Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bu nişanı büyük bir onurla taşıyacağım

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk Devletleri Teşkilatı Zirvesi sebebiyle Özbekistan’a gitti. Erdoğan, Mevkidaşı Mirziyoyev ile ortak açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Özbekistan'da Yüksek Düzey İmam Buhari Nişanı takdim edildi.

GİRİŞ 10.11.2022 17:50 GÜNCELLEME 10.11.2022 18:01
Bu Habere 69 Yorum Yapılmış

Erdoğan, Semerkant havalimanında törenle karşılandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Özbekistan'da Yüksek Düzey İmam Buhari Nişanı takdim edildi.

MİRZİYOYEV İLE GÖRÜŞME

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk Devletleri Teşkilatı 9’uncu Zirvesi nedeniyle geldiği Özbekistan’ın Semerkant şehrinde Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev ile görüşme gerçekleştirdi.

İki lider daha sonra Yüksek Düzeyli İmam Buhari Nişanı Takdim Töreni'nde açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

"BÜYÜK BİR ONURLA TAŞIYACAĞIM"

Törende konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan kendisine taltif edilen nişanla ilgili teşekkür ederek “Bu nişanı ülkelerimiz arasındaki ezeli ve ebedi kardeşliğin güçlü bir sembolü olarak kabul ediyorum. Kendisiyle ilk tanıştığım andan itibaren özellikle İmam Buhari’den birçok başlıkları tarafıma naklettiğinde ben hakikaten Şevket Mirziyoyev kardeşime farklı bir muhabbet beslemiştim. İmam Buhari adına bir üniversitenin burada kuruluyor olması İslam dünyasına da çok farklı bir mesaj olacaktır. Bugün Türkiye’den oğlumda dahil olmak üzere bir heyet İbn Haldun Üniversitesi’nden, Taşkent’e gelmişlerdir. Önce insan anlayışıyla gerçekleştirilen bu reformlarla devlet adamlığını gösteren aziz kardeşim Şevket Mirziyoyev’e bu nişan vesilesiyle şükranlarımı sunuyorum” dedi.

“Büyük bir onurla taşıyacağım Yüksek Düzeyli İmam Buhari Nişanını almaktan duyduğum memnuniyeti tekrar ifade ediyorum ve Şevket Mirziyoyev kardeşimin şahsında tüm Özbek kardeşlerime teşekkür ediyor hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum.”

"TÜRKİYE'NİN GÜÇLÜ VE ULU ÖNDERİ VAR"

Mirziyoyev'in açıklamaları:

Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev de yaptığı açıklamada, "Hepimiz sizi dünya çapında itiraf edilen büyük devlet ve siyaset adamı olarak hürmet ediyoruz. Kardeş Türk halkının tarihi ve bugünü büyük. Ve ben eminim... Türkiye'nin geleceği de elbette büyük olacak. Çünkü Türkiye'nin böylesine güçlü ulu önderi bir lideri var. Sizi bir kez daha kendi adıma ve halkım adına içtenlikle kutluyorum. " dedi.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Kazakistan Cumhurbaşkanı Cömert Kasım Tokayev ve Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadır Caparov TDT Zirvesi’ne katılmak üzere bugün Semerkant’ta geldi.

ÜYE DEVLETLER ARASINDAKİ YATIRIMLARIN ARTIRILMASI ELE ALINACAK
9'uncu Türk Devletleri Teşkilatı Zirvesi’nin gündeminde ekonomi, ulaştırma ve ticaret gibi başlıklar olacak. Üye ülkeler arasındaki ticaret ve yatırımların arttırılmasına ilişkin görüşmeler yapılacak.

REGİSTAN MEYDANI'NA AĞAÇ DİKİLECEK 
Rusya-Ukrayna savaşı ile birlikte ortaya çıkan enerji sorunu da gündemde olacak. Bu kapsamda üye ülkelerin liderleri, özellikle Avrupa’nın karşı karşıya kaldığı enerji krizi ile ilgili son durumu değerlendirecek. Zirve kapsamında Semerkant’ın tarihi meydanı Registan’da ağaç dikme töreni de yapılacak. Tören sırasında 7 ülkeden farklı şehirleri de bağlantı yapacak.

Zirvede ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Türk Dünyası’na katkılarından dolayı nişan takdim edilmesi bekleniyor.

TÜRKİYE DÖNEM BAŞKANLIĞINI ÖZBEKİSTAN'A DEVREDECEK
Türkiye, 2 gün sürecek zirve çalışmalarının sonunda dönem başkanlığını 2019 yılında teşkilata katılan Özbekistan’a devredecek.

Zirve sonunda, alınan kararlara ve yapılan anlaşmalara ilişkin bildiri yayımlanacak.

TÜRK DEVLETLERİ TEŞKİLATI ÜYE VE GÖZLEMCİ ÜYE ÜLKELER
Türk Devletleri Teşkilatı’nda Türkiye, Azerbaycan, Özbekistan, Kırgızistan ve Kazakistan üye; Türkmenistan ve Macaristan gözlemci üye olarak yer alıyor.

 

KAYNAK: DHA
ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 69
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Türk çağı başlıyor şükürler olsun ki artık bizi durdurumazlar. Cumhurbaşkanımıza bize bugünleri gösterdiği için sonsuz teşekkürler. Artık yolumuz açıktır
    Cevapla
  • Mahallenin Delisi 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah'a şükür özbekler aslına dönmüş islam düşmanı eski başkandan kurtuldular
    Cevapla
  • Tek gözlü balik 1 yıl önce Şikayet Et
    Macaristan neden gözlemci olarak katiliyor anlamak güc..Ne i$ yani sen macaristan olarak Türk soyundansin ama hiristiyansin ve avrupadada sevilmiyorsun ne ayaksin anlamiyorum.!
    Cevapla
  • imanLahersey 1 yıl önce Şikayet Et
    Müslümanlık tan çıkan Türkler, Türklük ten dahi çıkmışlardır. Türk ve İslam et ve tırnak gibidir.. sevgiyle..
    Cevapla
  • Musti.. 1 yıl önce Şikayet Et
    Macaristan Türk soyundan daha sonradan hristiyan oldular hun turklerinin Avrupa'daki ilk yerleşimlerinden biriside macaristan
    Cevapla
  • Kul 1 yıl önce Şikayet Et
    Büyük insanlar Büyük düşünürler.Siyaset yapmakla Siyaset yazmak birbirinden farklı şeyler.Tarih yazanlar Târihini çok iyi bilenlerdir.Başkanımız , büyüğümüz ERDOĞAN Sadece Türk Devletlerine yön veren bir lider değil,Dünya siyasetine de yön veren büyük bir Fikir İnsanıdır. Dolayısıyla İslam ve Ümmet için İmam Buhâri,Sarahsi Ne kadar değerli ve kıymetli ise Erdoğan da bizler için o kadar kıymetli ve değerlidir.
    Cevapla
  • başkan 1 yıl önce Şikayet Et
    Yaşar iken tarihe geçtin büyük reis Türkleri yeniden başat güç yaptın Varol ömrün uzun olsun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Helikopterler, zırhlı araçlar ve ağır silahlar... Ülke çetelere savaş ilan etti
Dursun Özbek, başkan adaylığı için kararını açıkladı