devreden çıkardık. Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO)’yu devreye koyduk. TMO 2009’a kadar fındık aldı. 2009’dan sonra doğrudan gelir desteği ödenmeye başladı. 2016’ya kadar fındık serbest piyasada fiyatını buldu. 2016’dan sonra da fındık rekoltesi yüksek olunca Cumhurbaşkanımız tekrar TMO’yu devreye koydu. Bugüne kadarda fındık alındı. Yaklaşık 4 yıldır da üretici bahçeye girmeden fındığın fiyatı açıklandı. Üreticimiz rahat etti. Sayın Cumhurbaşkanımız Dünya ekonomisinin en kötü olduğu dönemde bile vatandaşının ve milletinin yanında oldu ve olmaya da devam ediyor kimse merak etmesin. Şuan dünya genelinde ekonomide yaşanan bir sıkıntı var. Rusya- Ukrayna savaşı ile birlikte bu sıkıntı zirveye ulaştı. Ama Cumhurbaşkanımız üreticinin, garibin, milletin ve fındık üreticisinin her zaman yanında” dedi. 

“BAKAN ZİYARETLERİNİN İLİMİZE KAZANIMI ÇOK YÜKSEK”

Geçtiğimiz gün Ordu’ya gelen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun ziyaretine ilişkin de önemli detayları paylaşan Milletvekili Gündoğdu, “Bakan ziyaretlerinin ilimize kazanımı çok yüksek oluyor. 1 Milyar dolarlık yatırım Ordu ilinde sadece ulaşım alanında yapıldı. Şuanda hastanemiz 1 Milyar 500 milyona yapılıyor. Bundan sonra ki ulaşım adına yapılacak olan yatırım 10 Milyar TL’ye yaklaşıyor. Biz bugün en önemli yollarımızdan birinde ışık görme töreni düzenledik. Akçatepe 1, Akçatepe 2 ve terzili tünellerimiz var. Akçatepe-1 tünelinde ışık görme töreni düzenlendi. Sayın Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Adil Karaismailoğlu bunun için ilimize geldi. Sadece orada yapılan ve yapılacak olan yatırım en az 4 milyar lira. Ordu – Çambaşı, Ordu- Gölköy, Fatsa - İslamdağ -  Korgan- Niksar yolumuz bunların hepsi masaya yatırıldı.  En önemlisi ise Sayın bakanımızın burada Ünye – Akkuş – Niksar yolu ihalesinin en kısa zamanda yapılacağının müjdesini vermesi oldu. Akkuş’lu ve Ünye’li hemşehrilerime şimdiden hayırlı olsun. Allah’ın izni ile en kısa zamanda bu yolun ihalesi de yapılmış olacak. Sayın bakanımız Ağustos ayı içerisinde ihalesini yapıp startını vereceğini söyledi. Altınordu - Kabadüz – Çambaşı yolunda ikmal ihalesi var bu konuşuldu ve ihalesi yapılacak. Ulubey – Gürgentepe - Gölköy yolunun ikmal ihalesi de en kısa sürede yapılacak. Kumru- Niksar, Korgan-Niksar yolunun müteahhitlerine de destek verilmeye devam edilecek” ifadelerine yer verdi.

“ORDU’YA 10 MİLYARLIK YATIRIM SÖZÜ”

Sadece Fatsa ilçesinin değil Karadeniz bölgesinin problemi olan Fatsa’ya çevreyolu yapılmasıyla ilgili konuların da konuşulduğunu söyleyen Gündoğdu, “O günkü şartlarda Ergün Taşcı vekilimizde Fatsa Çevreyolunun proje ihalesini takip etmişti. Sayın Bakanımız da, “İnşallah onu da yatırım planlarımız arasına aldırıp, yarım kalan işlerimiz bittikten sonra ilk işimiz o. Çünkü Karadeniz otoyolu önemli bir yol. Bu tamamını ilgilendiriyor ve onu da gerçekleştireceğiz” diyerek bizlere bir önemli konuda daha söz verdi. Sayın bakanımız Ordu’ya 10 milyarlık yatırım sözü verdi. Her bakan geldiğinde Ordu’ya önemli bir katkı vererek ayrılıyor. Yani Ordu kabuğunu kıran, daha da büyüyen, büyüdükçe daha çok gelişen bir il olmaya devam edecek. Ne kadar çok bakan getirirsek Ordu’ya o kadar çok katkısı oluyor. Bundan sonra ki süreçte de diğer bakanlarımızı davet etmeye devam edeceğiz. Sayın Cumhurbaşkanımız ile birlikte birçok bakanımızda Cumartesi günü Ordu’da olacak. Cumhurbaşkanımızın da Ordu’ya yeni taahhütleri de olabilir. Hep birlikte göreceğiz” şeklinde konuştu. 

“BAKANIMIZ APRON GENİŞLETİLMESİNİN SÖZÜNÜ VERDİ”

“Havalimanında Apron ile ilgili sıkıntımız vardı, bu meseleyi de konuştuk” diyen Milletvekili Gündoğdu, “Sayın Bakanımız Apron genişletilmesinin sözünü verdi. Biz Türkiye’yi büyüttük. Büyüyen Türkiye’yi büyütmeye devam edeceğiz. Elbette Dünya genelinde yaşanan ekonomik sıkıntıdan hepimiz zarar gördük. Şuan da vaka sayıları yine artmaya başladı. Bunun tedbirini almak bizim de görevimiz, bizde yapacağız. Bundan dolayı dünyada tedarik zinciri aksadı, aksayınca fiyatlar yükseldi. Haricinde Ukrayna- Rusya savaşı oldu. Petrolün varili 130 dolar oldu. Şimdi onu düşürüyoruz. Fiyatları dengelemeye, vatandaşlarımızı ezdirmemek için üzerimizi düşeni yapmaya çalışıyoruz. İnşallah bu bundan sonrada devam edecek” dedi.

İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Hamas: Müzakerelerde esnek bir tutum sergiledik ancak İsrail süreci uzatıyor
Kassam Tugayları, İsrailli esir Goldberg-Polin'in açıklamasını yayınladı