İbrahim Kalın: ABD'nin F-16 adımı Türkiye için olumlu

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, ABD'nin F-16 konusunda kaldırdığı 2 şart hakkında açıklama yaptı.

GİRİŞ 12.10.2022 18:36 GÜNCELLEME 12.10.2022 19:31
Bu Habere 61 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kazakistan’ın Astana kentinde gerçekleştirdiği resmi ziyarete eşlik eden Kalın, Türkiye’ye F-16 satışını sınırlandırıcı koşullara bağlayan iki maddenin ABD 2023 Ulusal Savunma Yetkilendirme Yasa (NDAA) tasarısının Senato versiyonundan çıkarılmasını değerlendirdi.

"TÜRKİYE ADINA OLUMLU BİR ADIM"

Kalın, "Bizim istediğimiz şekilde kongreye gitmesin önü açılmış oldu. Ama o ara seçimlerden sonra kongreye gider. Ondan sonra müzakereler devam edecek. Bu bizim için iyi bir şey. F-16 anlaşması yaparsak bizim istediğimiz şartlarda yapmış olacağız. Ama daha müzakere edilecek epey konu var. Bizim lehimize olan bir şey. Bunu Türkiye adına olumlu bir adım olarak görüyoruz” dedi.

Temsilciler Meclisi’nden Türkiye’ye F-16 satışına ilişkin Yunanistan şartı
Temsilciler Meclisi’nde NDAA’ya Türkiye’ye yönelik F-16 ve modernizasyon kitlerinin satışlarına, ABD Başkanının söz konusu satışların ulusal çıkarlara uygun olduğunu onaylaması ve Yunan hava sahasının ihlal edilmeyeceğini dair garanti verilmesi şartı getirilmişti.

KAYNAK: İHA
Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 61
  • Can 1 yıl önce Şikayet Et
    İngiltereden gelişmiş olan son üretimi evrofahter 4 ü alınmalı rafielle f35 mücadele edebilmeli şu an yunanistanla havada mücadele edecek ucagîmîz yok.
    Cevapla
  • Can 1 yıl önce Şikayet Et
    5 nesil ucaklara veya vuruş kabiliyeti uzun olan ucaklara bakmalıyız.
    Cevapla
  • Can 1 yıl önce Şikayet Et
    F 16 almak türkiyeye birşey kazandırmayacak niyederseniz yunan rafiel aldı ve f 35 yolda boşa kürek çekiyor alacagımız ucak bunlarla baş edebilmeli.almamak daha karlı ...adamlardaki metor füzesi 100 km den vuruyor sen kalmadan seni indirir...
    Cevapla
  • şanlı 1 yıl önce Şikayet Et
    bu sadece oyalama taktiği türkiye başka altarnatiflere bakmasın her hangi bir ülkeye kaymasın diye yapılan bir firendir geri süreç kalın zaten açıklamış yol daha uzun ne bitmez bir f 16 uçakmış don lastiği gibi uzadıkça uzadı bu konu başka ülke gündemden düşmemeli bu süreci iyi takip etmeli
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Başka uçak alacağız.Bizi oyalıyorlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD'li restoran zincirleri KFC ve Pizza Hut'ın satışları düştü
ABD'de Gazze'ye destek yürüyüşü sonrası polislerden kız öğrenciye işkence!