CHP'de gaz sancısı: Dün kötülediler, bugün istismara kalktılar

Karadeniz gaz sahasında keşfedilen doğalgazı kötüleyip bu devasa keşfi itibarsızlaştırmaya çalışan CHP, çalışmalarda sona gelinmesinin ardından fırsatçılığa soyunarak "Halka ücretsiz verilsin" teklifinde bulundu.

GİRİŞ 08.11.2022 16:15 GÜNCELLEME 08.11.2022 16:24
Bu Habere 180 Yorum Yapılmış

Türkiye'nin Karadeniz Sakarya gaz sahasında keşfettiği doğalgazı karaya ulaştırmak için deniz altında yapılan boru hattı yüzde 97 tamamlandı. Mart 2023'te ilk gaz vatandaşın kullanımına sunulacak. Ülke tarihinde ilk defa mutfaklara verilen gaz, ithal olmayıp yerli imkanlarla bulunup işlenen doğalgaz olacak.

Bakan Dönmez 'yüzde 97' diyerek duyurdu! Karadeniz gazında geri sayım başladıBakan Dönmez 'yüzde 97' diyerek duyurdu! Karadeniz gazında geri sayım başladı

 

CHP'DE HEM BÜHTAN HEM İSTİSMAR

CHP ise bir yandan icraatları kötülerken, diğer yandan istismar siyasetine girişiyor.

Karadeniz gaz sahasında 405 milyar metreküp doğalgaz keşfeden Türkiye'nin haklı gururuna taş koyarak bu gelişmeyi kötüleyen CHP, şimdi mutfaklara gelmeye hazırlanan yerli doğalgazın "ücretsiz" verilmesi teklifini yapıyor. CHP Sözcüsü Faik Öztrak, iktidara doğalgaz çağrısı yaparak "Karadeniz'den çıkan doğalgazı hiç olmazsa bu kış ücretsiz verin" dedi.

Faik Öztrak

EL YÜKSELTME HAMLESİ

İthal doğalgazın 2022 yılının ilk 5 ayında yüzde 82'sinin devlet tarafından sübvanse edilerek vatandaşa faturalandırıldığı gerçeğini sürekli yok sayan CHP'nin bu teklifi, tarihi gelişmeden nemalanmak olarak yorumlanıyor. Daha önce asgari ücret zammı, EYT, ötv düzenlemesi gibi konularda hükümetin büyük çaplı hazırlığını görünce yüksek miktarlar öneren CHP, yine el yükseltme hamlesine girişti.

HANİ GAZIN MİLLETE FAYDASI OLMAYACAKTI

Aynı CHP, Ağustos 2020 tarihinde Karadeniz'de doğalgaz keşfedilmesi üzerine ciddiyetsiz ve mesnetsiz açıklamalar yaparak bu tarihi gelişmeyi kötüleme yoluna gitmişti. Günümüzde "bedava olsun" dedikleri Karadeniz gazı için CHP'liler "bu doğalgazın halka faydasının olmayacağı", "faturaları daha da yükselteceği" gibi tuhaf yorumlarda bulunmuşlardı.

İşte o isimlerden bazıları:

  • CHP Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke: "Doğal gazın halka faydası yok, hatta faturaları yükseltir"
  • CHP Enerji Komisyonu Başkanı Necdet Pamir: “Daha kuyu hedef seviyeye erişmeden “rezerv” açıklamak... Kolay gelsin... Tek kuyuyla bu olmaz..”
  • CHP Konya Milletvekili Abdüllatif Şener: “Doğal gaz! Hükümet’in açıklamaları tamamen doğruysa bile; 320 milyar m3 gazın tamamı Türkiye’nin sadece 5 yıllık ihtiyacı kadardır. Çıkarma işi yandaşa veya yabancıya verilirse, Türkiye’ye sadece 8 milyar dolar kalacaktır. Nokta!”
  • CHP İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak, “İktidar 2018-2019’da seçim öncesi Sakarya ve Trakya’da doğal gaz müjdesi vermişti, hala çıkarılamadı! İşsizliğe, enflasyona, milletin derdine çare olmadı! Şimdi hem #Korona hem ekonomik buhrandan bunalan halkımız sağlık-iş-aş ve refah müjdesine hasret. Müjde’nin içi yine boş olmasın!.”
  • CHP Genel başkan Yardımcısı Mehmet Bekaroğlu: “Dolar 320 milyar metreküp doğalgaza inanmadı mı; yarım saatte 10 kuruş arttı.”

------------------------------------------------

ENERJİDE DEVLER LİGİNE YÜKSELTEN HAMLELER

AK Parti iktidarında Türkiye, CHP'nin sert muhalefetine rağmen yerli doğalgazın yanı sıra enerji sahasında söz sahibi olmak adına devasa adımlar atıyor. Rus lider Putin'in Türkiye'nin enerji üssü olması teklifinin yanı sıra ülkemizde halihazırda; TANAP, TÜRKAKIM, BTC ve ITP'den oluşan 4 boru hattı, Mavi Akım, Batı Hattı, İran-Türkiye, BTE ve YTE'den oluşan 5 doğalgaz boru hattı, sismik arama ve sondaj filosu, Silivri Yer Altı Doğal Gaz Depolama Tesisi ve Tuz Gölü Yer Altı Doğal Gaz Depolama Tesisi bulunuyor. Silivri ve Tuz Gölü'ndeki 2 tesis de %100 dolu.

Dünyanın en büyük depolama ve gazlaştırma ünitesi (FSRU) gemisi Ertuğrul Gazi, Türkiye için 1 yılda 2,1 milyar metreküp doğalgazı sisteme aktarıyor. Edirne'de Saros Yüzer LNG Depolama ve Yeniden Gazlaştırma Ünitesi inşaatı ise sürüyor.

Plan işe yaradı: Türkiye sessiz devrim yaptı, tüm dünya izlediPlan işe yaradı: Türkiye sessiz devrim yaptı, tüm dünya izledi

3 sondaj gemisi ve 2 sismik araştırma gemisini filosuna katan Türkiye; Fatih, Kanuni ve Yavuz gemileri ile sondaj, Barbaros Hayreddin Paşa ve MTA Oruç Reis gemisi ile sismik araştırmalar gerçekleştiriyor.

Rüzgar enerjisinde kurulu gücünü 11 bin 101 megavata yükselten, hidroelektrikte dünyanın ilk 10 ülkesi arasına giren Türkiye, devasa barajları ve yapımı süren Akkuyu Nükleer Santrali ile enerji devi olma yolunda ilerliyor.

Akkuyu Nükleer Santrali

KAYNAK: HABER7
Faruk Arslan Haber7.com - Özel Haber Sorumlusu
Haber 7 - Faruk Arslan

Editör Hakkında

İstanbul’da doğdu. Aslen Erzurumlu. Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler mezunu. 2010 yılından bu yana gazete ve internet haberciliğinde. 2013-2022 yılları arasında Akit Medya bünyesinde birçok vazife üstlendi. Dosya haberleriyle ödül ve plaketler aldı. Alanında uzman isimlerle röportajlar, mülakatlar, beyanatlar gerçekleştirdi. Çeşitli kurum, kuruluş ve STK’lara metin yazarlığı desteği verdi. Alanıyla ilgili seminerlerde, konferanslarda, çalıştaylarda, panellerde yer aldı. Uluslararası Medya Enformasyon Derneği ve İletişim Platformu Derneği üyesi. Kasım 2022’den beri Haber7 kadrosunda.
YORUMLAR 180
  • Göksu Altındağ 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu ülkede her şey olabilirsiniz lakin rezil kepaze olmazmissiniz... Bu kadar da terbiyesiz olunmaz ...
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    AKDENİZ NE OLDU????? AKP Akdeniz'de hiç bir adım atmıyor KKTC nin kıta sahanlığında bile faaliyette bulunmuyor o kadar sondaj gemisi boşuna alınmış
    Cevapla
  • Ahmet 1 yıl önce Şikayet Et
    Acele etme yakında bir müjdede oradan alırız inşallah
    Cevapla
  • Eninde Sonunda 1 yıl önce Şikayet Et
    Bedava verin vermeyin desen de demesen de cumhurbaşkanımız seçimleri yüzde 55 60 bandı içinde alacaktır....... Çatlayın patlayın nokta..
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    siz önce millete bedava elektrik vereceğiniz vaadinizi yerine getirin hükümet bize gerekli indirimi yapar.derdi chpkk mi gerdi.
    Cevapla
  • vatanperver 1 yıl önce Şikayet Et
    bunlar vatana hainlik edenler. yapılandan memnun olmayanlar. yokluk olsun ki istismar etsinler. hükümetin seçime bir gün dahi kalsa yatırımdan ve işten vazgeçmemesi bunlara çıldırtıyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
44 ile sarı kodlu uyarı: Göz gözü görmeyecek
Türkiye nasıl diplomasinin merkez ülkesi oldu?