Başkan Erdoğan programını iptal etti! Bartın'a gidiyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bartın’da maden ocağında meydana gelen patlama sebebiyle bugünkü Diyarbakır programını iptal etti. Erdoğan, bugün Bartın'da maden kazasının yaşandığı bölgeye gidecek.

GİRİŞ 14.10.2022 23:33 GÜNCELLEME 15.10.2022 01:47
Bu Habere 46 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye Taşkömürü Kurumu Amasra Müessesesinde yaşanan maden ocağı patlaması nedeniyle yarın Diyarbakır’a yapacağı ziyareti ileri bir tarihe erteledi.



BAŞKAN ERDOĞAN BARTIN'A GİDECEK

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yarın Bartın’a giderek kurtarma çalışmalarını yerinde koordine edeceği öğrenildi.

BAŞKAN ERDOĞAN'DAN TAZİYE MESAJI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Çalışmaları yerinde icra etmek ve denetlemek amacıyla üç bakanımız, verdiğimiz talimat üzerine bölgeye intikal etmiştir. Ben de yarınki Diyarbakır programımı iptal ederek inşallah Amasra’ya geçecek, tüm çalışmaları yerinde koordine edeceğim” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı;

Bartın’ımızın Amasra ilçesinde meydana gelen maden patlamasında hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır niyaz ediyorum. Yaralanan kardeşlerime de acil şifalar diliyorum.

ÜÇ BAKANIMIZ BÖLGEYE İNTİKAL ETTİ

Olay sonrası süratle başlayan arama kurtarma başta olmak üzere, patlama ile ilgili tüm konularda bütün kurumlarımız çalışmalarını titizlikle sürdürmektedir. Çalışmaları yerinde icra etmek ve denetlemek amacıyla üç bakanımız, verdiğimiz talimat üzerine bölgeye intikal etmiştir.

Ben de yarınki Diyarbakır programımı iptal ederek inşallah Amasra’ya geçecek, tüm çalışmaları yerinde koordine edeceğim. Bölgedeki tüm sağlık ekiplerimiz, hastanelerimiz yaralı kardeşlerimiz için seferber edilmiştir.

SORUŞTURMA TÜM BOYUTLARIYLA DEVAM EDİYOR

Mevcut tesislere ilave olarak Sağlık Bakanlığımız bölgede bir acil müdahale ünitesi kurmuştur. İhtiyaç halinde yaralılarımızı sevk amacıyla ambulans uçaklarımız hazırdır. Patlamayla ilgili gerekli soruşturma başlatılmış, 3 savcımız görevlendirilmiştir. Soruşturma tüm boyutlarıyla devam etmektedir.

ART NİYETLİ İÇERİKLE İTİBAR ETMEYİN

Meydana gelen bu üzücü hadiseyle ilgili sadece resmi kurumlarımızın açıklamalarının dikkate alınması, provokatif ve dezenformasyon içeren art niyetli içeriklere itibar edilmemesi gerekmektedir. Temennimiz can kaybının daha fazla artmaması, madencilerimizin sağ salim kurtarılmasıdır ve tüm çabalarımız bu yöndedir” ifadelerine yer verdi.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 46
  • Orhan 1 yıl önce Şikayet Et
    Bartın da maden ocağında hayatını kaybedenlere Allah rahmet eylesin yakınlarına ve milletimize sabırlar diliyorum. Buna benzer acıları azaltmak için birlik ve beraberliğimizi güçlendirerek yapabiliriz.
    Cevapla
  • hadi 1 yıl önce Şikayet Et
    Reisimiz kralimiz dunya liderimiz fakir fukaranin babasi dunyadaki muslumanlarin koruryucusu Allah bizden alsin sana versin ömrun uzun olsun ...Allah seni başimizda eksik etmesin Amin amin
    Cevapla
  • Nazlı 1 yıl önce Şikayet Et
    Asla kıyaslamam seviyesi değil zaten eyyyyyy chp liler adam görün
    Cevapla
  • SİBGATULLAH 1 yıl önce Şikayet Et
    Ulu HAKAN VE ULU LİDERİM,BAŞBUĞUM,BAŞKOMUTANIM,HADİM ÜL HARAMEYNİM, HADİM ÜL TÜRKİYEM sayın Recep Tayyip ERDOĞAN bey efendi sizi ben koruyucuların en koruyucusu olan Yüce yaratanıma emanet ediyor,Yüce Yaratanım yar ve yardımcınız yolunuz açık bahtınız APAK,sağlık ve mutluluğunuz heeeep ama hep sürekli olsun,Durmak durdurulmak yok UÇARAK TA DEĞİL IŞIK HIZI YOLA DEVAM.Yüce yaratan sizi dünya LİDERLERİNE ÖNDER,bizimkilere de ÖRNEK kılsın.
    Cevapla
  • Nazlı 1 yıl önce Şikayet Et
    Aminnn
    Cevapla
  • Oğuz 1 yıl önce Şikayet Et
    Babasın Adamsın Lidersin TÜRKİYENİN GELMİŞ GEÇMİŞ EN BÜYÜK BAŞKANISIN.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
2024'te Türkiye'de en çok satılan lüks otomobiller
Bakanlıktan Ankara İl Emniyet Müdürlüğü açıklaması: Müfettiş görevlendirildi