Kılıçdaroğlu 'birinci partiyiz' demişti! Canlı yayında anket sonuçlarını açıkladı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şen, katıldığı canlı yayında merak edilen son anket sonuçlarını açıkladı. Şen 'Şu anda Türkiye'de birinci partiyiz' diyen Kılıçdaroğlu'na da cevap verdi.

GİRİŞ 29.08.2022 22:19 GÜNCELLEME 30.08.2022 07:47
Bu Habere 283 Yorum Yapılmış

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı AR-GE ve Eğitim Başkanı Mustafa Şen, A Haber'de katıldığı canlı yayında son anket sonuçlarını açıkladı. Şen ayrıca 'Şu anda Türkiye'de birinci partiyiz' iddiasında bulunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na hem cevap verdi hem de tepki gösterdi.



AK PARTİ'NİN SON OY ORANLARI

AK Parti'nin oy oranının iki partinin toplamından fazla olduğunu belirten Şen, ''Her ay birkaç tane yaptırıyoruz. AK Parti birinci parti olma vasfını sürdürüyor. İki partinin toplamından fazla bir oy oranı var. Bu sıralar 36-38 aralığındayız. Bir ara düşmüştük 34'e kadar. Tekrar yükseldik '' ifadelerini kullandı.
 

Son seçim anketinde vatandaşın tercihi belli oldu! Dikkat çeken sonuçlarSon seçim anketinde vatandaşın tercihi belli oldu! Dikkat çeken sonuçlar


KILIÇDAROĞLU'NA ANKET TEPKİSİ

Kılıçdaroğlu'nun anket çıkışına tepki gösteren Şen, ''Kılıçdaroğlu'ndan duyduk ki, CHP birinci parti. İnsanın dili varmıyor. Koskoca bir genel başkan cumhurbaşkanı adayı olmaya çalışıyor. 'Sayın Kılıçdaroğlu yalan söylüyorsunuz' demeye dilim varmıyor. Söylenen gerçek değil. Siyasetçiye bu yakışmaz. Siyasetçi örnek olmak zorunda. Siyaset yalanla bir arada olmamalı. Siyaset hakikate hizmet etmelidir. Bilmiyorlar mı AK Parti'nin üye sayısı onların aldıkları oy oranından fazla. Bunu bilmiyorlar mı? Bunu biliyorlar. '' açıklamasını yaptı.

ERDOĞAN'DAN EN YAKIN RAKİBİNE 2.5 KAT FARK

Lider bazında da parti bazında da çalışma yaptıklarını vurgulayan Şen, "Biz anket sorularımızı vatandaşa isimsiz yöneltiyoruz. Düz, yalın öznellik taşımayan soru tipi kullanıyoruz. 'Siz seçimlerde kimi cumhurbaşkanı olarak görmek istiyorsunuz' diyoruz, ismi bize vatandaş veriyor." diye konuştu.



Şen, "Birinci sırada Erdoğan çıkıyor, 45'e yakın oy alıyor. En yakınındakine 2, 2.5 kat fark atıyor. Sonrasında başka isimler çıkıyor. Altılı masadaki genel başkanların da oyları çıkıyor küçük küçük yüzde 1-2." ifadelerini kullandı.

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç da bugün sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla, son anket sonuçlarına göre Türkiye'de birinci parti olduklarını iddia etmişti.

KAYNAK: HABER7
Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 283
  • Çoban yıldızı 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah insana göz vermiş göremiyorlar kulak vermiş duyamiyorlar gözlerinde büyüttüklerini Avrupa sefalet icinde bunların ülkeyi kurtarma gibi bir derdi yok bunların tek derdi recep Tayyip Erdoğan Cenabı Allah bunlara bu fırsatı vermeyecektir inşallah Rabbım sağlık uzun ömürler versin
    Cevapla
  • SARIÇİÇEK 1 yıl önce Şikayet Et
    Evet inşaAllah sondan birinci parti Rahmetli Adnan Menderesi asanları Rabbim affetmez Heleki bunlara o0y verenlerde Mahşerde Rabbime hesap verecekler inşaAllah.
    Cevapla
  • Utku Sağlam 1 yıl önce Şikayet Et
    2023 seçimleri için pkk siyasi uzantısı HDP ile ittifak hâlinde olanların, dolaylı olarak iş birliği yapanların en kısa zamanda kahr-ı perişan olmaları duasıyla Amin.
    Cevapla
  • Vatandaşa Sor 1 yıl önce Şikayet Et
    Amin amin amin
    Cevapla
  • mudtafa 1 yıl önce Şikayet Et
    6 'lı masanın alayının TÜRKİYE geneli toplam oyları % 46 GEÇMEZ..
    Cevapla
  • Namyelüs 1 yıl önce Şikayet Et
    Doğruyu bulmak için KK nin söylediklerinin tersini düşünün.
    Cevapla
  • Vatandaşa Sor 1 yıl önce Şikayet Et
    Süper .aynen katılıyorum
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Rekorları altüst etti! Mükafatı kaptı: Okan Buruk'a yüzde 150 zam
TCG Anadolu ilk kez NATO tatbikatında