Kılıçdaroğlu aday olursa Akşener ne yapacak? İYİ Parti'den farklı iki açıklama!

6'lı masada adaylık karmaşası sürerken yeni açıklamalar gelmeye devam ediyor. İYİ Partili iki milletvekili Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in adaylığıyla ilgili soruya cevap verdi.

GİRİŞ 19.10.2022 23:30 GÜNCELLEME 19.10.2022 23:30
Bu Habere 114 Yorum Yapılmış

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in cumhurbaşkanı adayı olup olmayacağı konusunda İYİ Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu ve İYİ Parti Aksaray Milletvekili Ayhan Erel, soruları cevaplandırdı.



Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, gazeteci Barış Yarkadaş’ın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığını açıklaması halinde İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in de adaylığını açıklayacağına yönelik sözlerine ilişkin soruya, “Her partinin başkanı potansiyel olarak memleketi yönetmeye namzet bir iradeyi temsil eder. Parti olarak da, ittifak olarak da hukukumuzu koruyoruz hem de tek başına memleketin sorumluluğunu taşıma müktesebatı taşıyoruz. Genel başkanımız başta olmak üzere partimizin bütün teşkilatları başka parti kalmazsa memleketin bütün yükünü çekecek kararlılığı, donanımı taşıyacak kararla yürüyor. Henüz masada bir cumhurbaşkanlığı süreci istişare edilmedi. Henüz masada memleketin nasıl yönetileceği konuşuldu, kim tarafından hangi adayla yürüneceği ifade edilmedi” cevabını verdi.



'MİLLETİN GÖNLÜNDE YATAN AKŞENER'İN ADAY OLMASIDIR'

İYİ Parti Aksaray Milletvekili Ayhan Erel, Akşener’in yanında olduklarını belirterek, “Sayın genel başkanımıza doğrudan iletilen bir talep yok. Yüce Türk milletinin gönlünde yatan Sayın Meral Akşener’in cumhurbaşkanı adayı olmasıdır. İYİ Parti olarak da gönlümüzde yatan bu. Sayın genel başkanımızın iradesine saygı duyacağız” ifadelerini kullandı.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 114
  • bahattin emecen 1 yıl önce Şikayet Et
    meral teyze siz şu hdp lileri hiç mi dinlemiyorsunuz hiç mi haber okumuyorsunuz insan olan bu hainlerin yanında nasıl olur Allah aşkına bu kadar aptal olunmaz hain olunmaz makam bu kadar tatlımı yeter artık sana yakışmıyor yeter yeter yeter
    Cevapla
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Meral Akşener pkk 5_10_15 çocuk meselesine çok kızdı. Kadının çocuk kariyer ine de kızdı.
    Cevapla
  • MSELİM 1 yıl önce Şikayet Et
    milletin gönlünde bir aslan var zaten çakallar oraya giremez
    Cevapla
  • erdal 1 yıl önce Şikayet Et
    tıpış tıpış oy verecek ne yapacak boşuna mı abd ye çağırdılar
    Cevapla
  • MSELİM 1 yıl önce Şikayet Et
    bu seçim yedi düvelle ikinci kurtuluş savaşıdır söz konusu vatan herkes siyasi tercihlerini bir kenara koymalı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Beyaz Saray'dan Refah operasyonu duyurusu! İsrail resmen geri adım attı
Beşiktaş'ta çok sayıda araç birbirine girdi! Ortalık savaş alanına döndü