HDP'li Sancar: Altılı masadan dört partiyle görüşüyoruz

HDP Eş Başkanı Sancar, altılı masadan dört partiyle görüştüklerini; ortak aday konusunda istişareler yaptıklarını söyledi. Sancar ayrıca, seçim için öneride bulunduklarını da ifade etti.

HDP'li Sancar: Altılı masadan dört partiyle görüşüyoruz
HDP'li Sancar: Altılı masadan dört partiyle görüşüyoruz
GİRİŞ 23.10.2022 12:29 GÜNCELLEME 23.10.2022 12:38

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, altılı masadan dört partiyle görüştüklerini söyledi. Katıldığı bir televizyon programında konuşan Sancar, bu görüşmelerde ortak aday konusunda beklentilerini de aktardıklarını ifade etti.

Millet İttifakı'ndaki bu partilerle görüşmelerini "olağan bir temas" olarak niteleyen Sancar, "Arada görüştükleri de oluyor ama bu temaslar bizim geleceğe dönük politikalar için ön gördüğümüz yöntemi karşılamıyor" dedi.

HDP'den aylar sonra sürpriz çıkış! 6'lı masa itirafıHDP'den aylar sonra sürpriz çıkış! 6'lı masa itirafı

HDP'den 6'lı masaya 'bomba'! Açık açık tehdit HDP'den 6'lı masaya 'bomba'! Açık açık tehdit

6'lı masada yeni formül bulundu! Aday böyle seçilecek6'lı masada yeni formül bulundu! Aday böyle seçilecek

"SEÇİM İÇİN ÖNERİDE BULUNDUK"

Söz konusu temasların "HDP'nin seçim stratejisinin altını dolduracak düzeyde olmadığını" da vurgulayan Sancar, şunları söyledi:

"Şunu daha açık söyleyeyim; bu temaslar bizim ilan ettiğimiz seçim stratejimizin altını dolduracak düzeyde değil. Bizim belirlediğimiz bir stratejimiz var; 27 Eylül 2021'de bir deklarasyonla bunu açıkladık. Cumhurbaşkanlığı seçimi için bir yöntem de önerdik.

ORTAK ADAY DA KONUŞULMUŞ

Ortak aday için neler bekliyoruz, istiyoruz diye. Neler istiyoruz söyledik; açık müzakere, doğrudan diyalog ve belli başlıklarda mutabakat arayışı. Bu başlıkları da deklarasyonda sıraladık."

İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 10
  • Vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    Mecliste grubu bulunan bir parti herkesle görüsebilir.
    Cevapla
  • HIDIR BUDUR 3 yıl önce Şikayet Et
    Müracaat yan tarafa..Kambiyo işlemleri bölümü odasına girin. Odada bulunan "Koray AYDINNNNN, AĞIRALİOĞLUUUUU, Müsavat DERVİŞOĞLUUU" ndan birineee bu kağıdı onaylatınız.. !!??
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Akaryakıta peş peşe indirim! Tabela gece yarısı yine değişti: İşte güncel rakamlar
Dünyanın en değerli 100 takımı belli oldu: İşte 4 Türk kulübünün listedeki yeri