HDP'li Paylan'ın terör saldırısı iması tepki çekti: Bakan Soylu'dan çok sert cevap

HDP'li Garo Paylan, İstiklal Caddesi'ndeki terör saldırısını devletin provokasyonu olarak tanımladı. İçişleri Bakanı Soylu, Paylan'a çok sert tepki göstererek, "Devlete böyle bir iftira atan şerefsizdir" dedi.

GİRİŞ 18.11.2022 17:32 GÜNCELLEME 18.11.2022 19:31
Bu Habere 217 Yorum Yapılmış

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, İçişleri Bakanlığının 2023 yılı bütçesinin görüşmeleri sürüyor.

HDP'Lİ PAYLAN'DAN ÇİRKİN İMA

HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan, İstiklal Caddesi'ndeki terör saldırısını hatırlatarak, "Bir kadın var, yüzü gözü morarmış, belli ki gözaltında işkence görmüş. Daha ifadesi alınmadan, Sayın Soylu, teröristin istihbarat elemanı olduğunu itiraf ettiğini söyledi. Böyle bir istihbarat elemanı gördünüz mü? Şaşkın, genç bir kadın istihbarat elemanı, olayı yapıyor ve evine gidiyor" diye konuştu.

Saldırının talimatının Kobani'den geldiğinin, teröristin Türkiye'ye Afrin'den girdiğinin ifade edildiğini söyleyen Paylan, şunları kaydetti:

"Daha sonra ülkeye İdlib'den girdiğini itiraf ediyorlar. İdlib, HTŞ'nin elinde. Afrin de yine Türkiye, HTŞ ve oradaki bazı cihatçı grupların elinde. Burada kafama birçok soru işareti geliyor. Çünkü geçmişte bu tür provokasyonlarda devletin içindeki bir karanlığın parmağı olmuştur. Bu ülkede seçimlere gidilirken her zaman bu tür provokasyonlar olmuştur. Bunları sorgulamamız gerekir."

PKK'YA OPERASYONU TOPLUMSAL BARIŞA TEHDİT OLARAK GÖSTERDİ

Konuşmasını sürdüren Paylan, Taksim saldırısının iki amacı olduğunu dile getirerek, şunları söyledi:

"Siyasette yumuşama emareleri vardı. Aysel Tuğluk, akli melekeleri yok, bir hakkın teslimi olarak serbest bırakıldı. HDP'ye bir ziyaret yapıldı, bu da bir yumuşama emaresiydi. Sayın Bahçeli, 'Doğru bir adım.' dedi. Selahattin Demirtaş, özel uçakla Diyarbakır'da kalp krizi geçiren babasına götürüldü. Bunlar Sayın Cumhurbaşkanı'nın iradesi dışında olamazdı. Devlet içindeki o karanlık, İstiklal Caddesi saldırısıyla bu yumuşama emarelerine cevap verdi. Ne zaman bir yumuşama emaresi olduysa bu tip provokasyonlar yaşandı. Ayrıca Sayın Soylu, 'Talimat sınır ötesinden geldi.' diyerek, sınır ötesi bir harekatın gerekçesini yapmak istiyor. Toplumsal barışımıza en büyük tehdit bu."

SOYLU: DEVLETE BÖYLE BİR İFTİRA ATAN ŞEREFSİZDİR

Bakan Soylu, Paylan'ın sözlerine sert tepki vererek şunları söyledi:

“Sen PKK’yı savunuyorsun, sen PKK’yı temizliyorsun, sen PYD’yi temizliyorsun. Sen sorgulayacaksan PKK’yı, terör örgütlerini sorgula. Devlete böyle bir iftira atan şerefsizdir. Yalan söylüyorsun. İftira ediyorsun. Seni oraya kim milletvekili yaptıysa onu sorgula.”

CHP'Lİ BAŞARIR'A DA SERT TEPKİ: SEN MAHKEME BASAN EŞKIYASIN

Daha sonra söz alan CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, "İstanbul'daki terör saldırısını gerçekleştiren teröristle yapılan görüşmede MHP Güçlükonak İlçe Başkanı Mehmet Emin İlhan adına kayıtlı telefonun kullanıldığı" iddiasını hatırlatarak, "Bu iddialar başka bir muhalefet partisinin ilçe başkanı ile ilgili olsaydı, o kişi linç edilmiş, tutuklanmıştı." dedi.

Bunun üzerine İçişleri Bakanı Soylu, Başarır'a, "Sen Türk Silahlı Kuvvetlerine 'satılık' dedin, senin ne olduğunu bilmiyor muyuz? Sen mahkeme basan eşkıyasın." karşılığını verdi.

KAYNAK: AJANSLAR
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 217
  • Vurucu 1 yıl önce Şikayet Et
    Aynı gün vekilliği düşürülüp ceza evine atıla, aslında hakkı idam vatan hainlerinin, bu kimin vekili Allah için söyleyin...
    Cevapla
  • erdal 1 yıl önce Şikayet Et
    bunların seslerinin yüksek çıkmasının tek sebebi AKLI BAŞKA YERLERDE OLAN HAKİMLER VE SAVCILARDIR
    Cevapla
  • salih 1 yıl önce Şikayet Et
    Paylan ın kendisi de pkk nın istihbarat elemanı olduğu için profili iyi biliyor tabii, assanıza kardeşim bunları, biz arkanızdayız
    Cevapla
  • SERKAN ARSLAN 1 yıl önce Şikayet Et
    bukada soysuza bi SOYLU YETERDE artar ALLAHINA KURBAN SOYLU
    Cevapla
  • mehmet 1 yıl önce Şikayet Et
    Allahın izniyle soylu hepinizin hakkından gelir Evellah terörist bozuntuları abd köpekleri.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Meteoroloji'den 35 ile son dakika uyarısı: Dikkatli ve tedbirli olun!
Bakan Kacır müjdeyi verdi! Türkiye'nin 'ilk ilaç adayı geliştirildi'