Çataklı'dan Sözcü'ye tepki: Çarpıtarak korumaya çalışmayın, olayın faili PKK/PYD'dir

Muhalefete yakın Sözcü gazetesinin, İstiklal Caddesi'ndeki kanlı saldırıyı gerçekleştiren bölücü terör örgütü PKK'yı perdelemeye çalışmasına İçişleri Bakan Yardımcısı ve Bakanlık Sözcüsü İsmail Çataklı tepki gösterdi.

GİRİŞ 18.11.2022 18:45 GÜNCELLEME 18.11.2022 19:10
Bu Habere 90 Yorum Yapılmış

Sözcü, PKK'nın İstiklal'deki kanlı bombalı saldırısında hedef saptırmaya çalıştı. İçişleri Bakan Yardımcısı ve Bakanlık Sözcüsü İsmail Çataklı kelime oyunu içeren ve yanlış yönlendiren haberi düzeltti.

Suriye'nin kuzeyine operasyon mu geliyor?Suriye'nin kuzeyine operasyon mu geliyor?

PKK SİVİLLERİ, SÖZCÜ DE ZİHİNLERİ BOMBALADI

Çataklı, geçtiğimiz pazar günü gerçekleştirilen bombalı saldırı talimatının nereden geldiğiyle ilgili açıklama yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun "Mersin'deki de İstiklal Caddesi'ndeki saldırı da Münbiç'ten oldu" açıklamasını provoke eden haberin ardından ilgili açıklama yaptı.

Bombayı taşıdığı araç deşifre oldu! Terörist Albashir Taksim Meydanı'na böyle gelmişBombayı taşıdığı araç deşifre oldu! Terörist Albashir Taksim Meydanı'na böyle gelmiş

Mezkur gazete, "Bombalı saldırı talimatının lokasyonu yine değişti… Süleyman Soylu bu kez de ‘Münbiç’ dedi!" başlıklı skandal haberiyle Bakan Soylu'nun 14 Kasım'da gece saatlerinde yaptığı, "Eylemin talimatının Kobani'den geldiği konusunda bir değerlendirmemiz var." sözlerini çarpıttı.

BAKAN YARDIMCISI ÇATAKLI ALGI HABERİNİ İFŞA ETTİ

Twitter hesabından Sözcü gazetesinin dezenformatif haberinin resmini paylaşarak açıklama yapan Çataklı'nın tepkisi şöyle:

"Dezenformasyon haberini düzeltelim, İstiklal'deki saldırıda teröristin Kobanili tekstilcinin evinde barındırılması talimatı Kobani'den, eylem talimatı Münbiç'ten, saldırıdan sonra teröristin saklanması talimatı Kamışlı'dan! Çarpıtarak korumaya çalışmayın, olayın faili PKK/PYD'dir."

HDP'li Paylan'ın terör saldırısı iması tepki çekti: Bakan Soylu'dan çok sert cevapHDP'li Paylan'ın terör saldırısı iması tepki çekti: Bakan Soylu'dan çok sert cevap

KAYNAK: HABER7
Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 90
  • İnşallah 1 yıl önce Şikayet Et
    Terör örgütlerinin ve destekçilerinin felsefesi, eylemlerinde görüntülü propaganda yapmaktır, millet olarak buna taviz vermeyeceğiz, İnşallah.
    Cevapla
  • meraci83 1 yıl önce Şikayet Et
    Kim bilir belkide sözcü ve tayfaları bombalama eyleminin ta planlamasından beri içindedir. Olamaz mı ?
    Cevapla
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah’ın gazabına uğra inşaallah tez zamanda
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Talimatın Akpartiden geldiği algısını oluşturuyorlar kendi takipçilerine, pyd yapmamış akparti yapmış diyorlar, tespit edilmeleri lazım bu iftiracıların ve ceza almaları lazım!
    Cevapla
  • Mustafa Gürbüz 1 yıl önce Şikayet Et
    İçimizdeki ermeni yunan Rum ırkından türeyenler ekmeğini yediğiniz ülkeye yaptığınız hainliğe dur deme vakti gelmiştir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türk donanmasına kritik güç: Füze sayısı iki katına çıkıyor
Son dakika: Bakan 'devrim niteliğinde' deyip duyurdu! Milyonları ilgilendiren hazırlık...