Skandal ötesi sözleri sonrası Tunç Soyer'e tepkiler çığ gibi: Öfkenizde boğulacaksınız...

İzmir'in düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yıl dönümünde Osmanlı'yı hedef alan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'e tepkiler çığ gibi büyüyor. Soyer'in skandal açıklamalarına peş peşe tokat gibi cevaplar geliyor.

Skandal ötesi sözleri sonrası Tunç Soyer'e tepkiler çığ gibi: Öfkenizde boğulacaksınız...
Skandal ötesi sözleri sonrası Tunç Soyer'e tepkiler çığ gibi: Öfkenizde boğulacaksınız...
GİRİŞ 10.09.2022 16:39 GÜNCELLEME 10.09.2022 22:53
Bu Habere 429 Yorum Yapılmış

9 Eylül İzmir'in düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yılı kutlamaları dolayısıyla Gündoğdu Meydanı'nda dün düzenlenen etkinlikte CHP'li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer büyük bir skandala imza atarak zihniyetini bir kez daha aşikar etti.

OSMANLI'YA DİL UZATTI

Etkinlikte kürsüye çıkan Tunç Soyer "Yüz yıl önceydi. Bu toprakları yönetenler, gaflet, delalet hatta hıyanet içindeydi. Gençleri, kadınları, çocukları, geleceği hiç düşünmediler." diyerek Osmanlı'yı hain ilan ederken konuşmasında Yunan'ın adını dahi geçirmedi.

Bu sözlerin üzerine tepkiler çığ büyürken Tunç Soyer hala daha bir özür veya açıklamada bulunmadı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in Osmanlı'yı hedef alan sözlerine gelen tepkilerden bazıları şu şekilde;

"OSMANLI DEVLETİNİ HEDEF ALMASI ŞUURSUZLUKTUR"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik: Güzel İzmir'imizin düşman işgalinden kurtuluşunun yıldönümünde, ülkemize yapılmış düşmanlıklara karşı konuşması gerekenlerin Osmanlı Devleti'ni hedef alması şuursuzluktur.

"TEDAVİSİ İMKANSIZ DEVŞİRME HASTALIĞIDIR"

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli: Vatan topraklarına kanlı çizmeleriyle basan müstevlilere tek kelime edemeyen bugünün işbirlikçi siyasetçilerin, 9 Eylül 1922 tarihinin 100'üncü yıl dönümünde tarihimizi düşman gözüyle yorumlaması iflah olmaz bir cahillik, tedavisi imkansız devşirme hastalığıdır.

"ZERRE KADAR KIYMETİ YOKTUR"

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş: Söyledikleri sözlerin zerre kadar kıymeti yoktur. Bizim gibi büyük milletlerin hayatı hikaye okunur gibi okunmaz. Bir roman gibidir. Her bölümünde başka bir şey anlatılır ama hepsi birbirinin devamıdır. Osmanlı Selçuklu'nun devamıdır. Selçuklu öncekilerin devamıdır. Bu milletin devamını, tarihini böyle hikaye okur gibi okursanız hiç anlamamış olursunuz. Osmanlı'yı Cumhuriyet'ten ayıracak hiçbir şey yoktur. Osmanlı da Cumhuriyet de bizimdir. Anadolu topraklarında yaşayan bütün medeniyetler bizimdir. 24 medeniyete ev sahipliği yapmış bir ülkeden söz ediyoruz. Bunların hepsi, ülke tarihimizin bir parçasıdır. Şimdi Osmanlı'yı düşman gibi görürseniz adama sormazlar mı Mustafa Kemal Atatürk Osmanlı subayı değil miydi? Yani hep beraber bu millet, Birinci Dünya Savaşı'na girmiş, Kurtuluş Mücadelesi'ni vermiş, topu, tüfeği değil kazması, küreği olmayan bir millet, 'Ya Allah.' demiş, ayağa kalmış. Çanakkale'de düşmanların hiçbirini içeri sokmamış, gavura eyvallah etmemiş, hep beraber ayağa kalkmış ve en sonunda o yıkılmış, dağılmış. Koskoca imparatorlukta genç bir cumhuriyeti kurmuş. Benim dedem de subaydı. Dedem de bütün savaşlara katılmış gazi bir subaydır. Osmanlı subayıdır. Osmanlı subayı olanların da içinde olduğu, milletin içinde olduğu bir Kurtuluş Mücadelesi verilmiş ve sonunda genç Türkiye Cumhuriyeti ile birlikte inşallah kıyamete kadar devam edecek olan son devletini kurmuştur. 'Bu devlet bizim öteleri başkasının.' demek 'Bu toprakların bir parçası benim, öteki parçası başkalarına ait.' demek gibidir. Bu tarihin her sayfası bizim. Her sayfası şeref doludur.

"SENEYE KUTLAMALARI ATİNA'DA YAPIN DA TAM OLSUN"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ: İzmir'in kurtuluş yıl dönümü etkinliğinde İzmir BB Başkanı'nın konuşması, tarihi acıyla ve kahramanlıkla dolu olan İzmir'imize büyük hakarettir. Osmanlı'yı hain ilan ediyor ama işgalci Yunan'ın adını zikredemiyor bile. Seneye kutlamaları Atina'da yapın da tam olsun.

"ANLIYORUZ Kİ İŞGALCİLERİN TAMAMINI DENİZE DÖKMEMİŞİZ"

AK Parti MKYK Üyesi Şamil Tayyar: Atina Belediye Başkanı Tunç Soyer'i izleyince bir kez daha anlıyoruz ki işgalcilerin tamamını denize dökmemişiz! O gün kalabalığa karışıp kalanların tohumları yüzyıl sonra bu toprakların evlatlarına, atalarına nefret kusuyor. Öfkenizde boğulacaksınız.

"DÜŞMANI İZMİR'DE DENİZE DÖKTÜK, SENİN SAKAT ZİHNİYETİNİ DEĞİŞTİREMEDİK"

Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız: Başkanlığını yaptığın şehrin her karışında Osmanlı askerlerinin, Mehmetçik'in kanı var. 9 Eylül'ü kutladığımız gün sen Yunan'a had bildireceğine Mehmetçik'in manevi mirasına saldırdın. Düşmanı İzmir'de denize döktük, senin sakat zihniyetini değiştiremedik!


''YÜZ YIL ÖNCEKİ DÜŞMANLIK SEBEPLERİ NEYSE BUGÜN DE AYNI''

AK Parti Grup Başkanvekili: Yüz yıl önceki düşmanlık sebepleri neyse bugün de aynı. Konu İzmir ya da Yunanistan ile ilgili değil, konu bizim kim olduğumuz ile ilgili. Bu topraklarda Selçuklu ve Osmanlı mirasından nefret edenler, bugün o mirasa sahip çıkmak isteyenlere mesaj veriyorlar.

KAYNAK: HABER7
Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 429
  • Sum 6 ay önce Şikayet Et
    Bu lar Yunanlıların artıkları kalmışlar burda ada tipine mūslūmana benziyormu vatandaşa hizmet bunların øyle dertleri yok İzmirlilerin aklı yok bunlara oy verilirmi
    Cevapla
  • Nöbetci eczane 1 yıl önce Şikayet Et
    Osmanlı'nın en büyük hatası bu düşüncelere sahip olanları idam etmemek olmuş.inşallah idam gelirse fitne son bulacak.
    Cevapla
  • Hamza Emiroğlu 1 yıl önce Şikayet Et
    Demekki 100 yıl önce iyi bir temizlik yapamadık ya devlet başa ya kuzgun leşe
    Cevapla
  • Süleyman 1 yıl önce Şikayet Et
    Şaşırdık mı asıl problem bu vatan hain inin belediye başkanı seçilmesi için oy verenlere ne demeli
    Cevapla
  • İbrahim 1 yıl önce Şikayet Et
    Biz gavur İzmir diyince bize kızıyorlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Selçuk Bayraktar duyurdu! Bayraktar TB3'te heyecanlandıran gelişme! TCG Anadolu...
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD ziyareti ertelendi!