CHP'den Kılıçdaroğlu'nun 15 Temmuz açıklamasına sansür!

CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun 2 Kasım 2021'deki grup toplantısında 15 Temmuz için darbe girişimi dediği, CHP'nin o sözleri videodan kestiği ortaya çıktı.

GİRİŞ 11.08.2022 17:02 GÜNCELLEME 11.08.2022 18:46
Bu Habere 93 Yorum Yapılmış

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, 2 Kasım 2021'deki grup toplantısında yaptığı FETÖ eleştirisinin videosundaki "15 Temmuz darbe girişimi oldu, hep beraber mücadele ettik. İktidarı ve muhalefeti beraber oldu" ifadelerinin silindiği ortaya çıktı. 

CHP'nin YouTube'daki videosunda videodan yaklaşık 2 dakikalık kısmın kesildiği görüldü. 

"KONTROLLÜ DARBE GİRİŞİMİ" AÇIKLAMASI

Kılıçdaroğlu, 2017 yılının Nisan ayında yaptığı konuşmada, "15 Temmuz'da yaşananları artık 'kontrollü darbe girişimi' olarak nitelendirdiklerini" söylemişti.

"AKSİ HALDE BU VİDEO..."

AK Parti Tanıtım ve Medya Başkan Yardımcısı Ömer Arvas, Twitter'dan, "CHP, FETÖ aleyhine söylediği sözleri silerek FETÖ ile 'helalleşmeye' başlamış" paylaşımı yaptı. Arvas, "Bu bir helalleşme değil ise CHP yönetiminde FETÖ'cülerin halen aktif olduğunun kanıtıdır. En acı ihtimal de Kılıçdaroğlu'nun dil sürçmesiyle yaptığı FETÖ eleştirisinin kendi talimatıyla silinmesidir" ifadelerini kullandı. CHP'nin açıklama yapmasını isteyen Arvas, "Aksi halde bu video CHP'nin FETÖ ile anlaşma yaptığının resmi bir kanıtı olacaktır" dedi.

FETÖ'NÜN HAİN DARBE GİRİŞİMİ

Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ), hükümeti kumpaslarla deviremeyeceğini anlayınca 15 Temmuz 2016'da darbe girişiminde bulundu. 

Darbe girişimi, Kara Havacılık Komutanlığındaki bir subayın MİT'e "FETÖ'cülerin MİT Müsteşarı Fidan'ı almak için kuruma saldırı düzenleyeceği" ihbarının yapıldığı saat 16.16'da başladı. 

Kılıçdaroğlu'nun skandal 15 Temmuz açıklamaları FETÖ'cülerin belgeselinde yer aldıKılıçdaroğlu'nun skandal 15 Temmuz açıklamaları FETÖ'cülerin belgeselinde yer aldı

15 Temmuz gecesi Kılıçdaroğlu'nun kıyafetinde dikkat çeken detay15 Temmuz gecesi Kılıçdaroğlu'nun kıyafetinde dikkat çeken detay

İHANET GİRİŞİMİ 21 SAATTE KONTROL ALTINA ALINDI 

15 Temmuz 2016 Cuma günü başlatılan darbe girişimi, tüm yurtta yaklaşık 21 saatte kontrol altına alındı. Türkiye'nin, o karanlık gecede aydınlığa çıkması için mücadele eden sivil, polis ve askerlerden 150'si Ankara'da, 99'u İstanbul'da, 2'si Muğla'da şehadete yürüdü. 

KILIÇDAROĞLU NEREDEYDİ?

FETÖ'nün hain darbe girişimini AK Parti’nin “kontrollü darbesi’ diye tanımlama hadsizliğine düşen CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun Atatürk Havalimanı'ndan "kontrollü kaçışı" hafızalar kazandı. 

Daha önceki konuşmalarında "Darbe olsa tankın önüne ilk ben geçerim" diyen CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu 15 Temmuz gecesi Atatürk Havalimanı'nda darbecilere ait tankların yanından geçerek Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu’nun oturduğu eve sığınmış ve geceyi burada geçirmişti.  

Fotoğrafta Kılıçdaroğlu'nun, İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat ile birlikte CNN Türk kanalını izlediği, o sırada ekranda köprüdeki darbecilerin teslim olma görüntüsünün yer aldığı görülüyor. 

Kılıçdaroğlu, 15 Temmuz gecesinde neler yaşadığını şu sözlerle anlattı: 

"21.50 uçağıyla Ankara'dan havalandık. İstanbul'a 23.00 sıralarında indik. Uçak indikten sonra askeri müdahaleden söz edildi. İnanamadım… Darbeye karşı olduğumuzu ifade ettik. Ankara'ya dönmek için bekledik. Havalimanı dışına çıkmanın da tehlikeli olabileceği ifade edildi. Oradan Bakırköy Belediye Başkanımızın evine gittik. Orada darbeye karşı olduğumuza yönelik kısa bir metin hazırlayıp medyaya gönderdik." 

KAYNAK: HABER7
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 93
  • Cemal 1 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye elden gidecekti kemal banyo tıraş kahve keyfi filim izler gibi kendine gün doğmasını bekledi bu milet Kemal'e dersini verdi şimdi utanmadan bu miletten oy ister ancak ensesini görür bay kemal
    Cevapla
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Fetö Chp demek zaten Chp yi ABD kurmuştur araştırın
    Cevapla
  • Canmehmet 1 yıl önce Şikayet Et
    CHP/ (iittihatçılar) musevi ve masonlar tarafından kurulmuştur.
    Cevapla
  • TEBABET 1 yıl önce Şikayet Et
    konturollü darbe olduğu doğru abd tarafından organize edilip buradaki taşeronlara uygulatılmak istenen bir darbe idi senin bu kadar rahat oturup izleyebilmenin sebebi de bu senin rolün ne olacaktı?
    Cevapla
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Sistem Yalandaroğlu
    Cevapla
  • kumpas 1 yıl önce Şikayet Et
    kemali kaset kumpası ile chp nin başına kontrollü bir şekilde getirdiler. ve halen kontrol altında tutuluyor kemal. kaset kumpasını yapanlar belli. fetöcüler. fetöcülerin emir aldıkları yerler de belli. cia, fbi, mossad, masonlar, siyonistler vs. vs.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
26 imza birden, petrol Türkiye'ye akacak! Terör örgütü PKK'ya kötü haber
TOKİ, 33 ilde arsa satışı yapacak