TTK'dan iddialara ilişkin ilk açıklama geldi!

Türkiye Taşkömürü Kurumu Genel Müdürlüğü, basında yer alan 'Sayıştay raporu' iddialarına ilişkin açıklama yayımladı. Yapılan açıklamada "Gerçeği yansıtmadığı gibi dezenformasyon içermektedir" ifadelerini kullandı.

GİRİŞ 15.10.2022 08:47 GÜNCELLEME 15.10.2022 09:42
Bu Habere 27 Yorum Yapılmış

Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK), Amasra'daki maden faciasına ilişkin 'Sayıştay raporu' iddialarıyla ilgili, "Söz konusu ziyaret denetim amaçlı olmayıp, sadece kurumumuza yapılan bir nezaket ziyaretidir. Söz konusu haberler gerçeği yansıtmadığı gibi dezenformasyon içermektedir" açıklamasında bulundu.

Son dakika haberi: Bakan Dönmez acı gerçeği açıkladı: Patlama anında...Son dakika haberi: Bakan Dönmez acı gerçeği açıkladı: Patlama anında...

Bakan Soylu, Bartın'daki maden patlamasıyla ilgili son dakika kritik gelişmeyi duyurdu!Bakan Soylu, Bartın'daki maden patlamasıyla ilgili son dakika kritik gelişmeyi duyurdu!

Başkan Erdoğan programını iptal etti! Bartın'a gidiyorBaşkan Erdoğan programını iptal etti! Bartın'a gidiyor

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Bazı basın yayın organlarında yer alan 'Eksi kotlarda yüksek metan gazı' ve '2019 yılında yayımlanan Sayıştay raporu' içerikli haberlerdeki yanlış ifadeler nedeniyle açıklamaya ihtiyaç duyulmuştur. 2019 yılında yayımlanan Sayıştay raporuna atıfta bulunularak yapılan haberlerde, çalışan damarların tamamında gaz içeriğinin yüksek olduğu ifade edilmektedir. Söz konusu haberlerde kömürün içerisinde yer alan metan gazı 'Çalışılan ortamdaki havada yüksek metan gazı tespit edildi' şeklinde lanse edilmektedir. Söz konusu bu ifade tamamen yanlıştır. Ocak içerisindeki havalandırma ile kömürün bünyesindeki metan gazı birbirinden farklı konulardır. Dolayısıyla bu durum iş sağlığını ve güvenliğini etkileyen bir durum değildi. Öte yandan Kurumumuzdaki tüm müesseselerimizde maden iş sağlığı ve güvenliği kurallarına sıkı sıkıya riayet edilerek üretim yapılmaktadır."

CHP ve HDP'li vekiller Bartın'daki acı olayı fırsat bildi! Tepki çeken paylaşım!CHP ve HDP'li vekiller Bartın'daki acı olayı fırsat bildi! Tepki çeken paylaşım!

Bartın'da maden patlaması! Bakan Dönmez patlama nedenini açıkladıBartın'da maden patlaması! Bakan Dönmez patlama nedenini açıkladı

Bartın'da maden ocağındaki patlamada yaralanan 6 işçi İstanbul'a getirildiBartın'da maden ocağındaki patlamada yaralanan 6 işçi İstanbul'a getirildi


Yapılan açıklamanın devamında, söz konusu haberlerin gerçeği yansıtmadığı gibi dezenformasyon içermekte olduğu bildirilerek, "Sayıştay Başkanlığı Enerji Grup Başkanlığına atanan sayın İbrahim Özkarcı atanmasını müteakip kurumumuzu ziyaret etmiştir. Ziyaret esnasında Özkarcı, yeraltı ocağımızı da ziyaret etmiştir. Söz konusu ziyaret denetim amaçlı olmayıp, sadece kurumumuza yapılan bir nezaket ziyaretidir. Söz konusu haberler gerçeği yansıtmadığı gibi dezenformasyon içermektedir. TTK Amasra Müessesesinde üretim esnasında Kurum Degaj Yönergesi hükümleri titizlikle uygulanmaktadır" ifadeleri kullanıldı.

Başsavcılıktan Bartın açıklaması! Soruşturma başlatıldıBaşsavcılıktan Bartın açıklaması! Soruşturma başlatıldı

KAYNAK: HABER7
Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 27
  • meraci83 1 yıl önce Şikayet Et
    İşte hükümetin çıkardığı dezenformasyon kanunu böyle durumlarda gerekli değil mi? Millet acısıyla kavrulurken birilerinin siyasi kaos peşinde, çirkin işler peşinde koşması edepsizliğin ötesinde vicdansızlık değil mi? Umarım böylelerinin haklarında gerekli işlemler yapılır.
    Cevapla
  • Abdullah 1 yıl önce Şikayet Et
    Su bu hikaye sonuçta ihmal var devlet niye başta durur ihmali önlemek için
    Cevapla
  • APOOOO 1 yıl önce Şikayet Et
    Nasıl bir ihmal bar sence Madencilikte böyle kazalar oluyor Bazen bir kişinin dikkatsizliği bazen patlama bazen de kasıt her şey oluyor Adı kaza ve kader Mesela seni nasıl engelleyemiyorsa saçma yorumunu kaza ve kader de engellenemiyor
    Cevapla
  • Doğrucu Davud 1 yıl önce Şikayet Et
    SGK olsa anlarım SAYIŞTAY ne alaka ? Yolsuzluk desen neyse, bu nifak fitne hainlik ? Dezenformasyon kanunları ne zaman uygulanacak bu alçaklara karşı ?
    Cevapla
  • Ömer 1 yıl önce Şikayet Et
    Sen önce sayistayin görevlerini öğren.
    Cevapla
  • şekerli 1 yıl önce Şikayet Et
    3 Mart 1992'de Zonguldak Kozlu'da meydana gelen grizu patlamasında 263 maden işçisi hayatını kaybetti. o zaman başbakan demirel yardımcısı erdal inönü idi. BU vahip hadiseyi bahane ederek vatana saldırnalar o tarihte de şitket patrona yüklenmişlerid. yani hainler hep başkasını suçlu gösterme eğilimindeler. bu alçaklar terör saldırlarında ad hep devleti suçlayıp terörü hoş gösterme haklı gösterme gayretindeler
    Cevapla
  • Songar 1 yıl önce Şikayet Et
    Maden şehitlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine sabırlar, yararlılarımıza şifalar dilerim. Meydana geliş zamanlaması tuhaf, sabotaj ihtimali YÜKSEK; her türlü araştırılsın. Böyle facialara düşmanlar sevinir, muhalefet hoplayıp zıplıyor fırsatçılık peşinde. Eskiden muhalefetten birlik beraberlik açıklamaları yapılırdı, acılar dindirilmeye çalışılırdı şimdiyse "aha fırsat geldi" amerikan tipi muhalefet yapıyorlar. Sorostan icazet alanların istismarcılığı şaşırtmıyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail ile anlaşmayı iptal et çağrısına cevap! Ürdün kararını duyurdu
İstanbul'da ağaç katliamı! Esnaf ve vatandaş tepki gösterdi