PKK itirafçısından bomba ifadeler!

HDP eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş'ın PKK'lı kardeşi Nurettin Demirtaş'ın BDP-HDP'li belediyelerdeki yolsuzluk olaylarıyla ilgilendiği, hatta HDP'li siyasetçileri sorguladığı ortaya çıktı.

PKK itirafçısından bomba ifadeler!
PKK itirafçısından bomba ifadeler!
GİRİŞ 20.10.2022 09:45 GÜNCELLEME 20.10.2022 10:24
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Özgür Gabar kod adlı Fırat Şişman, KCK ekonomik ve mali yapılanmasını anlattığı ifadesinde, Rubar ve Sinan kod adlı teröristlerin 2018'de hava saldırılarında ölmelerinin ardından KCK ve HPG Maliyesi olarak devam eden çalışmaların sonraki yapılanma ile üç ayrı özerk olarak yeniden örgütlendiğini söyledi. Yeni örgütlenme modeli doğrultusunda Rojova, HPG ve KCK yapılanmalarının kendi ekonomik-mali alan komitelerinin oluşturduğunu kaydeden Şişman, bu yapıların örgütün mali alandaki tüm faaliyetlerini koordine ettiğini belirtti.

Şişman, "KCK özelinde ise bu alan merkezine bağlı olarak Türkiye ve diğer örgüt faaliyetlerinin yürütüldüğü ülkelerde Ekonomik-Mali Alan komiteleri yürütmektedir. KCK Ekonomik-Mali Alan komitesine bağlı olarak geçmiş yıllarda Türkiye topraklarında Hogir Malazgirt Kod'un 2015 yılına kadar sorumlu düzeyde faaliyetler yürüttüğünü biliyorum" dedi.

PKK'DAN HABERSİZ YAPILAN YOLSUZLUĞA DEMİRTAŞ MÜDAHALESİ

M.R., HDP'nin eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş'ın kardeşi Şiyar kod Nurettin Demirtaş'ın sözde örgütün 'Ekolojik ve Yerel Yönetimler' komitesi içerisinde, BDP-HDP'li belediyelerdeki yolsuzluk, hırsızlık olaylarıyla ilgilendiğini, hatta bununla ilgili yolsuzluklara karışan belediye personellerini sorguladığını anlattı. Nurettin Demirtaş ile birlikte soruşturma yaptıklarını söyleyen M.R., BDP-HDP siyasi partileri tarafından kazanılan belediyelerin yeni imara açılan yerler üzerinden yüksek miktarda gelir elde ettiklerini bu gelirin büyük bir bölümünün örgüte aktarıldığını ve ilgili kişilerin kendi aralarında pay ettiklerini öğrendiğini söyledi.

M.R., usulsüz imar işlerinin KCK Türkiye yapılanması içerisinde sorumlu düzeyde faaliyet yürüten Mali Alan Komitesi sorumlularının imara açılması planlanan yer ile ilgili olarak o bölgenin belediye başkanı veya belediye başkan yardımcıları ile bu konuyu kendi aralarında görüşüp planladıklarını ve yapılan planlama doğrultusunda belediye tarafından imar planlarının kanuna uygun olarak düzenlendiğini belirtti.

GÜMRÜK GÜVENLİĞİ HPG'DE

HPG Maliyesine bağlı geçmiş yıllarda Irak, Suriye ve İran sınır hatlarında oluşturulan gümrükler bulunduğunu ifade eden Şişman, bu gümrükler üzerinden kaçakçılık faaliyetlerinde yer alanların vergilendirilmesi çalışmalarının yapıldığını söyledi. Şişman, "Kaçak geçirilen malzemenin miktarına göre gümrük sorumlularının belirlediği oranda vergi adı altında paralar tahsil edilmekteydi. Gümrük noktalarından çay, sigara, telefon vb. gibi eşyaların yanı sıra uyuşturucu madde, silah ve göçmen kaçakçılığından kaynaklı olarak da vergilendirme yapılmaktaydı. Güncel olarak Kandil ve İran toprakları arasında KCK Maliyesine bağlı olarak Berde Sor isimli halen bir gümrük noktasının bulunduğunu biliyorum. Bu gümrüğün güvenliği HPG tarafından yapılır. KCK yapısının fiziki alanı içerisinde bulunduğu için bu gümrüğün KCK Maliye adına faaliyet yürüttüğünü biliyorum. Gümrük noktalarından yüksek miktarda günlük olarak paralar toplanıldığını ve bu paraların maliyeciler tarafından Murat Karayılan'a iletildiğini biliyorum" diye konuştu.

PARALAR SADECE ÜST DÜZEY YÖNETİCİLERİN BİLDİĞİ YERDE SAKLANMIŞ

Kobani mali yapılanması soruşturmasında ifadesi alınan M.R., mali alan yapılanmasına ilişkin çok sayıda teşhis yaptı. PKK'nın maliye yapılanmasının en üst düzeyde olan sorumlusunun KCK eş başkanı Cemil Bayık olduğunu belirten M.R., PKK adına faaliyet yürütülen tüm ülkelerdeki paraların KCK eş başkanlığının Kandil alanında bulunan Mali Alan Komitesine ulaştırıldığını anlattı.

Bu paraların Dolar ve Euro olduğunu, sadece komite içerisinde yer alan kadrolar tarafından bilinen yerlerde muhafaza edildiğini aktardı. M.R., "KCK'ya bağlı Mali Alan Komitesine HPG Maliyesi tarafından gönderilecek paralar öncesinde HPG Maliyesi Genel Sorumluluğunu yapan Murat Karayılan tarafından denetlenmektedir. PKK adına faaliyet yürütülen tüm alanlarda mutlak surette Mali Alan Komitesine bağlı olarak faaliyet yürüten kadrolar mevcuttur. Faaliyet yürütülen her alanın kendisine ait bir bütçesi ve harcama limitleri bulunmaktadır" ifadelerini kullandı.

PKK'DA HDP SORUŞTURMASI

PKK elebaşlarından Murat Karayılan'ın HPG maliyesi adına muhafaza altına alınmasını istediği paraları saklama ve talimatı ile ilgililere vermesi için Hasan Siverek kod adlı bir örgüt mensubunu kullandığını dile getiren M.R., Mali alan faaliyetleri dışında HPG Merkez Karargâhında da sorumlu düzeyde faaliyet yürüttüğünü kaydetti.

Hasan Siverek kod adlı örgüt mensubunun, paraların muhafaza edilmesi ve muhafaza edildiği yerlerdeki güvenliğine ilişkin tüm tedbirleri alan ve aldıran kişi olduğunu ifade eden M.R. "KCK Türkiye yapılanması içerisinde faaliyet yürüten birçok belediye başkanı, belediye çalışanı, HDP siyasi partisi içerisinde görev ve sorumluluğu bulunanlar ve örgüt ile irtibatlı şahıslar hakkında örgüt tarafından yolsuzluk ve hırsızlık olayları sebebiyle soruşturmalar yapıldığını biliyorum" şeklinde konuştu.

KAYNAK: SABAH GAZETESİ
Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 3
  • Deli dumrul 1 yıl önce Şikayet Et
    Tüm Türkiye de belediye seçimleri kaldırılmalı. Bu hayati, bir durum beka durumu.Devlet vali ve kaymakam nasıl atıyorsa belediye başkanı da o şekil atanmalı yoksa bu pkk itleri bitmez...
    Cevapla
  • bülent 1 yıl önce Şikayet Et
    Herkes biliyor ki hdp kadrosunu belirleyen pkk dır, pkk nın izni olmadan hiç birşey yapamazlar, itiraz bile etseler ipini pkk çeker.. onun için hdp= pkk dır meclisten derhal kovulmalıdır, gereği yapılmalıdır.. Acilen Kapsamlı bir terör yasası çıkarılmalıdır..
    Cevapla
  • Diyarbekirli 1 yıl önce Şikayet Et
    PKK terör çetebaşı olan Nurettin Demirtaş'ın Sılho dan önce HDP nin başına olduğu hatırlatayım. Yani Sılho denen hain kazara serbet kalsa yada hapisten kaçsa direkt PKK terör öegütünün başına geçer. Durum bu kadar ciddi.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bakanlık resmen açıkladı! İstanbul, Ankara ve İzmir'de başıboş köpeklerin korkunç sayısı
ABD Deniz Kuvvetleri yetkilisi: İsrail ordusu kendi İHA'larını vuruyor