Aydemir: Millet İttifakı'nda netleşen yapı yok

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, ABB Başkanı Mansur Yavaş'ın Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı yapılacağı iddiasını değerlendirdi.

Aydemir: Millet İttifakı'nda netleşen yapı yok
Aydemir: Millet İttifakı'nda netleşen yapı yok
GİRİŞ 10.11.2022 14:58 GÜNCELLEME 10.11.2022 14:58
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Millet İttifakı'nın Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'a "Cumhurbaşkanlığı adaylığı teklifinde bulunduğu" iddiası Meclis gündeminde. Eski CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş'ın gündeme taşıdığı iddiaya göre İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, ABB Başkanı Yavaş'a 2023 seçimlerinde adaylık teklifinde bulundu.  Söz konusu iddiayı AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir değerlendirdi.

İmamoğlu'nun üstüne çizen Akşener'in yeni adayı belli oldu! Kılıçdaroğlu küplere binecekİmamoğlu'nun üstüne çizen Akşener'in yeni adayı belli oldu! Kılıçdaroğlu küplere binecek

ÖNCE SUSTU SONRA KONUŞTU

TBMM'de basın açıklaması yapan AK Parti Milletvekili Aydemir, bu teklif sonrasında Yavaş'ın bir süre sessiz kaldığını, sonrasında "6'lı masadan böyle bir karar çıkarsa ben varım" anlamına gelecek açıklamalarda bulunduğunu söyleyen Aydemir, "Millet İttifakı'nda netleşen bir yapı yok. Bu ülkeyi yönetmek her babayiğidin kârı değil hele hele böyle kendi aralarında insicamı olmayan, birliktelik oluşturamayan yapıların ülkeyi yönetmesi hiç kolay değil." diye konuştu.

KARDEŞLİK BAĞLARI YOK

Seçime yaklaşık 6 ay kaldığını dile getiren Aydemir, "3-4 ay sonra bütünüyle seçim zemini açılacak. Muhalefetin ya da Millet İttifakı'nın adayı belli değil. Millet İttifakı'na yandan yöreden destek vereceklerde şunu görüyoruz; bugün mesela HDP'lilerin İYİ Parti'ye ya da Mansur Yavaş'a karşı müthiş tepkileri olduğunu görüyoruz. Aralarında uhuvvet, kardeşlik, sevgi bağı yok." ifadesini kullandı.

ESASLI ORTAKLARI HDP

6'lı masadan ülkeye güzel bir yönetimin neşet edemeyeceğini belirten Aydemir, şunları kaydetti:

"Bir masada oturuyorsunuz, o masada puntoyu, kağıdın sağındaki solundaki, altındaki üstündeki boşlukların ayarına bakıyorsunuz, yazı karakterlerini değerlendiriyorsunuz ama Cumhurbaşkanı adayı noktasında tek laf etmiyorsunuz, edemiyorsunuz, ettiğiniz an o masanın dağılacağından korkuyoruz. Masadan kalktıktan sonra herkes, CHP, İYİ Parti, HDP, başka bir hesap peşinde gidiyor. O onun aleyhinde, öbürü diğerinin aleyhinde tuzak kurmanın, ayak oyunu peşinde. HDP'yi masaya oturtmuyorlar ama HDP onların esaslı ortağı. Diğerleri, irili ufaklı oy alacak olanlar, envaitürden hesap yapıyorlar. Bu milletin feraseti, basireti, genetik aklı bu tür ayak oyunlarını alt edebilecek kıvamda. Ne yaparlarsa yapsınlar bu halleriyle hiçbir şekilde sonuç alamazlar."

6'lı masanın adayı kim olacak? Fazıl Say'dan Akşener'e 'Mansur Yavaş' desteği6'lı masanın adayı kim olacak? Fazıl Say'dan Akşener'e 'Mansur Yavaş' desteği

KAYNAK: AA
Faruk Arslan Haber7.com - Özel Haber Sorumlusu
Haber 7 - Faruk Arslan

Editör Hakkında

İstanbul’da doğdu. Aslen Erzurumlu. Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler mezunu. 2010 yılından bu yana gazete ve internet haberciliğinde. 2013-2022 yılları arasında Akit Medya bünyesinde birçok vazife üstlendi. Dosya haberleriyle ödül ve plaketler aldı. Alanında uzman isimlerle röportajlar, mülakatlar, beyanatlar gerçekleştirdi. Çeşitli kurum, kuruluş ve STK’lara metin yazarlığı desteği verdi. Alanıyla ilgili seminerlerde, konferanslarda, çalıştaylarda, panellerde yer aldı. Uluslararası Medya Enformasyon Derneği ve İletişim Platformu Derneği üyesi. Kasım 2022’den beri Haber7 kadrosunda.
YORUMLAR 1
  • Haber7 okuru. 1 yıl önce Şikayet Et
    Daha seçime 7 ay var.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
CHP kurultayı iptal edilebilir! Delege tezgahı ortaya çıkıyor
Murat Kurum'dan BAYKAR'a sürpriz ziyaret: Bugün yeni çok şey öğrendim...