Erdoğan uyarmıştı: AK Parti'den dikkat çeken 'milletvekili' kararı!

Türkiye'de seçim takvimi yaklaşırken AK Parti'den kritik bir hamle geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dönüm noktası olarak nitelendirdiği 2023 seçimleri için AK Parti, yeni milletvekili adaylarını vatandaşa sorarak belirleyecek.

GİRİŞ 12.11.2022 09:10 GÜNCELLEME 12.11.2022 09:23
Bu Habere 93 Yorum Yapılmış

AK Parti yönetimi 2023 seçimlerinde milletvekilliğine aday gösterilecek isimler için iki ayrı çalışma yürütüyor. AK Parti’de, mevcut milletvekillerinin Meclis ve saha performansı çapraz verilerle ölçülürken, bir yandan da yeni isimler için vatandaşların talepleri alınıyor. 

İllerde şimdiden yüzlerce aday adayının ortaya çıktığını belirten AK Parti kurmayları “Milletvekili aday listesi seçim sonuçlarını en az yüzde 3 etkiliyor. Bu nedenle, adaylar belirlenirken vatandaştaki karşılığı, uyum ve bölge dengesi esas alınacak. Şu anda her ilde vatandaşa ‘Kimi aday görmek istediklerine’ yönelik açık uçlu sorular soruluyor. Mevcut milletvekillerinden memnuniyetleri ölçülüyor. Halkın istediği, vatandaşın onay vereceği isimler arasından değerlendirme yapılacak. Bugüne kadarki seçimlerin en kritik olanı 2023’te gerçekleştirilecek. Bu sebeple çok hassas bir çalışma yürütülecek” dedi.

DEĞİŞİM BEKLENTİSİ 

İl, ilçe başkanlarının milletvekilliği adaylıkları konusunda MKYK’da bir karar alınacağını belirten AK Parti kaynakları “Büyük ihtimalle teşkilat yöneticilerinden parti yönetiminin izni olmadan adaylık için görevlerinden istifa etmemeleri istenecektir. Ayrıca üç dönemini doldurmayan veya son kongrede seçilen il-ilçe başkanlarının milletvekili adayı olarak ortaya çıkmamalarına yönelik bir dizi karar alınacaktır” değerlendirmesini yaptı.

AK Parti kurmayları, önceki seçimlerde de AK Parti’de en az yüzde 50 oranında değişime gidildiğini hatırlatarak “Bu seçimde de mevcut milletvekillerinin belki yarısından fazlası değişecektir. Üç dönemlikler var, kendi isteği ile yeniden aday olmak istemeyenler var. Tüm bunlarla birlikte önceki seçimlere oranlara daha fazla bir değişim beklenebilir” diye konuştu.

KAYNAK: TÜRKİYE GAZETESİ
Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 93
  • Gokhan 1 yıl önce Şikayet Et
    Beni sadece stajın SSK başlangıcı olup olmayacağı ilgilendiriyor oyumu buna göre vereceğim 20 yıldır da ak partiliyim ilk defa bir beklentimin sonucuna göre oy vereceğim.
    Cevapla
  • Talip erol 1 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye için yúz milletvekili yeter fiyeri gereksiz
    Cevapla
  • Şua 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah aşkına torpille vekil adayından bıktık.Allah elazigin yardımcısı olsun.daha bir icme suyunu halledememisler.icme suyunu belirli yerlere cesme kurmuslar orda bile artik su gelmiyor.birde yetmezmis gibi cesmeden akan kirecli suyu bile ha bire kesiliyor.arastirin milletvekillerini kim nedir
    Cevapla
  • vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    halka sormaya gelince.. yıl 1997 amasyada öğrenciyiz samsuna anket yapmaya gittik. listede 5 kişi var kime sorsak adı ahmet olan şahsa oy veririz diyordu.. saat 10 gibi bizi bir parka topladılar birinci olacak olan metin... ona göre doldurun dediler biz de isim soyisim sallayıp metini seçtik.. metin aday oldu ama parti hüsrana uğradı.. halka sorma işini teşkilata havale ederseniz onlar öyle yapabilirler..benden söylemesi..
    Cevapla
  • stres savar 1 yıl önce Şikayet Et
    600 vekil çok çok gereksiz sayı en az YARIYA DÜŞÜRÜLMELİ ZATEN KURALDIR ÇOK OLAN ŞEY KIYMETSİZ OLUR
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Flaş gelişme! Beşiktaş, Nuri Şahin'le masaya oturuyor!
Zorunlu trafik sigortasında yeni dönem! Her ay hesaplanacak