Abdullah Gül'den parlamenter sistem ve laiklik çıkışı

Bir dönem 6'lı masanın ortak aday göstereceği iddialarıyla gündemde kalan 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül 2023 seçimlerine bir yıldan az süre kala yeniden ortaya çıktı.

Abdullah Gül'den parlamenter sistem ve laiklik çıkışı
Abdullah Gül'den parlamenter sistem ve laiklik çıkışı
GİRİŞ 02.08.2022 11:03 GÜNCELLEME 02.08.2022 12:19
Bu Habere 592 Yorum Yapılmış

2023 seçimlerine bir yıldan az süre kala siyaset kulisleri hareketli günler yaşıyor. 6'lı masa ortak bir adaydan uzak, partiler bir bir kendi adı ve logosuyla katılma kararı alırken bu belirsizlik ortamında bir dönem millet ittifakı için dillerden düşmeyen Abdullah Gül sessizliğini bozdu. 6'lı masanın son raddede ortak aday olarak üstünü çizdiği Gül bazı yerlere yeni mesaj ve sinyaller verdi.

İTTİFAKA GÖZ MÜ KIRPTI?

Açıklamalarında hükümeti eleştirip 6'lı masaya yönelik hiçbir olumsuz değerlendirmede bulunmaması yuvarlak masa için yeniden ortak aday mı olmak istiyor yorumlarını da beraberinde getirdi.

Babacan'dan Davutoğlu'na: Böyle yol yürünmezBabacan'dan Davutoğlu'na: Böyle yol yürünmez

Muharrem İnce: 6'lı masanın adayı olayım ama bu sefer şartlarım varMuharrem İnce: 6'lı masanın adayı olayım ama bu sefer şartlarım var

KARAR yazarı Mehmet Ocaktan’ın sorularını yanıtlayan Abdullah Gül AK Parti hükümetini eleştirirken 6'lı masanın yürüttüğü ortak çalışmaların değerli olduğunu ifade etti.

6'LI MASANIN PARLAMENTER SİSTEM ÇALIŞMASINA ÖVGÜ

Gül, CHP, İyi Parti, Saadet Partisi, Gelecek Partisi, Demokrat Parti ve DEVA Partisi'nin uzun zamandır süren “Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem” çalışmalarını destekleyerek “Parlamenter sistemle ve temel siyasi, hukuki konular hakkında yaptıkları açıklamalara baktığımda doğru, ileri demokrasilere yakışan ilke ve prensipleri ortaya koyduklarını görüyorum ve çalışmaları çok değerli buluyorum. Ama önemli olan bunların gerçekleştirilip gerçekleştirilemeyeceği.” dedi.

"AK PARTİ DOĞRUDAN SAPTI"

Başkan Erdoğan'ın Davutoğlu ve Babacan için "Onlar o makamlara kendileri layık oldukları için gelmediler." sözünü isim vermeden eleştiren Gül kendi olduğu dönemi "O zaman bütün bürokraside kariyer mesleklerinde yetişmiş, başarılarıyla dikkat çekmiş kişileri getirdik ve onlarla çalıştık. Onlar da hep doğruları yaptılar. Başarımızda bürokrasinin büyük katkısı oldu. Doğrusu sapmayı burada görüyorum." sözleriyle ifade etti.

Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı kim olmalı? Araştırmada çarpıcı sonuçMillet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı kim olmalı? Araştırmada çarpıcı sonuç

LAİKLİK MESAJI

Gül bilinen muhafazakar imajından sol cenaha daha seküler sinyaller vererek “Dini tamamen hayatın dışında tutmak diye bir şey gerçekçi değil. Burada önemli olan şey şu, dini bir araç olarak kullanmaktan uzak durmak. Çünkü din, zamanların, mekanların çok ötesinde bir mevzu, inanç. Siyaset ise konjonktürel bir yapı." mesajını verdi.

Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 592
  • ADNAN 1 yıl önce Şikayet Et
    Sakın sen doğru yoldan sapmayasın. Yazıklar olsun sana . Şimdilik bu kadar....
    Cevapla
  • Anonim 1 yıl önce Şikayet Et
    Abdula Gül HDP Lideri Abdulaöçalana Benzeyir
    Cevapla
  • Ahmet 1 yıl önce Şikayet Et
    Kayseri den böyle bir şaşkın çıkacağını tahmin etmezdim yazık ki yazık
    Cevapla
  • ÜLKEM 1 yıl önce Şikayet Et
    Yönetime gelmeden anlayamayanlar yönetmeye başlayınca mi anlaşacak ya abdulla gül gerçekten çok basit bir varlık
    Cevapla
  • Şaşkın 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu açıklamalara yazık diyorum..!gül gül gibi laik olmuş..!nereden nereye....makam....mevki hırsı demek böyle birşey..!'din i aksesuar görmek 'haşa...!oysaki müslümanlar için din herşeydir....!esasında devletin ve insanın her anında var olması gerekir...!sonuçta mahşerde hesap var...!fakat bu siyaset ci gafiller bilmiyorlarmi cehennem kimler için...!
    Cevapla
  • Gülme 1 yıl önce Şikayet Et
    Abdullah Gül mv adayı olsun bari
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Barış Alper Yılmaz şov yaptı! Galatasaray liderliğini sürdürdü
Uzmanlar Haber7'ye açıkladı! AK Parti'de önce bu değişmeli