Erdoğan açıkladı: Süper güç ülkelerden Türkiye'ye ortak yatırım teklifi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gebze Bilişim Vadisi'ndeki ödül töreninde konuştu. Erdoğan, süper güç ülkelerin SİHA konusunda Türkiye'ye ortak yatırım teklifi yaptıklarını söyledi.

GİRİŞ 06.08.2022 16:46 GÜNCELLEME 06.08.2022 18:05
Bu Habere 123 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gebze Bilişim Vadisi'ndeki ödül töreninde konuştu. Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle: 

Bilişim Vadisi, ülkemizin en büyük teknoloji geliştirme bölgesi özelliğini taşıyor. Türkiye için hayal kuran siz iş insanlarımızı her alanda desteklemeyi sürdüreceğiz. 

Savunmada dışa bağımlılık nasıl ciddi sıkıntılar oluşturursa, teknolojide dışa bağımlılık da benzer sıkıntılar oluşturur. 

Ekonomik büyümesini istikrarlı olarak sürdüren sayılı ülkeler arasındayız. Geçtiğimiz yıl kaydettiğimiz yüzde 11 büyümeyle G-20 ülkeleri içinde ilk sıraya yerleştik. Her ay ihracatta rekor kırıyoruz. Temmuz ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 13,5 arttı. Turizmde 2022 hedeflerimizin de üstüne çıkacağımız görülüyor. 

Dün Soçi'deydim. Döndüğümüzde akşam televizyona baktığımda Rusya'dan gelen geminin Trabzon limanına yanaştığını gördüm. İftihar ettim. Trabzon limanına artık turistler geliyor. 

Tahıl koridorunun açılmasını sağlayarak Türkiye'nin önemini bir kez daha teyit ettik. 

Türkiye ekonomi modelini taviz vermeden uyguluyoruz. Türkiye'yi bu küresel fırtınadan da çıkaracağız. 

SÜPER GÜÇ ÜLKEDEN TÜRKİYE'YE ORTAK YATIRIM TEKLİFİ

İnsansız hava aracı denilince akla ilk Türk SİHA'ları geliyor. Az önce Sayın Bakanımız tüfeklerden bahsetti. Bırak tüfeği Sayın Varank, bu ülke toplu iğne üretemiyordu.

Bir savaş halini düşünün. Dün Sayın Putin'le de bunları konuştuk. Bizimle bu alanlarda da ortak yatırımlara girmek isteyen dünyadaki süper güçler var. Güçlü olursan bunlar oluyor. Muharebe meydanlarında kendilerini ispatlayan SİHA'larımızın savaş doktrinlerini yeniden yazan kabiliyetlerini artık tüm dünya kabul etti. 

TOGG 29 EKİM'DE BANTTAN İNECEK

29 Ekim 2022’de TOGG’un fabrikasının resmî açılışını ve ilk seri üretim aracın banttan indirme törenini gerçekleştireceğiz. 2023’ün ilk çeyreğinde de TOGG’u vatanımızın yollarında görmeye başlayacağız

İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 123
  • Kamil 1 yıl önce Şikayet Et
    Rusya'nın teklifi fena değil , Zira biz bunu Rusya ile yapmaya kalkarsak , başta ABD ve diğer NATO ülkelerinin tepkisi ile karşılaşırız . Ayrıca Rusya'nın Ukrayna harekatı sonrası , Suriye , Libya , Balkanlar ve Türkistan'da ne yapacağı belli değildir . Biz bunu BAE ve Suudi Arabistan sermayesi ile ortaklaşa üretirsek , hem karbon fiber kompozit gövde üretimi için hammadde kaynağımız olur , hem de daha fazla adet üretim yapmış oluruz . NATO üyesi devletler sorun çıkarmazlar .
    Cevapla
  • Musti 1 yıl önce Şikayet Et
    Çip teknolojisine yatırım yapmalıyız. Başta ürünler pahalı olur ama , üretimimiz aksamaz.
    Cevapla
  • Selim 06 1 yıl önce Şikayet Et
    Muallefet karalamakla günü geçirir reis ülkeyi şaha kaldırmak için gecesini gündüzüne katıp çalışır aradakif fark bu kafasını kuma gomenlere duyurulur
    Cevapla
  • hızlı tren nerde 1 yıl önce Şikayet Et
    Trabzon'a turist geliyorda bu turistler neyle gidecek diğer şehirlere? Karadeniz'e hızlı tren bir an önce gelmeli, en son degil.
    Cevapla
  • Tr yerli 1 yıl önce Şikayet Et
    Başkanım bu ülkeyi 20 yılda ilmek ilmek işleyen çevik zekanizla küresel güçte yaptınız içeride muhalefetin miting konusu patates soğan pirasa
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Bayraktar'dan müjde! 'Birkaç ay içinde kazacağız'
IMF'den Türkiye açıklaması