Erdoğan-Putin Zirvesi'nden kritik sonuçlar: İmzalar atıldı, dikkat çeken ruble adımı

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşen Putin, Türkiye'nin Rus gazı sevkiyatı için en güvenilir ülke haline geldiğini söyledi. Putin ayrıca, Türkiye'nin Rus gazı ödemelerinin yüzde 25'ini rubleyle yapacağını duyurdu.

Erdoğan-Putin Zirvesi'nden kritik sonuçlar: İmzalar atıldı, dikkat çeken ruble adımı
Erdoğan-Putin Zirvesi'nden kritik sonuçlar: İmzalar atıldı, dikkat çeken ruble adımı
GİRİŞ 16.09.2022 17:36 GÜNCELLEME 16.09.2022 18:36
Bu Habere 69 Yorum Yapılmış
  • Türkiye'nin Rus gazı ödemelerinin yüzde 25'ini ruble ile ödemesi yakında yürürlüğe girecek. 
  • Erdoğan ile Putin Akkuyu Nükleer Santral İnşaatı Anlaşması'nı imzaladı. 
  • Rus şirketleri ürünlerini Türkiye üzerinden ihraç edebilecekleri sinyalini aldı. 
  • Putin, Türkiye'nin Rusya’dan doğal gaz sevkiyatları için Avrupa da dahil en güvenilir rotalardan biri haline geldiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Şanghay Zirvesi'ndeki görüşmesinden önemli haberler geldi. 

Erdoğan, Şanghay İşbirliği Örgütü 22'nci Devlet Başkanları Zirvesi'ndeki temasları kapsamında, Rusya Devlet Başkanı Putin ile bir araya geldi.

Erdoğan ve Putin'in zirvenin düzenlendiği kongre merkezindeki görüşmesi, basına kapalı yapıldı. Görüşme yaklaşık 40 dakika sürdü. 

Putin, BM Dünya Gıda Programı'na katkılarından ötürü Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür etti.

PUTİN'DEN ÇOK ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

Kremlin'den görüşmeye ilişkin açıklama yapıldı. Açıklamada, Putin'in şu ifadelerine yer verildi:

  • Rus şirketleri ürünlerini Türkiye üzerinden ihraç edebilecekleri sinyalini aldı. 
  • Akkuyu Nükleer Santral İnşaatı konusundaki anlaşmalar imzalandı. 
  • Türkiye'nin Rus gazı ödemelerinin yüzde 25'ini ruble ile yapması kısa sürede yürürlüğe konacak. 
  • Ukrayna tahılının büyük bölümünün fakir ülkelere ulaşmasını ümit ediyorum. 
  • Türkiye, Rusya’dan doğal gaz sevkiyatları için Avrupa da dahil en güvenilir rotalardan biri haline geldi, TürkAkım sorunsuz bir şekilde çalışıyor.

Erdoğan'ın Şangay liderleriyle olan fotoğrafı Nevşin Mengü'nün zoruna gittiErdoğan'ın Şangay liderleriyle olan fotoğrafı Nevşin Mengü'nün zoruna gitti

ERDOĞAN, REİSİ İLE GÖRÜŞTÜ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Şanghay İşbirliği Örgütü 22'nci Devlet Başkanları Zirvesi'ndeki temasları kapsamında İran Cumhurbaşkanı Reisi ile bir araya geldi.

KAYNAK: HABER7, AA
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 69
  • Osman Şahin 1 yıl önce Şikayet Et
    Alınan kararlar çok güzel lâkin şu şımarık İran iyi bir ikaz edilmeli.
    Cevapla
  • Osmanlı Torunu 1 yıl önce Şikayet Et
    Inşallah dolar denilen musibetin sonu olur, şuan asıl değeri 6 TL ama devlet politikası bekleyelim bakalım neler olacak dolar alıb ta ülke ekonomisine zarar veren hainler mutlaka bunun hesabını vereceksiniz. Ülkemize Devletimize kim zarar veriyorsa Allah belasını versin. Şu bir gerçek bu ülkede Türk kılığına girmiş çok Türk düşmanı hain var ve tek amaçları Erdoğan bitsin gitsin de isterse Türkiye haritadan silinsin derdinde. Bu oyunuda bu halk bozacak.
    Cevapla
  • isini yap 1 yıl önce Şikayet Et
    Reis muthis bir anlasmaya imza atmissin. Bu hamle ile Turkiye nin eli asiri derece guclendi. Ruble ile biz odeme yapacaksak dogalgazda cok buyuk indirim alman gerek . Rusya hem yaptirimdan kurtuluyor hemde piyasiya ruble suruyor.Bunun karsiliginda dogalgaz da indirim ve turkiye rusyadan aldigi gazi pazarlama hakki almali. Rus turistlerden gelen ruble ile dogalgaz odemesini yapariz. Reis bu firsati iyi kullandigini dusunuyorum.
    Cevapla
  • ZaZa12 1 yıl önce Şikayet Et
    Fırsat ticareti doğalgazı Türkiye üzerinden kârını koyup satabilir bütün Avrupa’yı kendine gebe bırakma vakti kim ne derse desin Erdoğan dünyanın en Zeki başkanıdır ortada anlatmaya gerek yok
    Cevapla
  • İdris 1 yıl önce Şikayet Et
    Erdoğan Erbakan hocanın öğrencisi... Putin de olmasın sakım
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Borsa İstanbul'dan tarihi zirve! Rekor üstüne rekor kırıldı
Nedim Şener kulis bilgisini verdi! Yargıtay DEM Parti için harekete geçti