CHP'li Ali Mahir Başarır hakkındaki fezleke Meclis'te

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca, CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır hakkında, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya yönelik sözleri nedeniyle 'tehdit' suçundan fezleke düzenlendi.

CHP'li Ali Mahir Başarır hakkındaki fezleke Meclis'te
CHP'li Ali Mahir Başarır hakkındaki fezleke Meclis'te
GİRİŞ 28.10.2022 12:38 GÜNCELLEME 28.10.2022 12:55
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Parlamenter Suçları Soruşturma Bürosu tarafından hazırlanan fezlekede, CHP Milletvekili Ali Mahir Başarır'ın, Edremit Belediyesi tarafından 20 Ağustos 2022'de düzenlenen kitap fuarındaki konuşmasında İçişleri Bakanı Soylu'ya yönelik söylemlerinde 'tehdit' suçunun yasal unsurlarının oluştuğu belirtildi.

Fezlekede, "27’nci Dönem Milletvekili Ali Mahir Başarır'ın tehdit suçunu işlediğine dair hakkında fezleke tanzimini gerektirir yeterli ve kanuni delilin mevcut olduğu, bu nedenle adı geçen milletvekili hakkında Anayasa'nın 83’ncü maddesine istinaden dokunulmazlığının kaldırılması talebinde bulunulması gerektiği" yönünde görüş bildirildi.

Fezleke, TBMM'ye ulaştırılmak üzere Adalet Bakanlığına gönderildi. 

TEHDİT VE HAKARET İÇEREN KONUŞMALAR

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, "Beşli Çete Kimlerden Oluşuyor?" başlıklı panelde konuştu. Birçok bakanın, milletvekilinin yargılanacağını ileri süren Başarır, "Ama bir kişi özel yargılanacaktır. O Süleyman Soylu olayı başlıyor. Ona af yok. Ona asla af yok bunu bilin." dedi.

"Demokrasi İçin Birlik Mümkün mü?" konulu panele katılan eski CHP Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm de kendisini dinleyenlere birlik çağrısında bulunarak, "Faşizme karşı birleşmeyenler faşizmin zindanlarında buluşurlar. Eğer 21 yıldan bu yana bir AK Parti iktidarı başta ise Tayyip gibi lider baştaysa hepimiz hep birlikte kendimizi sorgulamamız gerekiyor." diye konuştu.

Gazeteci Yavuz Selim Demirağ da "İmamların Öcü" başlıklı paneldeki konuşmasında, "Malum bir zat var: 'Söyle bakalım söyle' diyor. 'Burada havaalanı mı vardı, burada üniversite mi vardı?' Yarın öbür gün yargılama için yargılama kararları çıktığında hemen avukatları ona bir rapor alacaklar, 'Akli dengesi yerinde değil, bunları yargılayamazsınız, cezai ehliyeti yok' diye. Ama biz yemeyeceğiz, mutlaka yargılayacağız." dedi.

 

KAYNAK: SABAH
Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 6
  • Kadir 1 yıl önce Şikayet Et
    Şunlarda ki cesarete! Bak...
    Cevapla
  • Aşık dermani 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu adam hala dışarıda mı atın içeriye saygisizi
    Cevapla
  • Yatırım Hesap 1 yıl önce Şikayet Et
    Maşaallh
    Cevapla
  • Serkan 1 yıl önce Şikayet Et
    Şimdi devlet benden vergi alıyor ve bunun gibi adam olmayanlara benim vergimden maaş veriyor inşaallah yargılanır
    Cevapla
  • Birde mebus 1 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar vergi değil ülkenin otunu bile hak etmiyor
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Sonunda
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Erdoğan'dan CHP'ye iade-i ziyaret kararı - Gazete manşetleri
Fide dağıtımında 5 bin kişi, kuyruk oluşturdu