İYİ Parti'de 'Kılıçdaroğlu aday olursa kazanamaz" endişesi

İYİ Parti'li Yavuz Ağıralioğlu, İYİ Parti'de Kılıçdaroğlu'nun adaylığı konusunda 'endişe' olduğunu ifade etti.

İYİ Parti'de 'Kılıçdaroğlu aday olursa kazanamaz" endişesi
İYİ Parti'de 'Kılıçdaroğlu aday olursa kazanamaz" endişesi
GİRİŞ 13.11.2022 15:05 GÜNCELLEME 13.11.2022 15:05
Bu Habere 143 Yorum Yapılmış

CHP içinde sık sık parti lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun kendilerinin doğal aday olduğunu vurgulamasının ardından İYİ Parti'den dikkat çeken bir açıklama tv100 ekranlarında geldi.

CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun adaylığı ile ilgili 'endişeler' olduğunu öne süren İYİ Partili Yavuz Ağıralioğlu dikkat çeken ifadeler kullandı.

Cami-cemaat ve namaz kılma esnasında safın solunda durmanın sevabının azlığı ilgili ilginç açıklamalarda bulunan Ağıralioğlu, Pazar Siyaseti programının sunucusunun "Kılıçdaroğlu aday olursa kazanamaz endişesi mi duyuyorsunuz?" sorusuna yanıt vererek şunları söyledi:

"KAFTANCIOĞLU ADAY OLSAYDI KAZANAMAZDI"

"Endişemiz var, evet. Bu endişemiz var. İstanbul'da diyelim ki Ekrem İmamoğlu adayken Canan Kaftancıoğlu'yla beraber Kaftancıoğlu da teşkilat başarısı gösterdi, Buğra başkanla iyi bir süreç yönettiler ama Canan Kaftancıoğlu aday olsaydı kazanamazdı."

"İSİMLERE TAKILMIYORUZ"

"CHP'nin çok kıymetli siyasetçileri var A takımından. Onlarla Ankara alınabilir miydinin cevabında bu. Mansur Yavaş ile alınabildi. İsimlere takılmıyoruz. Prensipte şurada durmaya çalışıyoruz. Kazanabilecek aday vurgumuzun merkezinde 'bu kadar vaadettiklerinin uzağına düşmüş partiye karşı oranın da güvenini kazanacak bir siyasi kriter belirlemeliyiz"

"BU REFLEKSİ GÖRMEZDEN GELEMEYİZ"

"Kazanabilir de Sayın Kılıçdaroğlu ama klasik AKP-MHP seçmeni gönülsüzdür oy vermede. Makul söylemeliyim. Bizim klasik sağ muhafazakar, refleks olarak camide namaza girince safın soluna durmuyor ki oranın sevabı azdır diye. Bu çok matah makbul bir şey olmayabilir. Ama bu refleksi görmezden gelemeyiz."

Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 143
  • Ayda 1 yıl önce Şikayet Et
    Ekmek için Ekmeleddin mi aday olsun
    Cevapla
  • İsmail 1 yıl önce Şikayet Et
    Yavuz AğırAlioğlu Sağcı ağzıyla konuşuyorsun her zaman ama Meral Akşener Sağcımı İyi parti yönetimi Sağcımı tam senin Düşüncene zıt bir parti.
    Cevapla
  • Öz maraşlı 1 yıl önce Şikayet Et
    O olamaz oda. Senin adayın olacak mı? Bir de bu ip şehidin bacısına küfreden küfürbazı partide tutuyor tutmakla kalmıyor çıkıp utanmadan sıkılmadan o şahısda konuşuyor. Bakana laf yetiştiriyor sende biraz yüz olsa defolup gidersin bu milletin huzuruna çıkmazsın ama nerde o yüz. Şimdi çıkmşlar Cumhurbaşkanı olacaklarmış vay babam vaaaay. Birde Cumhurbaşkanı olunda satın ülkeyi yok öyle hadi ordan derler
    Cevapla
  • Bülent demir 1 yıl önce Şikayet Et
    Hani kazanmıştınız, hatta hdp'ye bile bakanlık veriyordunuz, ne oldu :)))
    Cevapla
  • Serkan 1 yıl önce Şikayet Et
    İmamoğlu boş ondan yönetici olmaz asla ya Mansur yavaş ya kılıçtaroğlu aday olması lazım
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ünlü yorumcu canlı yayında yere yığıldı!
Tarihi ziyaret sonrası sıcak gelişme: Erdoğan'dan son dakika operasyon mesajı!