TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Kılıç'tan F-16 açıklaması: Süreç olumlu devam edecek

TBMM Dış İlişkiler Komisyonu Başkanı Akif Çağatay Kılıç, Türkiye'nin ABD'den almayı planladığı F-16'larla ilgili konuştu.

GİRİŞ 17.10.2022 11:03 GÜNCELLEME 17.10.2022 11:08
Bu Habere 101 Yorum Yapılmış

Türkiye hava kuvvetlerine takviye amaçlı bir süredir savaş jetleri almayı planlıyor. Seçenekler arasında Amerikan yapımı F-16'lar da var. Yunanistan bir süre önce ABD Senatosu'ndaki lobi çalışmaları sonucu Türkiye'ye jet satışı için bazı şartlar koydurtmuştu. Ancak ABD yönetimi Türkiye'nin 'başka seçeneklere yöneliriz' resti sonrası geri adım atmıştı. ABD, şartları yakın zamanda kaldırdı. 

UYUMLAŞTIRMA KASIM ORTASINDA OLABİLİR

Türkiye'nin ABD'den almayı planladığı F-16'larla alakalı sürece değinen TBMM Dış İlişkiler Komisyonu Başkanı Akif Çağatay Kılıç, parti olarak Mayıs ve Eylül ayında iki ziyaret yaptıklarını hatırlattı. Kılıç, bu ziyaretlerde 40'tan fazla siyasi ile görüştüklerini ifade ederek müzakere edilmesi gereken teknik konular olduğunu söyledi.

ABD'den Türkiye'ye F-16 mesajıABD'den Türkiye'ye F-16 mesajı

TİCARET HACMİ HEDEFİNE KATKI SUNAR

Kılıç, "Temsilciler Meclisi ayağında bizim kabul etmediğimiz iki madde geçti, fakat Senato taslağında yok. Bundan dolayı bir uyumlaştırma süreci olacak. Uyumlaştırma çalışmasının Kasım ortası gibi olabileceğini düşünüyorum. Senato tarafından bu adımın atılması olumlu bir sinyaldir. Sürecin gideceği yön olarak bir ışık tutuyor. Yönetim tarafından desteklendiği kanaatindeyim. Burada mutlaka bir görüş alışverişi olmuştur, bir karar alınmış. Bu iki madde metne konulmamış. F-16 süreci 100 milyar dolarlık ticaret hacmi hedefine de katkı sunar. Olumlu ilerleyen sürecin olumlu olarak devam edeceğini öngörüyorum " şeklinde konuştu.

F-16 savaş jetleri Türkiye için hem fiyat-performans hem önemli operasyonel özellikleriyle öne çıkıyor...

KAYNAK: SABAH
Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 101
  • Ormancı. 1 yıl önce Şikayet Et
    Önce-Türk- N.A.T.O savaşı , peşine de 3.Dünya savaşını yaşayacağız. Savaşlar iyice yaklaştı. Halkın planlı programlı bir şekilde silahlandırılması ve orduya destek olması lazım. Uçak işi de acil ama ortalama 4-5 milyon kişilik "Ulusal Milis Gücü" kurulması da önemli. Halkın Anadolu'ya uygun bir şekilde geri döndürülüp tarım ve hayvancılık ağırlıklı doğal yaşama teşvik edilmesi lazım. Yoksa şimdili duruma bakarsak tarım ve hayvancılık yetersiz gelecek.
    Cevapla
  • tepki 1 yıl önce Şikayet Et
    bir ucak icin usa on yil yalvarmi gerek paramiz versin kendimi yapar baska yerden aliriz almis olsak her yeni gelen ayni sorun devam edecek demek onun icin usa hic bir silah almayin anlasma yapmayin usayi ermeni yunan israil konrol eder anlasma yapsan da sana hileli bozuk sey verecek onun icin ogarsmayin iki yildir zaman oyniyorlar
    Cevapla
  • Mert 1 yıl önce Şikayet Et
    Gün gelecek, almayacağız ve satmayacağız. Allah diyor ve beliyorum.
    Cevapla
  • Mustaga 1 yıl önce Şikayet Et
    Gün gelecek, bu devran dönecek. Sapla döner birbirine karışacak. Kapımızda ağlayacaklar. Biz vermeyeceğiz. Buraya da yazıyorum.
    Cevapla
  • Özmuşlu 1 yıl önce Şikayet Et
    Ya anlamakta zorluk çekiyorum. F35 de bize kazık atan bir devlet niye bu işte size iyilik yapsın. Ya da soruyu şöyle sorayım. Parası alınan uçaklara el koyulması çok mu normal bir hareket de yeni uçak için bu adamlara tekrar güveniyoruz. Bizi oyalıyor, olmasınlar..!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fenerbahçe Beko kaybetti! Son düdükle ortalık karıştı
Gazze'ye havadan bırakılan yardım paraşütleri açılmadı! Çok sayıda ölü ve yaralı var