Aslı Baykal: Artık sağ-sol yok, milli ve gayrimilli var

CHP'den istifa etmesi uzun süre konuşulan eski Genel Başkan Deniz Baykal'ın kızı Aslı Baykal Türk siyasetinde bir dönüşüm yaşandığını ve bu dönüşümde yeni cephelerin milli-gayrimilli cepheler olduğunu söyledi.

GİRİŞ 17.11.2022 10:26 GÜNCELLEME 17.11.2022 18:54
Bu Habere 410 Yorum Yapılmış

CHP eski genel başkanı Deniz Baykal'ın kızı Biyokimya mühendisi Aslı Baykal'dan çarpıcı bir siyasi analiz geldi. Baykal Türkiye'de artık siyasetteki ayrışmaların ortadan kalktığını ve bunun yeni millilik ve gayrimillilik üzerinden yeniden konumlandığını aktardı.

CHP'den geçtiğimiz haftalarda istifa Baykal son olarak Taksim'deki hain terör saldırısı sonrası söylemleri nedeniyle muhalefeti eleştirmiş ve "Devleti ve kurumları zan altında bırakıyorlar" demişti.

ASLI BAYKAL'DAN ÇARPICI ANALİZ: ARTIK SAG-SOL YOK, MİLLİ-GAYRİMİLL VAR

Kendisinin bu ayrışmada "milli" saflarda yer aldığını vurgulayan Aslı Baykal Twitter üzerinden "Türkiye siyasal haritası artık sağ-sol, laik-dindar, Türk-Kürt, Alevi-Sünni diye ayrışmıyor. Türkiye siyasal haritası artık milli ve gayrımilli olarak ayrışıyor" ifadelerini paylaştı.

"TÜRKİYE'NİN ÇOĞUNUN BU SAFTA OLDUĞU GÖRÜLECEK"

Devamında da Baykal, "Ben elbette milli saftayım. Önümüzdeki günlerde solcu, laik, alevi ve Kürtlerin çoğunluğunun da milli saflarda olduğu ortaya çıkacaktır. Türkiye'yi seviyor, devletine güveniyor, halkını kimlik ayırmadan seviyorum" dedi.

Bu açıklamalarından sonra Aslı Baykal'ın, AK Parti'ye katılabileceği iddia edilmişti. Konuyla ilgili Onedio'ya konuşan Baykal, "Benim şu an yaptığım teorik bir çalışma. Hiçbir yere katıldığım yok" dedi. 

"DEVLET VE KURUMLARINI ZAN ALTINDA BIRAKIYORLAR"

Baykal muhalefetin Taksim İstiklal'deki terör saldırısı sonrasında yaptıkları çelişkili, cılız ve devlete yönelik saldırgan açıklamalar nedeniyle muhalefeti eleştirmiş ve "Terör saldırıları iktidara yarıyor, gibi bir söylem üreterek devleti ve kurumlarını zan altında bırakmaya çalışıyorlar. Siz de terörle mücadele edin o vakit, size de yarasın. Bir maniniz mi var?" demişti.

KAYNAK: SABAH, ONEDİO
Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 410
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    klişe olacak bir tesbit tebrik etmek gerekli ve bu açıklamanın üstünde durmak gerekli...
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Çok isabetli bir tanımlama.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Aynen Öyle Aslı Hanım Ya Yerli Ya Batıcılar Var
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    bulari siz temizleyin gayri millileri partiniz bela sorunu oldu. artık nasıl ele geçirdiler partimizi iyi hesaplayin cımbız deyil. hepsini yakın toplama işi çok zaman bir kibrit yeter. zengi yok etmek icin
    Cevapla
  • mehmet emin gök 1 yıl önce Şikayet Et
    2023 e herkes safı belli bir şekilde girecek devletin ve milletin yanında olan MİLLİLERLE batının ve mandacıların uşaklığına ve atacağı kemiğe talip GAYRİ MİLLİLER...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrailli yetkiliden akılalmaz sözler! Fırsat verilse Harvard'ı bombalayacak
Hamas'a "terör örgütü" diyen İmamoğlu, metrolarda protesto edildi!