Gülşen'e tepki: Çarpık zihniyet mazide kaldı sanıyorduk

Şarkıcı Gülşen, imam hatiplileri "sapık" diyerek hedef aldı. Gülşen'in sözlerine AK Parti'den tepki geldi. Sözcü Çelik, "İnsanlık suçu" dedi, Genel Başkanvekili Kurtulmuş ise, "Nefret söylemini kınıyorum" dedi.

GİRİŞ 25.08.2022 10:34 GÜNCELLEME 25.08.2022 16:42
Bu Habere 40 Yorum Yapılmış

Şarkıcı Gülşen, imam hatiplileri "sapık" diyerek hedef aldı. Gülşen'in sözlerine AK Parti ve hükümetten tepki geldi. Sözcü Çelik, "İnsanlık suçu" dedi, Genel Başkanvekili Kurtulmuş ise, "Nefret söylemini kınıyorum" dedi.

BOZDAĞ: İLKELLİK!

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Gülşen'in sözlerini "ilkellik" olarak niteleyerek, "İmam Hatip Liselerine ve İmam Hatiplilere karşı iftira, kin, nefret ve ayrımcılık yapan, bunu da ilericilik zanneden, esasında ilkellikten başka hiçbir anlam taşımayan bu çağdışı zihniyeti şiddetle kınıyorum" ifadelerini kullandı.

KURUM: HESAPLAŞMASINI İMAM HATİPLER ÜZERİNDEN YAPANLAR BİTMEMİŞ

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Milletle hesaplaşmasını imam hatipler üzerinden yapanlar görüyoruz ki hala bitmemiş" dedi. Kurum, şu paylaşımı yaptı:

ERSOY: SANATÇI KİMLİĞİYLE BAĞDAŞMAZ

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, şarkıcı Gülşen'in imam hatiplilere yönelik sözleriyle ilgili, "Toplumsal barış ve huzuru tehdit etmek hiçbir zaman sanatçı kimliğiyle bağdaşmaz" dedi.

Bakan Ersoy, Gülşen'in sahnede kullandığı, imam hatiplilere yönelik sözlerine Twitter'daki hesabından yaptığı açıklamayla tepki gösterdi. Ersoy şu ifadeleri kullandı:

"Devletimizin güzide bir kurumunu, milli ve manevi değerlerimizle yetişmiş nesillerimizi hakaret yoluyla hedef alan sözler milletimizi incitmiş, vicdanlarımızı yaralamıştır. Toplumsal ayrımcılığa, ötekileştirmeye ve tahammülsüzlüğe sevk eden bu zehirli dili kınıyoruz. Sanatçı sorumluluğu, ayrımcılığa, ötekileştirmeye, tahammülsüzlüğe sevk eden bir dilden uzak durmayı gerektirir. Toplumsal barış ve huzuru tehdit etmek hiçbir zaman sanatçı kimliğiyle bağdaşmaz. Nefret diline karşı, sanatın evrensel dilini yüceltecek; toplumsal barış ve huzurumuzu her türlü bölücülüğe ve istismara karşı koruyacağız. Nefret diline inat, sevgi dili her daim galip gelecektir."

KURTULMUŞ: MENSUBU OLMAKTAN GURUR DUYUYORUZ

İmam hatiplerin Türkiye'nin en başarılı eğitim kurumlarından olduğuna vurgu yapan AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, "Mensubu olmaktan gurur duyduğumuz İmam Hatip Liselerine karşı ortaya konulan nefret söylemini esefle kınıyorum" ifadelerini kullandı. 

ÇELİK: BU ÇARPIK ZİHNİYETİN MAZİDE KALDIĞINI DÜŞÜNÜYORDUK

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik ise şu değerlendirmelerde bulundu:

"Nefret üretmek bir sanat dalı değildir. Nefret yaymak bir sanatçı faaliyeti değildir.  

Toplumun belirli bir kesimini 'sapıklık' iddiası ile hedef almak ve Türkiye’yi ayrıştırmaya çalışmak nefret suçudur ve insanlık ayıbıdır...

Bu çarpık zihniyetin mazide kaldığını düşünüyorduk. Ancak farklı kisveler altında sürdüğünü görüyoruz. Bu nefret zihniyeti ülkemizde asla zemin bulamaz. 
Nefrete karşı insanlık değerlerini savunmaya devam edeceğiz. İnsanlık onuru her türlü nefretin üstündedir."

Gülşen'e tepkiler çığ gibi: Bu sözde şarkıcıya tüm ekranlar kapatılmalıGülşen'e tepkiler çığ gibi: Bu sözde şarkıcıya tüm ekranlar kapatılmalı

Gülşen'in ahlaksız sözlerine Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'tan tepkiGülşen'in ahlaksız sözlerine Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'tan tepki

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, şarkıcı Gülşen hakkında soruşturma başlattıİstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, şarkıcı Gülşen hakkında soruşturma başlattı

Gülşen'in çirkin sözlerle İmam Hatiplileri hedef aldığı görüntüler ortaya çıktı!Gülşen'in çirkin sözlerle İmam Hatiplileri hedef aldığı görüntüler ortaya çıktı!

İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 40
  • deli erol 1 yıl önce Şikayet Et
    bunlar sadece gülşenle kalmıyor, müzik dünyası küresel deccale ait üçgen,tekgöz,figür,sembol,ritüellerle donanmış sanatçı adındaki uşaklarla dolu,örneğin can bonomo,ozan doğulu,melek mosso,tuğba yurt gibi isimlari bir çırpıda sayabilirim,,
    Cevapla
  • muhittin 1 yıl önce Şikayet Et
    asıl sapıklar bunun gibi vücudunu teşhir edenlerdir.
    Cevapla
  • Abdullah 1 yıl önce Şikayet Et
    sapik ariyorsa kendi zihniyetindeki toplumda aramali
    Cevapla
  • mehmet 1 yıl önce Şikayet Et
    Gülşen ayıp etmiş ama sıkıntı karşısında duruyor LGBT
    Cevapla
  • Fatih 1 yıl önce Şikayet Et
    Koskoca Devlet Bakanları, suç işleyen bir zararlı canlıyı sadece kınamamalı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Merkez Bankasından enflasyon açıklaması! 'En büyük hedefimiz' deyip duyurdu!
2024 Volkswagen Tiguan satışa sunuldu! İşte fiyatı