CHP'de "emanetçi genel başkan" yarışı... İşte kulislerde konuşulan 3 isim!

Pek çok kez cumhurbaşkanlığına adaylığı dillendirilen CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun adaylığı durumunda yerine ‘emanetçi bir genel başkan’ olarak kurmaylarından Faik Öztrak, Oğuz Kaan Salıcı ve Özgür Özel’in konuşulduğu da belirtiliyor.

CHP'de "emanetçi genel başkan" yarışı... İşte kulislerde konuşulan 3 isim!
CHP'de "emanetçi genel başkan" yarışı... İşte kulislerde konuşulan 3 isim!
GİRİŞ 30.07.2022 11:05 GÜNCELLEME 30.07.2022 11:05
Bu Habere 158 Yorum Yapılmış

Kulislerde CHP’de, Kemal Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanlığına aday olması durumunda genel başkanlıktan istifa edebileceği, yerine de emanetçi bir genel başkanın gelebileceği belirtiliyor.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun geçen hafta sonu yaptığı Balıkesir mitingi ile birlikte, açıkça cumhurbaşkanlığına aday olacağının işaretini verdiği yönünde değerlendirmeler yapılıyor. CHP kulislerinde de Kılıçdaroğlu’nun adaylığına artık kesin gözüyle bakılıyor. CHP’li kurmaylar her platformda adaylarının Kılıçdaroğlu olduğunu belirtirken, 6’lı masada bu konuda bir kriz çıkmayacağı görüşünü dile getiriyor.

Gelecek Partisi'nden Kılıçdaroğlu'nun adaylığına yeşil ışıkGelecek Partisi'nden Kılıçdaroğlu'nun adaylığına yeşil ışık

Kılıçdaroğlu’nun muhtemel adaylığı nedeniyle CHP içinde 2023 senaryoları da konuşulmaya başladı. Parti içinde şimdiden genel başkanlık koltuğu için yarış başladığı ifade ediliyor.

CHP kulislerinde yapılan değerlendirmelerde “Kılıçdaroğlu aday olsa da olmasa da artık bu koltukta oturması zor. Aday olup kazanamazsa, seçim kaybettiği için artık o koltuğa oturamaz. Kazanırsa, zaten partili cumhurbaşkanlığı sistemine karşı olduğumuz için, her durumda genel başkanlığı bırakacak. Aday olmaması durumunda bu sefer, parti içinden büyük tepki gelir ve genel başkanlığı tartışmaya açılır. Bu nedenle 2023 seçimleri CHP açısından da bir dönüm noktası olacak” görüşü dile getiriliyor.  Öte yandan, kulislerde, Kılıçdaroğlu’nun aday olması durumunda yerine ‘emanetçi bir genel başkan’ aradığı, yakın çalıştığı kurmaylarından Faik Öztrak, Oğuz Kaan Salıcı ve Özgür Özel’in isimlerinin konuşulduğu da belirtiliyor.

KAYNAK: TÜRKİYE GAZETESİ
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 158
  • Seyid Adnan Erdem 1 yıl önce Şikayet Et
    Ey CHP asla muvaffak olmayacaksınız Sizler Türkiye düşmanı emperyalizmin Uşağïsınız bunak biden size oy versin.
    Cevapla
  • Paol 1 yıl önce Şikayet Et
    Kasetle gelen kasetle gider bu üç herseyelogdan birşey olmaz...
    Cevapla
  • Esnaf 1 yıl önce Şikayet Et
    Yerine geçecek adam Veli Ağbaba olmalı
    Cevapla
  • Mustafa 1 yıl önce Şikayet Et
    Biri kansız, diğeri daha kansız, öteki en kansızı, arasan bulamazsın böyle topluluğu,tek ortak yanları Türkiye düşmanlığı
    Cevapla
  • Hasan doğru 1 yıl önce Şikayet Et
    Kılıçdaroğlu fetönün kaset kumpası ile chp nin genel başkanlığına getirildi. Şimdi abd başkanı biden in kumpasları ile cumhurbaşkanı olup, hem fetöye hem amarika ya hem almanya ya hemde pkk ya diyetini ödeyecek. Geride Türkiye kalırsa tabi.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yeniden Refah'ta toplu istifa! Eski İl Başkanı ve 21 yönetici AK Parti'ye katıldı
"Para kulelerinde oklar Ekrem İmamoğlu'nu gösteriyor!"