6'lı masada Abdullah Gül sesleri! Bomba iddia! Kılıçdaroğlu'na veto...

Abdullah Gül'ün Millet İttifakı'nın adayı olacağı iddiaları siyaset kulislerini hareketlendirdi. Gül'ün adaylık çalışmaları hakkında bilgilerin kendilerine de geldiğini söyleyen AK Partililer, bomba bir iddiada bulundu.

GİRİŞ 03.11.2022 13:47 GÜNCELLEME 04.11.2022 08:57
Bu Habere 272 Yorum Yapılmış

Seçimler yaklaşırken temaslarını artıran Abdullah Gül'ün Kılıçdaroğlu'nun adaylığının önüne geçmek için İYİ Parti ile temasta olduğu gündeme düşmüştü. Son olarak AK Partili isimlerden gelen açıklamalarda ise, "“Bizce Kılıçdaroğlu aday olmayacak. Gül ya da başka biri aday olarak gösterilecek." denildi.

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Millet İttifakı'nın adayı olacağı iddiaları Ak Parti içinde de konuşuluyor. Aydınlık’a konuşan üst düzey Ak Partili yöneticiler, Kılıçdaroğlu’nun adaylığının altılı masada kabul görmesinin zor olduğunu belirttiler.

AK PARTİ'DEN GÜL İDDİASI

Gül’ün adaylık çalışmalarının bilgisinin kendilerine de geldiğini ifade ettiler. Ak Partililer, “Gül adaylığı zorluyor. Seçilmesi imkansız. Bizce Kılıçdaroğlu aday olmayacak. Gül ya da başka biri aday olarak gösterilecek. Gül’ün ya da Kılıçdaroğlu’nun adaylığı işimize gelir.” dediler.Abdullah Gül

İYİ PARTİ İLE KILIÇDAROĞLU'NU ADAYLIKTAN VAZGEÇİRME GÖRÜŞMESİ

Gül’ün İyi Partili bir vekille uzun görüşmeler yaptığı iddiaları gündeme oturmuştu. Gül görüşmelerde “Kılıçdaroğlu çok kararlı görünüyor. Adaylıktan vazgeçirmenin tek yolu sağ partilerin aday çıkarması.” cümlelerini kurmuştu. Gül, “Ben Ali’yi (Babacan) ikna ederim. Temel Bey’le de görüşürüm. Siz de Ahmet Bey’i ikna edin.” şeklinde konuşarak kendi adaylığının da tartışılmasını istemişti.

ALTILI MASADA YEDİNCİYE SOĞUKLUK
Meral Akşener’in Bağımsız Türkiye Partisi’ni (BTP) altılı masaya dahil etme girişiminin yankıları sürüyor. BTP’nin masaya oturmasına ilişkin CHP, DEVA ve Saadet Partisi değerlendirmelerde bulundu. Kılıçdaroğlu’nun CHP MYK’sında “Masa bir değerlendirme yapsın, sonra konuşuruz.” dediği aktarıldı. Saadet Partisi Sözcüsü Birol Aydın, “Masa talep eden herkesi kucaklayacak şekilde bir formata bürünecektir, ama bu sandalye ilave ederek değil.” dedi.

Babacan da Avrupa Birliği üzerinden örnek verdi: “AB altı ülke ile kuruldu. Genişleme aşama aşama oldu. Altılı masa mutabakatla yürüyor. Önümüzde iki hafta süre var. Bakacağız. AB genişleme örneği gibi bir de İngiltere’nin ayrılışı örneği de var.” Babacan’ın ayrıca 14 Kasım’daki toplantı öncesi yapacağı ziyaretlerde de konuyu açacağı öğrenildi.

KAYNAK: AYDINLIK
ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 272
  • Bilirkişi 1 yıl önce Şikayet Et
    Gül aday olursa kazanma şansı hayli yüksek.
    Cevapla
  • Vatan 1 yıl önce Şikayet Et
    Ne kadar vatan haini varsa bu masada disardakilerife getirin
    Cevapla
  • biz 1 yıl önce Şikayet Et
    sebataylar kavga ediiiii goltuuukk içiiinnn (. kapani. karakaşi. yakubi... ) para para para . koltuk koltuk. okuyun görün. kim. kimmiş. kim sabetay, yahudi dönmesi. ermeni kırması, rum tohumu.... tarih okuyun biraz
    Cevapla
  • ssk emekli 1 yıl önce Şikayet Et
    Vatandaşın ekonomisini düzelttiği sürece Ak Parti 80 yıl daha iktidarda kalır.
    Cevapla
  • croch34 1 yıl önce Şikayet Et
    herkesi elinde fırsatı olanın kafasına göre zam yaptığı bir ortamda sosyal devlet olma vasfı devletin kaybolmuştur hakkı verilmeyen insanların yardıma muhtaç duruma getirtilip sonra da yardım yapılması sosyal devlet olmanın gereği olamaz, malisef kapitalist düzen en acı şekilde ülkemizde uygulanmaktardır yetkililer de bunu dünyadaki kriz ve enerji fiyatları bahane olarak göstermektedir, çok yazık ve yanlış bir durum böyle olmamalıydı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kral 2. Abdullah'tan son dakika operasyon açıklaması! İsrail'i resmen uyardı
TCMB'nin faiz indirim kararı için tarih verildi