Bahçeli'den Erdoğan'a Sisi desteği: Esad'la da görüşülmeli

MHP lideri Bahçeli, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Sisi ile görüşmesine destek verdi, Esad'la da görüşülmeli çağrısı yaptı. HDP'nin kapatılması gerektiğini de vurgulayan Bahçeli, "Anayasa Mahkemesi neyi bekliyor?" sorusunu yöneltti.

GİRİŞ 22.11.2022 10:37 GÜNCELLEME 22.11.2022 20:15
Bu Habere 104 Yorum Yapılmış
  • (HDP'nin kapatılması davası) Anayasa Mahkemesi hala neyi bekliyor? 
  • (Erdoğan'ın Sisi görüşmesi) Doğrudur. Bununla kalınmayıp Esad'la da görüşülmeli.

Yukarıdaki iki önemli başlık, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin grup toplantısında yaptığı konuşmaya ait. Türkiye'nin sınır ötesi operasyonları, iç siyaset ve dış politika üzerine önemli değerlendirmelerde bulunan Bahçeli'nin açıklamalarından öne çıkanlar şöyle: 

"Masalarda değil, meydanlardayız. MHP'ye yargısız infaza heves edenlere demokrasinin ve sandığın kaç bucak olduğunu göstermenin azmindeyiz.

Milliyetçi Hareket Partisi algı oyunlarını boza boza, anket şirketlerini bozguna uğrata uğrata geliyor. Hiçbir engele takılmadan, karanlık senaryoya aldırmadan inanmış adımlarla hak ettiğimiz başarıya ulaşmak için gece demiyoruz, gündüz demiyoruz, en ufak yılgınlık göstermiyoruz. 

Hiç kuşkum yok, hep birlikte başaracağız. Geleceğin süper gücü Türkiye'dir. Cumhur İttifakı ise Türk milletinin gelecek umudu, birlik ve beraberlik şuurudur. 2023 yılında adayımız belli, kararımız nettir. Cumhurla cumhuriyet tam olarak kenetlenmiştir.

Allah'ın ilk emri oku, ilk yarattığı da kalemdir. Aklı kalemden, kalemi ahlaktan, ahlakı ilimden, ilmi imandan ayrı görmek imkansızdır. 

Müslüman aynı delikten iki defa sokulmaz. Sokmaya çalışanların da kafası koparılacaktır. 

İhanet bir hak değildir. Kötülük bir hak değildir. Suç işlemek bir hak değildir. İnsan öldürmek bir hak değildir. Biz, kişi hak ve hürriyetine yine kişisel mahiyette düşünce serbestliğine, bir başkasının güvenlik sınırlarını ihlal etmediği sürece bağlıyız, saygılıyız ve sadığız. Fakat bu haklar kişisel olmaktan çıkıp kolektif özelliğe büründüğü andan itibaren itirazımız karşı çıkarılmazdır. Küfür bir hak değil, ahlak sorunudur. Terör hak değil, ağır bir insanlık suçudur. Temel hak ve hürriyetler ekseninde mangalda kül bırakmayan çevrelerin varmakla uğraştığı yer neresidir? Sözde büyük Kürdistan'ın kurulması bu çürümüşlere göre bir hak mıdır? ABD'nin 10 Kasım 2022 tarihinde Litvanya'da Dünya Özgürlükler Kongresini toplayıp hedef ülkelerin muhaliflerini aynı potada buluşması; mesela Enes Kanter isimli tescilli teröristin oraya çıkması bir hak mıdır yoksa düşmanca bir kampanya mıdır? İstiklal Caddesi'nde bombayla bebek arabası devirmek bir hakkın konusu mudur? Yoksa şerefsizliğin mi göstergesidir?

Türk milleti hakkını yedirmeyecektir. Eğer hakkımızdan vazgeçersek önce şerefimizden sonra vatanımızdan mahrum olacağımız bir tarih gerçeği olarak karşımızda durmaktadır.

"ANAYASA MAHKEMESİ HALA NEYİ BEKLİYOR?"

Tek bir teröristin yaşamasına dahi göz yumamayız. 19 Kasım 2022 geçesi icra edilen Pençe Kılıç Harekatı, Türkiye'nin hukuki ve meşru hakkıdır. Bu harekata karşı gelen, durdurulmasıyla ilgili dünyaya çağrı yapan HDP, TBMM'ye sızmıştır. Böylesi parti görünümlü bir örgütün siyaset hayatımızda bulunması haksızlıktır. Anayasa Mahkemesinin hala neyi beklediğini sormayalım mı? HDP, zaman ayarlı bombadır. Bu bomba ya bombacıların elinde patlayacak ya da patlayacaktır. 2023 yılında bölücü siyasete artık son verilmelidir. İlle de siyaset yapalım diyorlarsa toplansınlar büyük kongrelerini yapsınlar, tek yumurta ikizleri CHP'ye -nasıl olsa siyasetleri aynıdır. CHP'yi HDP'den, HDP'yi de CHP'den ayrı göremeyiz. 

"CHP VE İYİ PARTİ'NİN HDP'DEN FARKI YOK"

Bunlar terör örgütlerine bir nevi cephane taşıyan köksüzlerdir. Sorarım size: Bu iki partinin HDP'den ne farkı var. Bir CHP'li çıkıp teröristin PKK üyeliği muamma diyebiliyor. Bir İP'li çıkıp ne delil var diye sorabiliyor. Bir başka ucube, İstiklal Caddesi saldırısını hükümetin düzenlemiş olabileceğini iddia edebiliyor. PKK'lı teröristler yakalanmış ve her şeyi itiraf etmişken zillet ittifakının teröristlere avukatlık yapması utanç verici bir alçalmadır. 

Muazzam işler yapan İçişleri Bakanımıza saldırmaları milli onur yokluğunun apaçık işaretidir. İçişleri Bakanımıza alçak diyen, surda gedik açmak için çırpınan, PKK/YPG adına saldıran terörist sevicilerin topu aşağıların aşağısıdır, alçaktır. 

Buradan teröristlere ve destekçilerine açık açık sesleniyorum: Bir gün hepinizi müstahak olduğunuz sonuçlarla yüzleştireceğiz. Taviz yoktur, teslimiyet yoktur, geri dönmek yoktur. Hakkımızı, hukukumuzu çiğnetmek asla söz konusu olmayacaktır.

Pençe Kılıç Harekatı teröristlerin kafalarına demir yumruk gibi inmiştir. Teröristlerin mağaraları, sığınakları, inleri imha edilmiştir. 

ERDOĞAN'IN SİSİ İLE GÖRÜŞMESİ

Sayın Cumhurbaşkanımızın Mısır Cumhurbaşkanı Sisi ile Katar'da kurduğu temas doğru bir temastır. Bununla da kalınmamalı, Esad ile görüşme sağlanmalı, terör örgütüne karşı ortak bir tavır alınmalıdır.

Erdoğan'dan Sisi açıklaması: Yeniden niye olmasın?Erdoğan'dan Sisi açıklaması: Yeniden niye olmasın?

Erdoğan'dan Esad ve Mısır sorusuna yanıt: Haziran sonrası sil baştan yapabilirizErdoğan'dan Esad ve Mısır sorusuna yanıt: Haziran sonrası sil baştan yapabiliriz

Esad'dan Erdoğan'ın 'ebedi küslük olmaz' sözlerine olumlu cevapEsad'dan Erdoğan'ın "ebedi küslük olmaz" sözlerine olumlu cevap

İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 104
  • AYDIN 1 yıl önce Şikayet Et
    En büyük sorun görüşmemek. Kimse görüşmeyine demiyor.Siz gelin güvey oluyorsunuz.Çözüm için görüşmek şart.
    Cevapla
  • Barbaroslar geliyor 1 yıl önce Şikayet Et
    Devlete devlet gerek devlet bahçeliiiiiii
    Cevapla
  • Ömer 1 yıl önce Şikayet Et
    Değerli büyüklerim Bahçeli ve Erdoğan yolunuz yolumuz. Esad konusu elzem inşallah en kısa zamanda mülteci sorunu da böylelikle kapanır. Size güveniyoruz Allah'ın izniyle
    Cevapla
  • Arif Efendi 1 yıl önce Şikayet Et
    HDP kapatılmalı HDP nin oylarının CHP, Saadet, Deva yada Gelecek Partisine gitmesinin zerre kadar önemi yoktur.
    Cevapla
  • Hakkı 1 yıl önce Şikayet Et
    İyi de bu Sisi katil mi değil mi? Darbeci mi değil mi? Yoksa duruma göre değişiyor mu? Tamam ülke menfaati anladık da şu ana kadar ne menfaatimiz oldu onu anlamadık…
    Cevapla
  • Ayküt 1 yıl önce Şikayet Et
    Artık gitmiyor yerleşti sisi efendi. Bu sebeple oyunu kuralına göre oynamanın vaktidir.amaç mısır ve Esad'ı kendi safımıza çekip, israil ve abd yi akdenizde yalnız bırakmak..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İran'dan 4 ülkeye savaş ilanı gibi İsrail çağrısı! Resmen tehdit ettiler
İsrail'in savaş kararı sonrası ABD'den jet hızında açıklama: Dahil değiliz!