Bartın'daki facianın şiddetiyle ilgili ürküten sözler: Vagonları bile duvarlara çarpmış...

Amasra'da maden faciasında yakın arkadaşını kaybeden maden işçisi Emrah Açıkgöz, 'Patlama, rayların üzerindeki vagonları bile duvarlara çarpmış. Tabii göz gözü görmüyor... El ele tutuşa tutuşa gittik, arkadaşlarımıza ulaştık" dedi.

GİRİŞ 15.10.2022 10:08 GÜNCELLEME 15.10.2022 11:21
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Amasra Müessesesine ait maden ocağında meydana gelen patlamada tahlisiye ekibinde görev alan maden işçisi Emrah Açıkgöz, 5 yıl birlikte çalıştığı yakın arkadaşını kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyor.

Bölgede özel bir maden ocağında çalışan işçi Açıkgöz, AA muhabirine, tahlisiye ekibinde olduğunu, patlamayı duyar duymaz olay yerine geldiklerini anlattı.

Başkan Erdoğan programını iptal etti! Bartın'a gidiyorBaşkan Erdoğan programını iptal etti! Bartın'a gidiyor

Bartın'da maden patlaması! Bakan Dönmez patlama nedenini açıkladıBartın'da maden patlaması! Bakan Dönmez patlama nedenini açıkladı

"SENSÖRLER BİLE UYARI VERMEYE BAŞLADI"

Yetkililerle bilgi alışverişi yaptıktan sonra ekipmanlarla aşağı inip patlamanın olduğu bölgeye ulaştıklarını aktaran Açıkgöz, "Bölgede yoğun karbonmonoksit gazı vardı, cihazlarımızı kuşandık. 'Aşağıda iki bölge var' dediler. Biz yangın olmayan bölgedeydik. İçeride inanılmaz karbonmonoksit gazı vardı. Elimizdeki sensörler bile uyarı vermeye başladı. Eksi 350 kotunda ayağa ulaşmaya çalıştık, orada zor da olsa maalesef ilk şehidimize ulaştık ve temiz havaya indirdik." dedi.

İkinci arkadaşları için tekrar cihazları kuşandıklarını belirten Açıkgöz, "50-60 metre ileride ona da ulaştık, maalesef o da şehit olmuştu. Orada karbonmonoksit gazı yoğun şekilde devam ettiği için artık temiz havaya çıktığımız yerlerde bile karbonmonoksit görmeye başladık. Bizim de can güvenliğimiz önemli olduğu için ocaktan ayrılmamız gerekiyordu. İki şehidimizi alarak dışarı çıktık." diye konuştu.

CHP ve HDP'li vekiller Bartın'daki acı olayı fırsat bildi! Tepki çeken paylaşım!CHP ve HDP'li vekiller Bartın'daki acı olayı fırsat bildi! Tepki çeken paylaşım!

TTK'dan iddialara ilişkin ilk açıklama geldi!TTK'dan iddialara ilişkin ilk açıklama geldi!

"PATLAMA, VAGONLARI BİLE DUVARLARA ÇARPMIŞ"

Açıkgöz, "Patlama, rayların üzerindeki vagonları bile duvarlara çarpmış. Tabii göz gözü görmüyor, yoğun bir duman da var. El ele tutuşa tutuşa gittik, arkadaşlarımıza ulaştık." ifadelerini kullandı.

Patlamanın meydana geldiği maden ocağında çalışanları tanıdıklarını, hepsinin bölgenin insanı olduğunu kaydeden Açıkgöz, yaşadığı acıyı şu sözlerle paylaştı:

"Yaşadığım en büyük acı, şehitlerden birinin 5 sene birlikte çalıştığımız çok yakın arkadaşım olmasıydı. Tabii hepsi acı ama o arkadaşımı görünce daha büyük acıya kapıldım. Maalesef bu patlamada çok yakın arkadaşımı da kaybettim. Orada çok büyük acı hissettim. Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun, ailesine sabırlar diliyorum."

KAYNAK: AA
Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 11
  • Ramazan Arslan 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu ülkede tedbirsizlik ihmalkarlık nezaman bitecek geçmişten ders çıkarmalıyız
    Cevapla
  • BAYRAKLI 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah rahmet eylesin. Son olsun inşallah.
    Cevapla
  • Md. 1 yıl önce Şikayet Et
    Cenabı hak gani gani rahmet eylesin
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Ölenlere yüce Allah tan rahmet diliyorum ailelerine de ALLAH sabrı cemil versin yaralılara rabbim acil şifalar versin
    Cevapla
  • Türk 1 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH şehadetlerini kabul etsin...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ünlü maden suyunda bakteri tespit edildi! 2 milyon şişe imha edildi
ABD'nin 'özgürlük' anlayışını Siyonistler belirliyor!