Konu HDP olunca... Davutoğlu ilk defa 'AK Parti doğru yaptı' dedi

AK Parti'den ayrılıp Gelecek Partisi'ni kurduktan sonra iktidarın hemen her hamlesine karşı çıkan Ahmet Davutoğlu, anayasa çalışmasıyla ilgili AK Parti'li heyetin HDP ile görüşmesinin doğru olduğunu söyledi.

Konu HDP olunca... Davutoğlu ilk defa 'AK Parti doğru yaptı' dedi
Konu HDP olunca... Davutoğlu ilk defa 'AK Parti doğru yaptı' dedi
GİRİŞ 09.11.2022 15:33 GÜNCELLEME 09.11.2022 15:36
Bu Habere 23 Yorum Yapılmış

Başörtüsüne ilişkin anayasa değişikliği teklifi ile ilgili AK Parti heyetinin HDP ile görüşmesi ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin “Son derece doğal ve doğrudur” açıklaması gündemdeki yerini koruyor. Konuyu değerlendiren Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, AK Parti heyetinin ziyaretinin de, Bahçeli’nin tavrının da doğru olduğunu ifade etti.



Ziyaretin, siyasetin normalleşmesine katkıda bulunacağını belirten Davutoğlu, şunları söyledi:

"En baştan ifade etmek isterim ki, AK Parti heyetinin ziyareti de Sayın Bahçeli’nin tavrı da doğrudur ve siyasetin normalleşmesine katkıda bulunacaktır. Biraz önce de zikrettiğim gibi, bir insan hakkı meselesi olarak gördüğümüz başörtüsü özgürlüğü ile ilgili anayasal bir teminatın bütün partilerin tam mutabakatı ile çıkması gereklidir ve bu çerçevede HDP dahil bütün partilerle temas son derece doğal ve doğrudur."

Yazarlar: AK Parti'nin HDP'yi ziyareti Meclis için zaruri, muhalefet için turnusolYazarlar: AK Parti'nin HDP'yi ziyareti Meclis için zaruri, muhalefet için turnusol

CHP tarafından kanun teklifi olarak gündeme getirilen, AK Parti tarafından ise ‘Anayasa değişikliği’ teklifine dönüştürülen ‘Başörtüsü’ konusunda yorum yapan Davutoğlu, “Bu teklifin TBMM’nde reddedilmesi ya da referanduma götürülmesi geleceğimiz açısından son derece kritik bir seçim sürecinin kutuplaştırıcı bir iklimin gölgesinde kalmasına yol açacaktır. Başta ekonomik sıkıntılar olmak üzere diğer gündem maddelerinin gölgede kalması halkın gündeminin dışında suni bir karşıtlık psikolojisinin oluşmasına zemin hazırlayacaktır” sözlerini sarf etti.

Faruk Arslan Haber7.com - Özel Haber Sorumlusu
Haber 7 - Faruk Arslan

Editör Hakkında

İstanbul’da doğdu. Aslen Erzurumlu. Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler mezunu. 2010 yılından bu yana gazete ve internet haberciliğinde. 2013-2022 yılları arasında Akit Medya bünyesinde birçok vazife üstlendi. Dosya haberleriyle ödül ve plaketler aldı. Alanında uzman isimlerle röportajlar, mülakatlar, beyanatlar gerçekleştirdi. Çeşitli kurum, kuruluş ve STK’lara metin yazarlığı desteği verdi. Alanıyla ilgili seminerlerde, konferanslarda, çalıştaylarda, panellerde yer aldı. Uluslararası Medya Enformasyon Derneği ve İletişim Platformu Derneği üyesi. Kasım 2022’den beri Haber7 kadrosunda.
YORUMLAR 23
  • mustafa konyalı 1 yıl önce Şikayet Et
    Davutoğlu sana oy verdim mvk bakan başbakan oldun ve en üst düzeyden emekli maaşı alıyorsun ben sana hakkımı helal etmiyorum..
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Bana göre tarihi bir hataydı çok büyük yanlış yaptı anayasa değişikliği çıkmazsa çıkmıyor dönemli değildi ama asla onlarla görüşmemeliydi.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    İnşallah öyle tokat yemeliki bir daha davasına nefsi için ihanet edenlere ders olmalı serok ahmet !
    Cevapla
  • HALK ANKET 1 yıl önce Şikayet Et
    2023 de konyadan İYİ Tokat yiyecek.
    Cevapla
  • zzz 1 yıl önce Şikayet Et
    AK PARTİNİN BAŞBAKANI NASIL DER İLK DEFA AK PARTİ DOĞRU YAPTI DİYE YA AKLIM ALMIYOR BU ADAMI YA DESKİ YANLIŞLARDA VARDI AMA BİNLERCE DOĞRU ÇOĞUNLUKLA DOĞRUYDU DEMESİ GEREKİRDİ NANKÖRLÜĞÜN BÖYLESİNİN DÜNYA DA EŞİ BENZERİ yok
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
7 ülkede yapılan ankette Başkan Erdoğan açık ara lider!
Merkez Bankası Başkanı Karahan'dan enflasyon mesajı