Ankapark’ı enkaza çevirdi şimdi sıra bakımsızlıktan kurumaya terk ettiği binlerce ağaçta!

Ankapark’ı 3 yıl hiç dokunmayarak çürümeye terk eden Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş alanda bulunan 3 bine yakın ağacı kuruttu. Şimdi ise Yavaş'ın bakımsızlıktan çürüyen ağaçların kesilmesini istediği iddia ediliyor.

GİRİŞ 07.11.2022 11:36 GÜNCELLEME 07.11.2022 12:09
Bu Habere 211 Yorum Yapılmış

Avrupa’nın en büyük tematik parkı Ankapark, 20 Mart 2019’da hizmete girmişti. 3 yılda Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin elinde enkaza döndü. Parkın içindeki yapılar zarar gördü, oyuncaklar parçalandı, kablo ve cihazların çalındığı tespit edildi. Şimdi ise parktaki ağaçların çürüdüğü ortaya çıktı.

MEVCUT AĞAÇLARI BİLE KORUYAMADI

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş Ankapark’ın geleceğine “Ankaralılar karar verecek” demiş, anket yapmış ve yeşil alan yapılması kararı öne çıkmıştı. Ancak gelinen noktada Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin parktaki mevcut ağaçları bile koruyamadığı ortaya çıktı. Belediye; parkta bulunan ağaçların kuruduğu gerekçesiyle kesilmesini istiyor.

2 BİN 804 AĞAÇ KURUMUŞ

ABB’nin Atatürk Orman Çiftliği arazisinde bulunan ağaçların kuru dallarının budanabilmesi ve gerekli görülen kurumuş ağaçların kaldırılması talebi sonrasında yapılan incelemede ortadan kaldırılması talep edilen ağaç sayısının 2.804 olduğu tespit edildi. 

BAKIMSIZLIKTAN KURUYAN AĞAÇLAR ANKAPARK ILE SINIRLI DEĞIL

Ağaçların kuruduğu yer ANKAPARK ile sınırlı değil. Abdi İpekçi Parkı, Gazipark, Kurtuluş Parkı da dahil toplamda 129 ağacın kuruduğu belirtildi. ANKAPARK ile beraber ABB’nin kesilmesini istediği ağaç sayısı ise 2 bin 933. 

Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 211
  • Ayşe 1 yıl önce Şikayet Et
    Çevre bakanı gazeteciler tv yüm kanalları neden bu kadar sessiz hergün haber yapıp o zararı geri yerine yaptırmalılar oarkıda ağaçları da
    Cevapla
  • abdulbaki 1 yıl önce Şikayet Et
    bunlar ne deseler tersini yaparlar. yeşil derler kızıl çıkar. ağaç derler, ağacı keserler. ülkeme bir çivi çakmayanlar, mevcut yapılanı dahi koruyamazlar, çünkü hafızalarında ülkeye zarar vermek var.
    Cevapla
  • abdulbaki 1 yıl önce Şikayet Et
    bunlar ne deseler tersini yaparlar. yeşil derler kızıl çıkar. ağaç derler, ağacı keserler. ülkeme bir çivi çakmayanlar, mevcut yapılanı dahi koruyamazlar, çünkü hafızalarında ülkeye zarar vermek var.
    Cevapla
  • Tolga 1 yıl önce Şikayet Et
    Mahkeme kazanılıp devir olalı 3 ay oldu böyle haber yapana kadar burayı alel acele işletmeye vereni ve işletmeyi sorgula
    Cevapla
  • vlk 1 yıl önce Şikayet Et
    mahkeme esnasında ağaçları sula tesisin güvenliğini sağla bunu yapacaksın sana tesisi işlet diyen yok
    Cevapla
  • Şakir 1 yıl önce Şikayet Et
    Belediyeyi devralalıda mı 3 ay oldu.
    Cevapla
  • Levent 1 yıl önce Şikayet Et
    Eyyy Mansur Yavaş sende kuru İNŞALLAH düne kadar iki ağaç için devleti yıkmak çalıştın istiklal geziciler nerde nerdesiniz ey zalimler sende iki ağaç nere ye diktin yazık günah değil mi sizin için ALLAH umrunda bile değil tek derdin o makama gelmedik ekmeğine baya yağ süren oldu yazık
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Macron: Karşımızda çok büyük riskler var Avrupa ölebilir
Kassam görüntüleri yayınladı, İsrail karıştı! Netanyahu’nun evinin önüne yığıldılar