İmamoğlu adaylıkta "ben de varım" diyor! Suikast ihbarı Kılıçdaroğlu'na kumpas mı?

Ana muhalefet partisi CHP'de adaylık kavgası farklı bir evreye girdi. Ekrem İmamoğlu, Kemal Kılıçdaroğlu'nun Sözcü'deki işten çıkarma adımlarına karşılık Halk TV'den sahte suikast ihbarı haberi mi sipariş etti? Koltuk savaşı büyüyor...

İmamoğlu adaylıkta "ben de varım" diyor! Suikast ihbarı Kılıçdaroğlu'na kumpas mı?
İmamoğlu adaylıkta "ben de varım" diyor! Suikast ihbarı Kılıçdaroğlu'na kumpas mı?
GİRİŞ 03.11.2022 18:34 GÜNCELLEME 03.11.2022 18:56
Bu Habere 88 Yorum Yapılmış

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile CHP'li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu arasında yaşanan adaylık savaşı son günlerde can yakıcı seviyelere yükseldi.

SÖZCÜ VE KORKUSUZ'DA İMAMOĞLU KIYIMI

Dün Kılıçdaroğu'na yakınlığıyla bilinen Sözcü ve Korkusuz gazetelerinde tenkisata gidildi. Kılıçdaroğlu'nu eleştiren ve aday olmasına karşı çıkan ayrıca İmamoğlu'nu öven Hüsnü Mahalli, Çiğdem Toker, Sinan Meydan, Ahmet Takan ve Sezgin Özcan gibi yazarlar ile 40 kadar editör, sayfa sekreteri ve teknik eleman ekonomik sebepler bahane edilerek kovuldu.

SÖZCÜ'NÜN İMAMOĞLU'NA SANSÜRÜ

Halihazırda Kılıçdaroğlu'na yakınlığıyla bilinen Sözcü, aylardır İBB Başkanı İmamoğlu'na sansür uyguluyor ve bir tek propagandasını yapmıyordu.

Sözcü geçen ay, sadece İmamoğlu'nun yargılandığı dava için İBB Başkanı'nın ismini göstermeden "CHP’lilerin yargılandığı adliyeye girişler engellendi" başlığı ile vermişti.

YANARDAĞ'DAN KOVULANLARA DAVET: TELE1'İN KAPILARI AÇIKTIR

İBB bütçesiyle fonlandığı bilinen bir başka muhalif kanal Tele1'in Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ Twitter hesabından, "Sözcü gazetesi, Hüsnü Mahalli, Sinan Meydan, Çiğdem Toker, Serpil Yılmaz gibi çok okunan, bir tavrı olan yazarlarını ve editörlerinin bir bölümünü işten çıkarmış. Çok şaşırtıcı bir karar.. Umarız bu bir savrulma işareti değildir. Arkadaşlarımıza TELE1'in kapıları açıktır." sözlerini kullandı.

KILIÇDAROĞLU'NA GİZEMLİ SEYAHAT SORUSU: HEP SORULUYOR, 8 SAAT NEREYE GİTTİ?

2 gün önce İngiltere'ye giden  Kılıçdaroğlu, dün akşam Londra'dan İmamoğlu'nun fonlandığı muhalif KRT televizyonuna bağlanarak açıklamalarda bulundu. Sunucu Savaş Kerimoğlu'nun "ABD ziyaretindeki kayıp 8 saat" ile ilgili sorusuyla şaşkına dönen Kılıçdaroğlu, yanıt veremedi.

Canlı yayındayken Kerimoğlu'nun, "Bir ara başka bir adrese gitme gibi bir durumunuz var mı? Çünkü hep soruluyor: 8 saat işte yoktu, nereye gitti diye. Başka bir adaya gitme gibi bir durum olur mu?" sorusuna CHP lideri öfkelenerek, "Ben şimdilik iyi akşamlar diyeyim" diyerek telefonu kapattı.

KRT YAYINDAN KALDIRSA DA CHP'DEN KRT'YE MİSİLLEME

Bir süre sonra sonra KRT, Kılıçdaroğlu'nun "ABD'deki 8 saat" sorusuna cevap vermediği bölümü yayından kaldırdı.

Yayın sonrasında CHP Genel Merkezi jet hızıyla, resmi sosyal medya hesapları üzerinden KRT yayınlarının hepsini sildi.

İBB CEPHESİNDEN HALK TV'YE ISMARLAMA HABER: İMAMOĞLU'NA SUİKAST İHBARI

Son olarak İmamoğlu'na yakınlığıyla bilinen ve Sarıyer'de İstanbul Boğazı manzaralı villasında kaçak inşaat yaptığı ortaya çıkan Cafer Mahiroğlu'nun patronu olduğu Halk TV'ye ısmarlama bir haber sipariş edildi.

Halk TV'nin internet sitesi halktv.com.tr'nin "İmamoğlu'na bir suikast ihbarı daha" başlıklı haberinde, "İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun avukatı bugün İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvuru yaptı ve müvekkilinin can güvenliğinin tehlikede olduğunu belirterek derhal korunmasını gerektiğini ifade etti." ifadeleri kullanıldı.

Haberde, "2 Kasım 2022 tarihinde ismi ve TC kimlik numarası belli olan bir kişi İBB Beyaz Masa hattını aradı. İhbarda, 'Arnavutköy Devlet Hastanesi’nin önünde adamlar var. Ellerinde Ekrem İmamoğlu başkanımızın fotoğrafları var. Aralarında konuşuyorlardı. Ekrem başkanımızın evine ve İBB binasına gideceklerini belirttiler. 155’i aradım ama ulaşamadım. Sonra aklıma bu numara geldi. 8 kişilerdi. Hepsi silahlılardı. Acil yardım edin. Kamera görüntülerinde gözüküyor. Hastanenin yanındaki eczacı abla da bu duruma şahit. Arnavutköy polisi ile irtibata geçebilirseniz beni arasınlar' dedi." sözleri kaydedildi.

SÖZCÜ VE KORKUSUZ HARİÇ, BÜTÜN MUHALİF MEDYA "İMAMOĞLU'NA SUİKAST İHBARI" HABERİNİ KOPYALADI

Halk TV'nin söz konusu haberini, Cumhuriyet, Haberler, Son Dakika, Evrensel, Tele1, T24, Birgün @dokuz8haber, medyaradar, (FETÖ'cü) tr724 gibi muhalif haber siteleri kopyalarken, Sözcü ve Korkusuz görmezden geldi.

İHBARI YAPAN AKIL HASTASI ÇIKTI

Bu ihbar sonrası İmamoğlu'nun savcılığa şikayette bulunduğu bildirildi. Kısa sürede yapılan araştırmada, ihbarı yapan kişinin akıl hastası olduğu ortaya çıktı.

İstanbul Valiliği'nin İmamoğlu'na suikast ihbarını yapan şüpheli hakkındaki açıklaması şöyle:

"02 Kasım 2022 tarihinde (dün) İBB Beyaz Masa iletişim hattına; İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Ekrem İmamoğlu’na yönelik suikast iddiasında bulunulduğu öğrenilmiştir. 

Konuyla ilgili olarak güvenlik görevlilerimizce yapılan çalışmalarda; ihbarda bulunan (H.Ö) adlı şahsın (40)’ı asılsız ihbar olmak üzere, toplam 50 suç kaydı olduğu tespit edilmiştir. 

Ayrıca; 10 Temmuz 2019 tarihinde İstanbul Bakırköy Prof. Dr. Mazhar Osman Ruh ve Sinir Hastalıkları Eğitim Araştırma Hastanesi tarafından düzenlenen 5657 sayılı sağlık raporunda şahsın, “Atipik Duygudurum Bozukluğu” hastası olduğu belirtilmiştir. 

Şahıs ve konu hakkında başlatılan tahkikat devam etmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

YIPRANMIŞ İMAMOĞLU, HİÇ SEÇİM KAZANAMAYAN 'BAY KEMAL'İ KOLAY LOKMA MI GÖRÜYOR?

Cumhurbaşkanı adaylığı için sahte "İmamoğlu'na suikast ihbarı" başlıklı tertibin Kılıçdaroğlu'nun son hamlelerine karşı yapıldığı kulislerde konuşuluyor. 52 yaşındaki İmamoğlu'nun; 3.5 yıllık İBB Başkanlığı süresince hizmette vasat altı kalmasına, vaatlerinin sadece yüzde 6'sını hayata geçirebilmesine, tatil-ihale skandallarıyla iyice yıpranmasına rağmen adaylık için 73 yaşındaki Kılıçdaroğlu'ndan daha önde olduğunu düşünmesi dikkat çekiyor.

6'lı masada Abdullah Gül sesleri! Bomba iddia! Kılıçdaroğlu'na veto6'lı masada Abdullah Gül sesleri! Bomba iddia! Kılıçdaroğlu'na veto

390 milyon lira harcanacak! Ekrem İmamoğlu adının yazılı olduğu kaldırım taşını döşedi390 milyon lira harcanacak! Ekrem İmamoğlu adının yazılı olduğu kaldırım taşını döşedi

Tevfik Göksu paylaştı: Dünyada aynı anda en çok proje durdurulan şehir İstanbulTevfik Göksu paylaştı: Dünyada aynı anda en çok proje durdurulan şehir İstanbul

Kabaktepe: İmamoğlu vaatlerinin yüzde 6.5'ini yaptıKabaktepe: İmamoğlu vaatlerinin yüzde 6.5'ini yaptı

'İmamoğlu'nun İYİ Parti'ye geçmesi an meselesi! Akşener Kılıçdaroğlu'nu sildi''İmamoğlu'nun İYİ Parti'ye geçmesi an meselesi! Akşener Kılıçdaroğlu'nu sildi'

Sözcü ve Korkusuz gazeteleri çok sayıda kişiyi kovduSözcü ve Korkusuz gazeteleri çok sayıda kişiyi kovdu

KAYNAK: HABER7
Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 88
  • Bayburtsevdalısı 1 yıl önce Şikayet Et
    Eminönünde otobüs duraklarınabakdagendengel
    Cevapla
  • Hınç 1 yıl önce Şikayet Et
    Ya kim ne yapsında size suikast yapsın gündemde kalmak için siz heykel yapmaya devam edin seçimde görüşecegiz boyunuzun ölçüsünü alacaksınız
    Cevapla
  • ADANALI ALİ 1 yıl önce Şikayet Et
    Dünyanın en kapasitesiz adamını neden öldürmek istesinler anlayamadım.....Hayatımda bu kadar gereksiz bir haber duymadım...
    Cevapla
  • Feraset 1 yıl önce Şikayet Et
    Dikkat edin bu şer ittifakının bu Vatan da, çakılı bir çivisi yok.Taş üstüne taş koymuşlukları yok.Neyine güvenip te, hangi işini referans alıp ta, bu şer ittifakına oy verelim.
    Cevapla
  • ferhat3436 1 yıl önce Şikayet Et
    Seçime yakın gar patlaması olmuş hdp nin oyu yükselmişti. Ne yazık ki bel altı çalışmaya devam ediyorlar. Utanmaz ibb de ne yaptın da hükümete göz kırpıyorsun.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan İranlı mevkidaşıyla görüştü
KAAN için yeni aşama! Teslim tarihi öne çekildi