6'lı masanın adayı kim olacak? Fazıl Say'dan Akşener'e 'Mansur Yavaş' desteği

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayının Mansur Yavaş olması için kapalı kapılar ardında görüşmeler yapan İyi Parti'ye, muhalefet kanadına desteğiyle bilinen piyanist Fazıl Say'dan destek geldi. Say, "Mansur Yavaş doğru aday olur" dedi.

6'lı masanın adayı kim olacak? Fazıl Say'dan Akşener'e 'Mansur Yavaş' desteği
6'lı masanın adayı kim olacak? Fazıl Say'dan Akşener'e 'Mansur Yavaş' desteği
GİRİŞ 09.11.2022 13:08 GÜNCELLEME 09.11.2022 13:08
Bu Habere 193 Yorum Yapılmış

Millet İttifakı'nın aday karmaşası sürüyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, adaylığını ilan etmesine rağmen 6'lı masada itibar görmüyor. Her kafadan bir sesin çıktığı Millet İttifakı'nda İyi Parti'nin son dönemdeki çıkışları da devam ediyor.

AKŞENER'İN ROTASI MANSUR YAVAŞ'A DÖNÜK

CHP 25. ve 26. Dönem İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş'ın iddiasına göre İyi Parti lideri Meral Akşener, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile görüşerek "Adaylık düşünüyorsanız çıkın, biz de sizi destekleyelim" dedi.

İmamoğlu'nun üstüne çizen Akşener'in yeni adayı belli oldu! Kılıçdaroğlu küplere binecekİmamoğlu'nun üstüne çizen Akşener'in yeni adayı belli oldu! Kılıçdaroğlu küplere binecek

Daha önce de İyi Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu'nun "Cumhurbaşkanı adaylığı konusunda sahada en çok duydukları ismin Mansur Yavaş olduğunu" söylemesi, partideki ibrenin Yavaş'tan yana olduğunu gösterdi.

SAY'DAN YAVAŞ'A DESTEK

Kılıçdaroğlu'nun adaylık açıklamarını görmezden gelen Akşener'in Mansur Yavaş hamlesine bir destek de sanat camiasında siyasi çıkışlarıyla bilinen piyanist Fazıl Say'dan geldi.

Fazıl Say, 9 Kasım 2022 tarihli şahsi Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Mansur Yavaş'ın doğru aday olacağını söyledi.

Say, şunları kaydetti:
"Mansur Yavaş işini çok iyi yapan biridir. İşini iyi yapan bir siyasetçi Türkiye için de iyidir. Doğru aday  olur. Sonuçta 'değişim şart' bu yeni nesil için de. Bu halk için. Türkiye’den dünyaya, dünyadan Türkiye’ye. Emeğe değer veren biri geleceğe de umutla bakar. Umut…"


DAHA ÖNCEKİ ADAYI İMAMOĞLU'YDU

Sanatçı Fazıl Say Şubat ayında sosyal medya üzerinden yaptığı bir paylaşımla CHP Genel Başkanı Kılıçdaoğlu'na ve partililere seslenerek "Kılıçdaroğlu ve tüm CHP'lilerin çok iyi anlaması gereken bir şey var. Bu toplum umutlarla ayakta kalabildi. Umutlar tükenirse bu iş bitecek. Ve o umutlar bir tek anketlere de topluma da yansıyan rakamlardadır. Açık ve net aday Ekrem İmamoğlu olmalıdır" ifadelerini kullanmıştı.

İMAMOĞLU'NUN ÜSTÜNÜ SİLDİ

Say, Doğu Karadeniz'e yaptığı ziyarette Nagehan Alçı'nın yer almasına tepki gösterip İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun üstünü çizerek "İstanbul BB gereksiz ve şuursuz Trabzon-Rize mitingleri, yanında Nagehan, herkes şaşkın.. üzgün.. Dengesizlik yetmemiş Kendi seçmenine “vız-tırıs-akıllı ol” filan. Ama arkadaş İstanbul’un 3 büyük takımıyla da takışırsan, orada dur, anca Rize MV olursun. (Seçilirsen)" demişti.

DİĞER TEKLİF ETTİĞİ ADAYLAR ORTAYLI VE ŞEN

Say, daha önce de sosyal medya hesabında muhalefetin ortak cumhurbaşkanı adayı için tarihçi yazar Prof. Dr. İlber Ortaylı'yı önerip  ceza hukukçusu Prof. Dr. Ersan Şen'in de 'iyi bir fikir' olabileceğini ifade etmişti. 

Faruk Arslan Haber7.com - Özel Haber Sorumlusu
Haber 7 - Faruk Arslan

Editör Hakkında

İstanbul’da doğdu. Aslen Erzurumlu. Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler mezunu. 2010 yılından bu yana gazete ve internet haberciliğinde. 2013-2022 yılları arasında Akit Medya bünyesinde birçok vazife üstlendi. Dosya haberleriyle ödül ve plaketler aldı. Alanında uzman isimlerle röportajlar, mülakatlar, beyanatlar gerçekleştirdi. Çeşitli kurum, kuruluş ve STK’lara metin yazarlığı desteği verdi. Alanıyla ilgili seminerlerde, konferanslarda, çalıştaylarda, panellerde yer aldı. Uluslararası Medya Enformasyon Derneği ve İletişim Platformu Derneği üyesi. Kasım 2022’den beri Haber7 kadrosunda.
YORUMLAR 193
  • Milli ve yerli 1 yıl önce Şikayet Et
    Sanatci bozuntusu sen işine bak sen piyanonu çal her yere burnunu sokma CUMHURİTTİFAKI gerisi yalan
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Yok yok siz Ajdarı aday gösterin.Partinizin genel başkanı kadar güldürür halkı.
    Cevapla
  • Mert 1 yıl önce Şikayet Et
    Fazıl say kim ya? Ülkenin kaderini mi belirliyor? Allahım yarabbim aklıma mukayyet ol
    Cevapla
  • Cemali 1 yıl önce Şikayet Et
    Aday belirleme işi Fazıl say a kaldıysa vay bu memleketin haline
    Cevapla
  • İla 1 yıl önce Şikayet Et
    Kimi çıkarırlarsa çıkarsınlar kararacakları adayı 6'lı masanın adayından öteye bir anlam kazanmaz yetkilerini Altınım masaya devredecek bir şahsiyetin Bu ülkenin hangi meselesini çözecek kusura bakmasınlar ama altılı masanın kuklası halinde gelecek bir adayı aradıklarını görüp ve izlemekteyiz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Abdülkadir Selvi'den ilginç iddia! Özel'in Erdoğan'a teklifi bu olacak
Diyarbakır'da yarım kalan yolda elektrik direklerinin görüntüsü şaşırttı