Müjdesini Erdoğan vermişti: Cemevi açılacak 8 il belli oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın müjdelediği 8 cemevi, Anadolu’nun çeşitli illerinde açılacak. O iller, Kütahya, Burdur, Denizli, Bilecik ve Kayseri, Elazığ, Erzurum ve Ankara olarak belirlendi.

GİRİŞ 15.08.2022 07:30 GÜNCELLEME 15.08.2022 09:24
Bu Habere 73 Yorum Yapılmış

Erdoğan'ın müjdesini verdiği cemevlerinin hangi illerde açılacağı belli oldu. Bu kapsamda Kütahya, Burdur, Denizli, Bilecik ve Kayseri'de yeni cemevlerinin temeli atılacak. Yapımı tamamlanan Elazığ, Erzurum ve Ankara'nın Altındağ ilçesi Aydıncık Mahallesi'ndeki cemevleri de bu yıl hizmete alınacak. Böylece bu yıl 8 ilde yeni cemevi açılacak. "Milli Birlik ve Beraberlik" başlıklı çalışma kapsamında 58 ildeki 1.586 cemevi ziyaret edildi. Kapılar çalınarak, sorunlar dinlendi, talepler toplandı.

İçişleri ve Kültür bakanlıklarından ortak çalışma: 8 ilde yeni cemevi açılacakİçişleri ve Kültür bakanlıklarından ortak çalışma: 8 ilde yeni cemevi açılacak

Erdoğan'ın ziyaret ettiği cemevinin dedesi Öz: Kaos planına karşı daha sıkı sarılalımErdoğan'ın ziyaret ettiği cemevinin dedesi Öz: Kaos planına karşı daha sıkı sarılalım

Federasyondan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyaret ettiği cemevi yönetimi için ihraç talebiFederasyondan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyaret ettiği cemevi yönetimi için ihraç talebi

Cemevlerinin bina, tadilat, arsa tahsisi, ısınma, kütüphane, çevre düzenlemesi gibi ihtiyaçları başta valilikler olmak üzere ilgili kamu kurumlarına iletildi. Ayrıca görüşmelerde gündeme gelen köylerin su sorunlarının giderilmesi ve yeni yol yapılması talepleriyle ilgili çalışmalar yapıldı. Toplanan 8 bin 740 talepten bugüne kadar 58 ilde 5 bin 600'ü yerine getirildi, diğer talepler için de çalışmalar devam ediyor. Cemevlerinin binanın yanı sıra 3 bin 40 tefrişat, 2 bin 770 bakım ve onarım, 99 kütüphane ve kitap, 365 morg, aşevi ve misafirhane, 630 elektrik, su, tahsis, imar gibi diğer talepleri de büyük oranda karşılandı.

KAYNAK: SABAH GAZETESİ
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 73
  • zafer gülten 1 yıl önce Şikayet Et
    haydar ın dediği gibi,Allah tarafından indirilmemiş,kitabı ve peygamberi olmayan insanların islamı çarpıtarak yarattığı bir ibadet şekli.Kuran a ve Allah ın emirlerine tamemen ters düşüyor.iyi o zaman şeytana tapan satanistler içinde ibadet yerleri açın,sayıları oy oranını etkileyecek kadar olsaydı yapardınızda.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Camideki imam ve müezzinlerede maaş istemiyoruz, biz kendimiz öderiz
    Cevapla
  • Haydar emmi 1 yıl önce Şikayet Et
    Bunun neresi müjde. Müslüümanların camisine karşı yapılmış bir kültür evidir cemevleri. Müslümanlar için asla bir müjde değildir. Alevi vatandaşlarımız için müjde olabilir.
    Cevapla
  • abdulbaki 1 yıl önce Şikayet Et
    sünni müslümanlar olarak camilerimizi dernek kurarak biz yapıyoruz. arsası dahi çoğunlukla kişi malı. cem evlerine neden devlet yapıyor. camilerin nasıl yapıldığını anlatsınlar ve bu arkadaşların ihtiyacı var ise yaparlar. fakat tıpkı camideki görevli din adamlarının maaş ve diğer ücretlerini devlet nasıl veriyor ise, kendi kurdukları bir kurumdan mezun olmuş, dede veya baba olarak kabul edilmiş kişilere de maaş devlet tarafından verilmelidir. sünni olsun alevi olsun müslümanların bütün dini kurumları da diyanete bağlanması ve diyanet bu kardeşlerimizede hizmet etmelidir.
    Cevapla
  • Uğur54 1 yıl önce Şikayet Et
    Kesinlikle katılıyorum
    Cevapla
  • halk 1 yıl önce Şikayet Et
    camiler müslüman halk tarafından yapılyorsa, cemevleri de alevi halkı tarafından yapılsın.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Paşinyan: 1915 travmasını atlatmalıyız
İspanya, 4 ülke ile aynı anda Filistin devletini tanımayı planlıyor