İçişleri ve Kültür bakanlıklarından ortak çalışma: 8 ilde yeni cemevi açılacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimat üzerine İçişleri ile Kültür ve Turizm Bakanlıkları koordinasyonunda "Milli Birlik ve Beraberlik" çalışması başlatıldı. Bu kapsamda 8 ilde yeni cemevi açılacak.

GİRİŞ 12.08.2022 11:46 GÜNCELLEME 12.08.2022 12:10
Bu Habere 63 Yorum Yapılmış

İçişleri ile Kültür ve Turizm bakanlıklarının koordinasyonunda yürütülen "Milli Birlik ve Beraberlik Çalışması" kapsamında bu yıl 8 ilde yeni cemevi açılacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Alevi Bektaşi toplumunun taleplerinin karşılanmasına yönelik 2021'de verdiği talimat üzerine İçişleri ile Kültür ve Turizm bakanlıkları koordinasyonunda "Milli Birlik ve Beraberlik" başlıklı çalışma başlatıldı.

Çalışmalar kapsamında 58 ildeki 1586 cemevi ziyaret edildi. Kapıları çalınarak sorunların dinlendiği cemevlerinde talepler de toplandı.

Cemevlerinin bina, tadilat, arsa tahsisi, ısınma, kütüphane, çevre düzenlemesi gibi ihtiyaçları başta valilikler olmak üzere ilgili kamu kurumlarına iletildi.

Erdoğan'ın ziyaret ettiği cemevinin dedesi Öz: Kaos planına karşı daha sıkı sarılalımErdoğan'ın ziyaret ettiği cemevinin dedesi Öz: Kaos planına karşı daha sıkı sarılalım

Son dakika... Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan cemevine ziyaretSon dakika... Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan cemevine ziyaret

Federasyondan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyaret ettiği cemevi yönetimi için ihraç talebiFederasyondan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyaret ettiği cemevi yönetimi için ihraç talebi

Ayrıca görüşmelerde gündeme gelen köylerin su sorunlarının giderilmesi ve yeni yol yapılması talepleriyle ilgili çalışmalar yürütüldü.

Bu kapsamda toplanan 8 bin 740 talepten bugüne kadar 58 ilde 5 bin 600'ü yerine getirildi, diğer talepler için de çalışmalar sürüyor.

YENİ CEMEVLERİNİN AÇILMASI İÇİN HAREKETE GEÇİLDİ

Çalışma kapsamında yeni cemevlerinin açılmasına yönelik taleplerin karşılanması için de harekete geçildi.

Bu yıl Kütahya, Burdur, Denizli, Bilecik ve Kayseri'de yeni cemevlerinin temeli atılacak. Yapımı tamamlanan Elazığ, Erzurum ve Ankara'nın Altındağ ilçesi Aydıncık Mahallesi'ndeki cemevleri de bu yıl hizmete alınacak. Böylece bu sene 8 yeni cemevi açılacak.

7 İLDEKİ TÜM TALEPLER YERİNE GETİRİLDİ

Aksaray, Aydın, Elazığ, Hatay, Kırklareli, Osmaniye ve Uşak'taki cemevleri için Alevi Bektaşi toplumunun tüm talepleri karşılanırken, diğer şehirlerde yer alan cemevlerinde taleplerin tamamının karşılanması için çalışmalar devam ediyor.

Cemevlerinin binanın yanı sıra 3 bin 40 tefrişat, 2 bin 770 bakım ve onarım, 99 kütüphane ve kitap, 365 morg, aşevi ve misafirhane, 630 elektrik, su, tahsis, imar gibi diğer talepleri de büyük oranda karşılandı.

Ayrıca devam eden 1000 kilometrelik yol yapım çalışmasının yanı sıra çevre düzenlemesine yönelik 1035 talebin karşılanması için çalışmalar sürüyor.

KAYNAK: AA
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 63
  • Hakim 1 yıl önce Şikayet Et
    Camilerin giderleri cemaat tarafından karşılanıyor camiler yardım toplanarak yapılıyor.
    Cevapla
  • yavuz 1 yıl önce Şikayet Et
    devlet baskanı olarak kılıseye ve sınegoka gıdebılır cem evıne gıdebılır bunda yadırganacak bır durum yok osmanlı sltanlarına bakabılırsınız ozellıkle abdulhamıt han donemıne
    Cevapla
  • Aliço 1 yıl önce Şikayet Et
    Bunca yıldır Recep Tayyip Erdoğan sayesinde rahatlığa kavuştular ama dersim katliamını yapan kimlik vermeyen kapılarına işaretler koyan insan yerine bile koymayan cehape ye oy verirler böylede mazoşist zihniyet aleviler
    Cevapla
  • DADAŞ 1 yıl önce Şikayet Et
    tek ve hak olan bir din vardır o da islam dır gerisi batıl ve sapkınlıktan başka birşey değildir
    Cevapla
  • AYSE 1 yıl önce Şikayet Et
    Buravo sayin reis. Bu ülkeye kardesligi ve huzuru sen getirdin. Allah senden razi olsun. Hazreti Ali yardimcin olsun ve sizi basimizdan eksik etmesin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tesla 500 beygirlik canavarı tanıttı: Tesla Model 3 Performance
Ünlü yorumcu canlı yayında yere yığıldı!