Başkan Erdoğan'ın İYİ Parti'ye çağrısı ne anlama geliyor... 2 ihtimal var

Hürriyet'ten Ahmet Hakan ve Posta'dan Rauf Tamer muhalefetin günlerdir "Altılı Masa’dan korktuğu için masayı dağıtmaya çalışıyor." şeklinde propagandasını yaptığı Başkan Erdoğan'ın İYİ Parti'ye çağrısını analiz etti.

Başkan Erdoğan'ın İYİ Parti'ye çağrısı ne anlama geliyor... 2 ihtimal var
Başkan Erdoğan'ın İYİ Parti'ye çağrısı ne anlama geliyor... 2 ihtimal var
GİRİŞ 19.11.2022 16:41 GÜNCELLEME 19.11.2022 20:50
Bu Habere 94 Yorum Yapılmış

G20 Zirvesi için gittiği Endonezya ziyareti sonunda gazetecilerin sorularını cevaplayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 6'lı masa ittifakında milliyetçi çizgisiyle öne çıkan İYİ Parti'ye masadan ayrılması çağrısı yapıp şu ifadeleri kullanmıştı;

Muhalefetin içinde, CHP’yi bir kenara koyalım, 6’lı masanın hepsini söylememe gerek yok, ama İP’in (İyi Parti’nin) bunlarla aynı çizgiye düşmesi tabii düşündürücü. Onlar niye bunlarla aynı masaya düşüyor veyahut aynı konuma geliyor? Bu tabii düşündürücüdür. Hele hele böyle bir dönemde. Temenni ederiz ki bunlar da bir dönüşüm yapmak suretiyle gerek bu masayı terk etmek gerekse milli ve yerli bir duruş sergilemek üzere konumunu yeniden gözden geçirir."

Meral Akşener'den Erdoğan'ın 'masadan ayrıl' çağrısına yanıtMeral Akşener'den Erdoğan'ın 'masadan ayrıl' çağrısına yanıt

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İYİ Parti'ye çağrı: Bu masayı terk edin!Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İYİ Parti'ye çağrı: Bu masayı terk edin!

MERAL AKŞENER'İN YANITI

İYİ Parti Lideri Akşener, Erdoğan'a yanıtında 'kumar masası' benzetmesini kullanarak "Biz Sayın Erdoğan'ın millilik ve yerlilik üzerinden yaptığı tanıma ihtiyaç duyan bir parti değiliz. Biz 2017'de yapılan ve bugünkü bu ucube sistemi getiren o referandumda çok net çok açık tavır koyan insanların kurduğu bir partiyiz. Çizgisinde hiç kırıklık olmayan, aynı kararlılıkla savunan bir partiyiz. Milletimizin geleceğinin heba edildiği bir kumar masasında hiç olmadık, bundan sonra da olmayız." diye konuşmuştu.

AHMET HAKAN: HEDEF BU MESAJI KARARSIZ MUHAFAZAKÂRLARA İLETMEK

Hürriyet Gazetesi'nden Ahmet Hakan ve Posta Gazetesi'nden Rauf Tamer Başkan Erdoğan'ın İYİ Parti'ye çağrısını ve Akşener'in kızgın yanıtını analiz etti.

Erdoğan'ın çağrısı için "Altılı Masa’dan korktuğu için masayı dağıtmaya çalışıyor." ve "Erdoğan, kazanamayacağını anladığı için İYİ Parti’yi saflarına çekmeye çalışıyor." algısının tam anlamıyla muhalefetin muhalefete propagandası olarak değerlendiren Hakan "Hedefinin ve amacının, bu mesajı kararsız muhafazakârlara iletmek olduğundan yüzde bir milyon eminim" sözleriyle çağrının nasıl okunması gerektiğini şu ifadelerle aktardı;

İYİ Parti’nin masadan kalkmayacağını Erdoğan’ın tahmin etmediğini düşünmek, Erdoğan’ın siyasetten hiç anlamadığını düşünmekle eşdeğerdir.

En Erdoğan karşıtı kişiler bile böyle düşünmenin saçma kaçacağını bilirler.

Muhalefetin muhalefete propagandası karşısında...

Şu iki yaklaşımdan birini seçmek mümkün:

- BİR: Söz konusu propagandanın sağladığı tatlı, huzurlu rüyaya dalmak.

- İKİ: Acı ve rahatsız edici de olsa gerçeklere kulak vermek.

Birinciyi tercih edenlere “tatlı rüyalar” der geçerim.

İkinciyi tercih edenlere ise işin gerçeğini şöyle izah etmek isterim:

Erdoğan, İYİ Parti’yi masadan kalkmaya ve milli duruşa davet ederken...

İYİ Parti’yi değil, İYİ Parti’ye gönlü kayabilecek arada kalmış, kararsızlığa düşmüş muhafazakâr seçmenleri hedef alıyor.

Onlara şu mesajı vermek istiyor:

İYİ Parti, milli duruşa sahip bir parti gibi gözüküyor. Ancak “Altılı Masa” kurgusu, milli duruşa aykırı bir kurguya sahip. Bakın, ben İYİ Parti’yi milli duruşa çağırdım. Elimden geleni yaptım. Ama görüyorsunuz, reddettiler.

Erdoğan’ın bu mesajı, etkili olur mu olmaz mı?

Bilmiyorum.

Ama hedefinin ve amacının, bu mesajı kararsız muhafazakârlara iletmek olduğundan yüzde bir milyon eminim.

RAUF TAMER: AKŞENER’E “GEL CUMHUR İTTİFAKI’NA KATIL” DİYEN YOK

"Kılıçdaroğlu’nun peşine takılmakla neler kaybedeceğini başından beri yazıyorum" diyen yazar Tamer, Akşener'in ters cevabına dikkat çekerek süreci şu şekilde değerlendirdi;

Akşener’e “Ayrıl oradan” diye seslenmek ne demek?
“Gel bize katıl” demek mi?

Hayır... 

O masal, 21 yıl öncede kaldı. 

Şimdi Başkan Erdoğan, Meral Akşener’e galiba şunu söylemek istiyor: 

- Ne işin var orada? 

Zannederim milyonlarca insan da aynı şeyi düşünmektedir: 

“Ne işin var o masada?” diye sormayan mı kaldı? 

İlk soranlardan biri de benim... Kılıçdaroğlu’nun peşine takılmakla neler kaybedeceğini başından beri yazıyorum...  

Orada durdukça daha da neler kaybedeceğini göreceğiz. 

Lakin önce şu noktaya  açıklık getirelim. 

Akşener’e “Gel Cumhur İttifakı’na katıl” diyen yok. 

Öyleyse? 

Niye ters cevap verdi? 

- Bu bir davet değil ki. 

Velev ki davet. 

İnsan, davet’e kızar mı? 

“Gelmiyorum” dersin olur biter. Seni sadece uyarıyorlar. Milli ve yerli bir duruş sergilemen için... 

Bu da her Türk’ün hakkı. 

Niye kızdı sahi? 

Ne var bunda? 

Yoksa... Meral Akşener’i de mi kaybetti Türkiye? 

Milli ve yerli gibi kavramlar, artık onu da mı rahatsız ediyor? 

Hay Allah. 

Körle yatan hep şaşı mı kalkıyor? 

KAYNAK: HÜRRİYET
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 94
  • Murat 1 yıl önce Şikayet Et
    Neymiş Mehmetçiğe başarılar dilerim bu kadar yüzeysel basit yavan bir temenni. Teröriste laf yok ağa babalarına laf yok dolu dolu terörü onu destekleyenlere laf yok tavan bir başarılar sanki sınava giren çocuğa başarılar diliyor.
    Cevapla
  • Yılmaz 1 yıl önce Şikayet Et
    Cumhurun direk size gelin katılın demesi sizin için çok büyük lütuf cumhurun söylediği seçmen bazında milli olanlara yöneliktir
    Cevapla
  • Bursali 1 yıl önce Şikayet Et
    Hilirry cilinton abd dışişleri bakanı iken cagirdiginda kosturark gitmişti unutmadık bence bu kadın bu ülkenin insanı değil ayrıca macasi yiyorsa ortada liderim ben diye geziyorsa onu bu aday yapmaya çalışmaz ona buna yanasmaya çalışmaz çıkar kendi aday olur kemal en azından ortaya çıkıp en azından adayim diyor
    Cevapla
  • Seco 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu ağzı bozuk kadının ne işi var cumhurda HDP lilerden hiç bir farkı yok ipli in ipiyle kuyuya inilmez bunların hepsi emperyalist uşağı
    Cevapla
  • abuzittin karadağ 1 yıl önce Şikayet Et
    madalyası bile yok.
    Cevapla
  • Usta 1 yıl önce Şikayet Et
    Çok doğru söylüyorsun aynen öyle katılıyorum.
    Cevapla
  • Vatansever 1 yıl önce Şikayet Et
    Ancak DEMİRTAŞ davet ederse kabul eder hanımefendi.. Ablaaa unuttuğun milli duruşa davet ediyo seni. Artık sana güvenmiyoruz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Borsada rekor: 10 bin puan aşıldı!
Rekabet kızıştı, kasko fiyatları dip yaptı!