CHP'li Sevigen: Akşener'in kafasında başka isimler var

Akşener, Kılıçdaroğlu'nun adaylığına kapıyı kapattı, İmamoğlu ve Yavaş'ı işaret etti. Haber7'ye konuşan eski CHP Genel Sekreteri Sevigen, Akşener'in kafasında aslında başka bir ismin olduğunu söyledi.

GİRİŞ 28.09.2022 17:28 GÜNCELLEME 28.09.2022 17:46
Bu Habere 63 Yorum Yapılmış

Millet İttifakında adaylık tartışmaları iyice kızıştı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu adaylığı istediğini açıkça belli etti ve 6'lı masadan destek istedi. Kılıçdaroğlu, "Benimle olduğunuzu hissetmek, sırtımı size yaslayacağımı bilmek istiyorum" dedi. Bu çağrıdan sonra İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve ABB Başkanı Mansur Yavaş, "Yanındayız" paylaşımı yaptı. 

Akşener'den Flaş İmamoğlu ve Yavaş çıkışı! CHP'den alacaklı hale geldikAkşener'den Flaş İmamoğlu ve Yavaş çıkışı! CHP'den alacaklı hale geldik

Ancak Kılıçdaroğlu'nun hiç beklemediği bir tepki geldi. 6'lı masanın en büyük ikinci ortağı İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "CHP'ye borçlarını 31 Mart'ta ödediklerini, hatta alacaklı hale döndüklerini" söyledi. Akşener, ortak adayla ilgi de, "İster Mansur Bey, ister Ekrem Bey aday gösterilecekse biz varız, itirazımız yok dedim. Aday olurlar, olmazlar, aslolan kazanmaktır" ifadelerini kullandı. Akşener, Kılıçdaroğlu'nun adaylığına ise kapıyı kapattı. 

Akşener'in gündeme oturan açıklamalarını CHP eski Genel Sekreteri ve parti üyesi Mehmet Sevigen, Kanal7 Ankara Temsilcisi ve Haber7 Yazarı Mehmet Acet, GENAR Araştırma Merkezi İhsan Aktaş ve Optimar Başkanı Hilmi Daşdemir'e sorduk.

"NOTER SÖZLERİ KILIÇDAROĞLU'NA ÇOK AĞIR HAKARET"

Akşener'e güvenilmeyeceğini başından beri anlatmaya çalıştığını kaydeden Sevigen, "Bizimkiler hep yanlış anladı. Meral Hanım o kadar ağır şeyler dedi ki" diye konuştu. 

Akşener'in, "Biz noter değiliz" sözünün Kılıçdaroğlu'na çok ağır bir hakaret olduğunu vurgulayan Sevigen şu değerlendirmeleri yaptı: 

"Kemal Bey kazanır mı?’, ‘Kemal Beyin adaylığına karşı mısın?’ diye soruyorlar, ‘Biz kazanacak aday istiyoruz' diyor. Yani açık açık, ‘Kemal Bey kardeşim sen kazanamazsın, sen aday olma’ demek istiyor. Mansur ve Ekrem’in de onun kafasında olduğuna inanmıyorum. Onun kendi kafasında başka birileri var. Akşener, CHP'nin içini karıştırmıştır. Bana göre altılı masaya dokunmamıştır ama CHP’yi tamamen yerle bir etmiştir. Kemal Bey'i bana göre çok rencide etmiştir. Sen 15 tane milletvekili aldın götürdün. Sen varlığını tamamen CHP’ye borçlusun. Biz borcumuzu ödedik diyor. Nasıl ödedin borcunu? Belediyelerde işte çalışmış da oy almışız. Kısacası bu konuşmanın CHP’ye karşı büyük bir yıpratma olduğuna inanıyorum."

"KILIÇDAROĞLU'NA SİYASİ BOMBARDIMAN"

Akşener'in sözlerini, "çok ciddi bir açıklama" olarak tanımlayan Kanal7 Ankara Temsilcisi ve Haber7 Yazarı Mehmet Acet ise, "Deyim yerindeyse CHP ve Sayın Kılıçdaroğlu'na dönük siyasi bir bombardıman bu" dedi. 

Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı adaylığına karşı Akşener tarafından ilk kez bu kadar net bir tepkinin dile getirildiğini vurgulayan Acet, "Borcumuzu ödedik" sözlerini ise şöyle değerlendirdi: 

"Yerel seçimlerde biliyorsunuz ittifakla girilmişti. Fakat o ittifakın kazananı CHP oldu. Ankara, İstanbul başta olmak üzere CHP bu ittifak sayesinde belediye başkanlıklarını kazandı. Fakat İYİ Parti hiçbir yerde kazanamadı. 81 ilde bir tane bile İYİ Partili belediye başkanı yok. Akşener'in sözleri 31 Mart'la ilgili böyle bir denkleme oturuyor. Akşener, 'Biz orada çok fazla feragat ettik, borcumuzu ödedik' diyor. İYİ Parti'den yükselen bu ses Kılıçdaroğlu'nun adaylığını boşa düşürebilir. 

Geçen hafta biliyorsunuz Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu, Kılıçdaroğlu'nun çağrısına cevaben 'yanındayız' mesajı vermişti. Onun üzerine Kılıçdaroğlu'nun adaylığının önünde engel kalmadığı yorumları yapılmıştı. Ama Akşener'in açıklaması gösteriyor ki en büyük engel olduğu yerde duruyor."

"İYİ PARTİ SÜREKLİ POLİTİKA GELİŞTİRMEYE ÇALIŞIYOR"

GENAR Araştırma Merkezi İhsan Aktaş da şu ifadeleri kullandı: 

"Dikkat ederseniz Kemal Kılıçdaroğlu aday olduğundan bu yana İYİ Parti sürekli politika geliştirmeye çalışıyor. Bu da aslında Kılıçdaroğlu’nun adaylığına karşı bir politika geliştirme çabası. Farklı farklı evreleri oldu. Bir an önce birinci parti olacağız dedi

Aslında özünde İYİ Parti Kılıçdaroğlu'nun aday olmasını istemiyor. Cumhuriyet Halk Partisi kendi genel başkanının aday olmasını istiyor. Bu konuyla alakalı böyle karşılıklı ince ince diplomatik mesajlar gönderildi.

Millet şu soruyu soracak: Bir aday belirlemek için anlaşamayanlar ileride memleketi nasıl yönetecek? 6’lı masada kimin aday olacağı konusunda bir belirginlik yoktur. Biz bu tiyatroyu biraz daha izlemek zorunda kalacağız."

AKŞENER'İN GÖRMEDİĞİ DENKLEM

Optimar Başkanı Hilmi Daşdemir'in açıklamaları ise şöyle:  

"Aslında bakarsanız Meral Hanım bir şekilde burada borcunun üzerine yatma eğiliminde olan bir borçluyu bir şekilde çağırıyor bu söylemiyle.

Yerel seçimlerde her ne kadar borcumuzu ödedik deseler de İstanbul ve Ankara’nın kaynakları görülüyor ki basında çıkan haberlerde CHP'den çok İYİ Parti'ye akmış. 

Diğer yandan CHP 10 büyükşehir içinde oyu yüzde 15'lerdeyken aday göstermeyerek İYİ Parti tabanının belli bir noktada oy oranının tutulmasını sağladı. Yerel seçim öncesi yaptığımız araştırmalarda ittifak olmadan önce İYİ Parti seçmeninin yerel seçimlerde CHP'ye oy verme eğilimi içinde olduğunu gözlemliyorduk. Dünkü açıklamaları Meral Hanım'ın bunları görmeden yaptığı bir yorum. 

Akşener, Kılıçdaroğlu'nun masada öne çıkmasını engellemeye çalışıyor. Bu, taktik ve pazarlık yönünü artırıcı bir hamle."

KAYNAK: HABER7 | ÖZEL
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 63
  • dersenell 1 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye'deki aydınlar neyi aydınlatıyorlar bilen var mı?, Zillet ittifakının adayı olacak kişi, PKK onaylamadan olur mu?, Fetö onaylamadan olur mu?, ABD'deki Türkiye düşmanı " "Türkiye demokrası vakfı " onaylamadan olur mu?
    Cevapla
  • Sabri 1 yıl önce Şikayet Et
    Bunların hepsi ayakoyunu, Meral aplam aday çıkarmayıp direk kemali desteklese parti tabanından tepki alacağını biliyor o yüzden aday gösterecek veya olacak ancak ilk ikiye girmeyeceği için 2.turda hadi kemali destekleyelim diyecek olay budur gerisi masal
    Cevapla
  • ALİ BABA TRBZN 1 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar kuru kalabalık.Bu ittifaktan lider çıkmaaaazzz.Bunlar vasıfsız eleman.Bunlara ülke teslim etmeye kalkmayın.Yazık olur.Allah bu ülkeye fedakârca hizmet edenleri başımızdan eksik etmesin.
    Cevapla
  • Bucaklı 1 yıl önce Şikayet Et
    Kılıçdaroğlu aday olsa da olmasa da bu onun son seçimi. Bu nedenle ne olursa olsun aday olacak. İyi parti kendi adayıyla seçime girecek. İyi parti Erdoğan'ı yıkamayacağını biliyor ve bu yüzden amacı başkan seçtirmek değil daha çok mv çıkarmak olacak. Akşener'in koktuğunu korumasının tek yolu bu. Aksi halde bu seçim onun da son seçimi olur. Kısacası mv seçiminde iyi parti chp seçmenine oynayacak. "Bakın masayı Kılıçdaroğlu yıktı yoksa biz kazanacak aday bulmuştuk diyecek."
    Cevapla
  • Kasım MOLLA 1 yıl önce Şikayet Et
    Fistanli nin amacı ne başkanlık seçimi ne de aday ismi.O bu aparatları kullanarak CHP yi yikmak,ana muhalefet olmak.Ônerecegi isim de kendi ailesi gibi Ermeni (D.Bskir Sur da kalkışma yspan ve 101 gün surenñ)sürgünun de Selanik e gonderilmislerden kripto bir ermeni olmasın!.Izlemeye devam
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hükümetin önündeki en zor problem... Rakamlar her yıl kötüye gidiyor
WhatsApp'a ağır suçlama! Şoke eden Gazze iddiası