Erdoğan'dan KPSS açıklaması: Boşta bulunsak seçime kadar satacaklardı

Soçi'de Putin'le görüşmesinin ardından dönüş yolunda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, iptal edilen KPSS sınavıyla ilgili de değerlendirmelerde bulundu.

GİRİŞ 06.08.2022 12:59 GÜNCELLEME 06.08.2022 14:28
Bu Habere 113 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Soçi'den Türkiye'ye dönüşte Kanal 7 Ankara Temsilcisi ve Haber7.com Yazarı Mehmet Acet ile Haber7.com Yayın Koordinatörü İbrahim Günay'ın da aralarında bulunduğu uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı.

KPSS MESAJI: BOŞTA BULUNSAK BUNU SEÇİME KADAR SATACAKLARDI

SORU: KPSS iptal kararınızın detayını merak ediyoruz. Bununla birlikte son duruma ilişkin bilgi verebilir misiniz? FETÖ parmağı var mı? Sosyal medya tarandığında, bakıldığında resmi olarak parmağı olmasa da hükümetle gençleri karşı karşıya getirmek isteyen bir FETÖ’cü grubun varlığı çok aşikar görülüyor.

CEVAP: FETÖ’cü grup mu desek; 6’lı masa mı desek; bir de masanın altı var, yedi… Şimdi dikkat ederseniz, aynı anda hepsi adeta aynı cümlelerle, aynı kelimelerle bunu tanımlamaya çalıştılar. Yani biz orada boşta bulunsak veya boşluğa düşsek bunu seçime kadar satacaklardı. Çünkü gençleri nasıl aldatırız gayreti içerisindeler. Tabii bu tutmadı. Çünkü biz durumu gördük. Durumu gördükten sonra, ben ÖSYM başkanı olan arkadaşımızı da bir zan altında bırakmak istemem ama soruşturmaların hayırlı bir netice vermesi noktasından hareketle kendisini görevden almak suretiyle oraya hemen, 24 saati bulmadan bir arkadaşımızın atamasını yaptık. Bu atamayla beraber de hemen ekibini en güzel şekilde kurması için talimat verdik. Üst düzey de bir ekip oluşturduk ve bu ekiple çalışmalarına anında başladılar. Atamayı yaptığımız gibi çalışmayla da hemen ertesi sabah çıktı basın toplantısını yaptı ve önümüzdeki ayın 17’sinde de süreci başlatma kararını aldık. Sınavı iptal edilenlerden herhangi bir ücret talebi de kesinlikle olmayacak. ÖSYM, bundan sonraki süreci, kademeleri de inşallah en güzel surette devam ettirerek, şaibeleri de ortadan kaldırarak yoluna devam edecek.

"BİZE DÜŞEN HAYIRLI OLSUN DEMEK"

SORU:  Siz Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nu eleştirirken sürekli ‘Bay Kemal’ ifadesini kullanıyorsunuz. O da ‘Evet ben Bay Kemal’im dedi. Buna dair ne diyorsunuz? Bay Kemal demeye devam edecek misiniz?

Şimdi burada da söyledik ya… ‘Bay Kemal’ tabii uzun zamandır kendisine lütfettiğimiz bir isimdi ama bu ismi kabullenmekte önce zorlandı, sonra kabul etti. Bize düşen nedir? Hayırlı olsun demektir. Fakat enteresan olan bir şey daha var, bizim bu ziyaretler de kendisini rahatsız ediyor. Biz bu ziyaretleri yapacağız. Ne Bay Kemal ana muhalefet olarak ne yavru muhalefet, onlar bu tür şeylere giremezler.  Bizim şu 40 yıllık siyasetimizin tamamı elhamdülillah bu yolda geçti. Dünyanın gitmediğimiz ülkeleri istisnadır, nadirdir. Bundan sonraki süreçte de Rabbimizin bize verdiği ömür boyunca bunları inşallah yapmaya devam edeceğiz.

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 113
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Kpss sorularını 6 lı masa mı çalmış? Ya bırakın Allah aşkına. Bu söylenilene kargalar bile güler. Önce mağdur et, sonra gönülleri fethet. Oldu canım.
    Cevapla
  • misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Müslümanlıkta, lakap takma, iftira atma yoktur, yok altılı masa, yok şu yok bu yok terör sevici demek dinen caiz midir? Ayıp artık, edebinizle siyaset yapın, ülkede 50 milyon seçmen var 20 milyon oy alan geri kalan 30 milyona hakaret eder mi? Bu sefer o kadar da oy alamayacaksınız nedir bu kininiz.
    Cevapla
  • Nedir 1 yıl önce Şikayet Et
    Soruları hazırlayanlardan biri millet ittifakını destekliyor olmasın? Mesele çalmak değil. Sınavda sorun yaratıp sınava gölge düşürmek
    Cevapla
  • Ömer Faruk 1 yıl önce Şikayet Et
    ne olduğunuzu böyle kabak gibi ortaya çıkaran adama Reis diyoruz. hepinizin ne olduğu belli oldu. tabi dilin söylemeye var mıyır ama o masa 6lı değil (1)+6'lı. hatta fetö'yü de saysan 2+6'lı....
    Cevapla
  • Fatih 1 yıl önce Şikayet Et
    Okumamışsın. Konuyu Kılıçdaroğlu gibi gargaraya getiriyorsun. Ortada soruları hazırlayanlar tarafından suistimal yapılmış, birileri de gereğini yapmış. Bunu anlamayacak kadar okuma özürlüsün
    Cevapla
  • Jenan 1 yıl önce Şikayet Et
    6 li MASA CALMİS DEMİYOR..BU OLAY UZERİNE HEPSİ AYNİ DİLİ KULLANUYOR DİYOR..İKİSİ ÇOK FARKLI KARDEŞİM..
    Cevapla
  • Burhan 1 yıl önce Şikayet Et
    Sen de fetö artıklarındansın belli
    Cevapla
  • !!!! 1 yıl önce Şikayet Et
    ÖSYM’nin başında ki adamı görevden alınca bitiyor mu iş ? Diyorum hep yıllardan beri bu ülkenin gençlerinin hakkı yeniliyor. Kul hakkı denilen bir şey var hiç mi Allah korkusu kalmadı artık ya ? Benim babamın da hakkını yediler yıllar öncesi. Allah o FETÖ’cü teröristlerin belasını versin. Ama ilahi adalet işte zamanında babamın hakkını yiyen it oğlu itlerin alayı içerde şimdi.
    Cevapla
  • Yunus 1 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Cumhurbaşkanımızın KPSS ile ilgili açıklaması talihsiz bir açıklama, bunu her kim cumhurbaşkanımıza açıklama yapan iletişim başkanlarını gözden geçirmesini tavsiye ederim.
    Cevapla
  • tekin 1 yıl önce Şikayet Et
    Uzun Adam, ne yapacağını bilir ona akıl vermek isteyenlerin hali ortada.6 buçuklu masanın etrafında yarım kalan yerlerini arıyorlar
    Cevapla
  • Fatih 1 yıl önce Şikayet Et
    Görevde yükselmelerdeki mülakatlar da da hak yeniliyor baskanim ama sesimizi duyuramıyoruz bur türlü... Bir cok insanin hakki yendi. Buna da dur deyin. Diğer tarafa kalırsa kötü olur.
    Cevapla
  • Fatih 1 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Cumhurbaşkanım biraz uyanık olsun bu başkanlar hiç mi merak edip tarama yapmamış ne olur ne olmaz diye.Allah aşkına memlekette biriside dürüst yapsın artık. Her şeyi siz mi duzelteceksiniz.Lütfen kendinizi kopyalayın, başka türlü olmayacak.Görevini kendi çıkarı için kullanmayacak bir damla da olsa kendine yarar sağlamayacak insanları tercih edin lütfen.Öyle hizmet etsinler ki eleştirmeye âr edelim.Kendi ayağımıza sıkmaktan usandık artık.Bir belediye başkanı iki dönem seçilir de sizin sayenizde insanların gönlüne girmeyi beceremiyor sa,sorumlu olduğu bölgenin geçmediği sokağı olur mu ...Olmaz .
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye'nin hamlesi dengeleri değiştirecek! Dünya denklemi açısından yeni bir milat
Süper Lig'de haftanın VAR kayıtları açıklandı