'İmamoğlu'nun İYİ Parti'ye geçmesi an meselesi! Akşener Kılıçdaroğlu'nu sildi'

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve CHP'li Sezgin Tanrıkulu hakkında siyaset kulislerini hareketlendirecek bomba bir iddia ortaya atıldı. İddiaya göre İmamoğlu aday olabilme adına İYİ Parti'ye, Tanrıkulu ise eş başkanlık için HDP'ye geçecek.

'İmamoğlu'nun İYİ Parti'ye geçmesi an meselesi! Akşener Kılıçdaroğlu'nu sildi'
'İmamoğlu'nun İYİ Parti'ye geçmesi an meselesi! Akşener Kılıçdaroğlu'nu sildi'
GİRİŞ 22.10.2022 17:25 GÜNCELLEME 22.10.2022 17:25
Bu Habere 69 Yorum Yapılmış

Seçimlerde 6'lı masanın adayının kim olacağı hala belli değilken Kemal Kılıçdaroğlu'na sıcak bakmayan Meral Akşener'in partisinde İmamoğlu sesleri yükseliyor. Sosyolog Adem Palabıyık, siyaset sosyolojisi açısından gündemle ilgili analizde bulunarak, özellikle son günlerde bazı isimlerin birlikte verdiği karelere ve kullandığı ifadelere dikkat çekti.

"İMAMOĞLU'NUN İYİ PARTİ'YE GEÇMESİ AN MESELESİ"

Parti başkanlarının verdiği fotoğraf karelerine bakıldığında, başkanların siyasal tercihlerin değişebileceğini gördüklerini belirten Palabıyık kısaca şu yorumlarda bulundu:

*Ekrem İmamoğlu'nun İYİ Parti'ye geçmesi an meselesi.

*Akşener'e göre Kılıçdaroğlu zayıf bir profil

*Kılıçdaroğlu'nun ABD ziyareti sonrası Akşener karar aldı ve Kılıçdaroğlu'nu pasifleştirecek.

*İmamoğlu, Kılıçdaroğlu'ndan ziyade Akşener'e bağlı olduğunu ilan edecek vaziyete geldi.

*Bunlara karşılık olarak CHP, HDP'yi yanında tutmak adına Sezgin Tanrıkulu'nun HDP'ye gönderilmesi mümkün.

Meral Akşener'den otelde sır görüşme! Kılıçdaroğlu'na nispet gibi adaylık mesajıMeral Akşener'den otelde sır görüşme! Kılıçdaroğlu'na nispet gibi adaylık mesajı

"ERDOĞAN, ÖN PLANA ÇIKAN KARİZMATİK LİDERDİR"

Güncel liderlik tartışmaları yönünde yapılan açıklamaları da değerlendiren Palabıyık, "Erdoğan, özellikle icraatları ile ön plana çıkan karizmatik liderdir. Rakip olabilecek isimlerin öncelikle siyasi açıdan kendilerini ispatlamaları gerekir. Şu an muhalefette böyle bir isim mevcut değildir.

"ABD, PKK'YA YAKIN VE AYASOFYA'YI YENİDEN KİLİSEYE ÇEVİRECEK BİR İSMİ ADAY OLARAK İSTİYOR"

ABD'nin en başından itibaren AK Parti'ye karşı olan tavrının net olduğunu belirten Palabıyık sözlerini şöyle tamamladı:

"ABD, muhtemeldir ki yeniden PKK kartını oynayacak, PKK'ya yakın ve hükmedebileceği bir ismi aday olarak görmek isteyecektir. ABD'nin bu tutumunun ittifak içinde nasıl karşılık bulacağı belli değil ama kendisine biat etmeyen hiçbir isim ABD'yi ilgilendirmeyecektir. PKK güdümlü bir ismin veya PKK'ya sıcak bakan bir ismin, ABD için tercih edileceği aşikârdır. Böylelikle Suriye politikası çökmeyecek, Azerbaycan üzerindeki baskıyı artırabilecek ve Rusya'yı Suriye'de pasif hale getirmenin hesaplarını hayata geçirebilecektir. Ayrıca, Yunanistan üzerinde de Türkiye'nin alanını daraltma girişimlerinde bulunarak bazı kabulleri dayatabilecektir. Bunun ilk adımı ise Ayasofya Camisi'nin kiliseye çevrilmesi olacaktır. ABD, böylelikle 'Millet İttifakı'nı istediği gibi organize edebilir. Bu ihtimallerin hepsi siyaset sosyolojisi açısından öngörülmektedir."

Kılıçdaroğlu aday olursa Akşener ne yapacak? İYİ Parti'den farklı iki açıklama!Kılıçdaroğlu aday olursa Akşener ne yapacak? İYİ Parti'den farklı iki açıklama!

KAYNAK: İHA
ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 69
  • Mustafa 1 yıl önce Şikayet Et
    chp , iyi parti, hdp imamoğlu bunlar oldukça TÜRKİYEYE HUZUR GELMEZ..
    Cevapla
  • kaya24 1 yıl önce Şikayet Et
    gunaydın zaten hic cehepe olmadıkı yemezler abınız gelsın abd den
    Cevapla
  • ÂSIM NESLİ 1 yıl önce Şikayet Et
    Ne fark eder? Ha Hasan Kel,Ha Kel Hasan.
    Cevapla
  • C.Türk 1 yıl önce Şikayet Et
    Chp İstanbul ve Ankara'da Bitmiştir ...Mansur Yavaşıda Al?.. İmamoglu ve Mansur Yavaş dan hiç bir Cacık olmaz.
    Cevapla
  • Sami 1 yıl önce Şikayet Et
    Ayııın onbeeşiiindeee heeer şeeey deeeğiişeeceeeeek. Yurtta sulh sulh. Ben başbakan olacam. Balkan dönmesi Maria. Bu millet yutmaz. Eski Türkiye yok artık. Reis var Reis.
    Cevapla
  • Nurgül kara 1 yıl önce Şikayet Et
    Ekrem gibi beceriksiz sana yakışır meral chp umudunu kesti birazda sen kullan
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Süper Lig'e yükselen 2. takım belli oldu!
İnter'in şampiyonluk kutlamalarında Türk bayrağı!