İBB Başkanı İmamoğlu'nun Canan Kaftancıoğlu'nun odasını bastığı iddia edildi

İBB Başkanı İmamoğlu'nun adaylık için CHP İl Başkanı Kaftancıoğlu'ndan istediği desteği alamadığı konuşulmuştu. Sabah Yazarı Mahmut Övür, İmamoğlu'nun il binasını bastığı olayın perde arkasını da bugünkü köşesinde yazdı.

İBB Başkanı İmamoğlu'nun Canan Kaftancıoğlu'nun odasını bastığı iddia edildi
İBB Başkanı İmamoğlu'nun Canan Kaftancıoğlu'nun odasını bastığı iddia edildi
GİRİŞ 24.11.2022 11:02 GÜNCELLEME 24.11.2022 11:02
Bu Habere 162 Yorum Yapılmış

CHP'de adaylık yarışında son zamanlarda kendini göstermeye çalışan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun şartları zorladığı da kulislerde konuşulanlar arasındaydı. 

Milliyet Gazetesi Yazarı Zafer Şahin, İmamoğlu'nun adaylık için CHP İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'ndan destek istediğini köşesinde yazmıştı. 

Kaftancıoğlu, İmamoğlu'nun "Benimle misin yoksa Kılıçdaroğlu ile mi?" önerisine ise şu cevabı vermişti:

"Bu partinin genel başkanı da yönetimi de belli. Adayın kim olacağı, nasıl belirleneceği belli. Sen git önce belediye başkanlığı yap. Bu işlerle uğraşma."

"İMAMOĞLU, KAFTANCIOĞLU'NUN ODASINI BASTI"

Bugün de Sabah Gazetesi Yazarı Mahmut Övür, köşe yazısında İmamoğlu-Kaftacıoğlu arasındaki sır görüşmenin ardından yaşananları yazdı. 

İşte Övür'ün yazısındaki o bölüm:

Tabii kavga burada kalmıyor... Kaftancıoğlu biraz da kendi pozisyonunu sağlamlaştırmak için önüne çıkan her fırsatı, İmamoğlu'na vurmak için kullanıyor. Deyim yerindeyse bilinçli bir strateji izliyor. Bunun son örneği de bu gerilimden bir süre sonra yapılan İstanbul CHP İl Divan Kurulu toplantısında yaşandı. İlginç olan Divan Kurulu üyelerinden birinin İmamoğlu'nun akrabası Ufuk İnan olmasıydı.

Kaftancıoğlu, İnan'ın da bulunduğu o toplantıda İmamoğlu'nun hırsını yenemediğini, bir "şizofren" gibi davrandığını söylüyordu. Tabii bu sözlerinin hemen İmamoğlu'na ulaşacağını da biliyordu ve öyle de oldu. Ufuk İnan, toplantıdan hemen sonra İmamoğlu'nu arıyor ve Kaftancıoğlu'nun kendisine "şizofren" dediğini aktarıyordu.

CHP açısından belki de en kritik nokta bundan sonra olacaktı. İmamoğlu bu sözleri duyar duymaz İstanbul CHP il binasına gidiyor ve öfkeyle Kaftancıoğlu'nun odasına giriyordu. Bu tam anlamıyla bir baskındı. Ancak CHP kulislerinde konuşulanlara göre, Kaftancıoğlu bu baskının hedefine ulaşmaması için il binasını terk etmişti. Bu, Kaftancıoğlu'nun ince siyaset yöntemiydi. CHP'lilere göre Kaftancıoğlu bu tür toplantılarda söylediği sözlerin kulislere sızmasını sağlıyor ve pozisyonunu güçlendiriyordu. Son dönemde sık sık İmamoğlu'na hakarete varan sözlerinin kulislerde konuşulmasının nedeni de buydu. Kaftancıoğlu'nun İmamoğlu'na zaman zaman "aptal" veya "müteahhit kafalı" demesine CHP'liler alışmışlardı ama ilk kez "şizofren" demesi şaşırtmıştı onları. 

KAYNAK: SABAH
Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 162
  • NACİ 1 yıl önce Şikayet Et
    davutuğlu yüze 49 aldığında ben aldım tayip erdoğan değil şimdide canan kaftancıoğluda ben olmasam ekrem seçilemezdi der gibi.Ekremi akpartiden küsenler kazandırdı chp değil.şu piyanocu nediyor onun oyu seçtirmiş ekremi gülermisin ağlarmısın.Ekremcimin bu chp lilerle işi zor Allah yardımcısı olsun.
    Cevapla
  • Sadık AKKAYA 1 yıl önce Şikayet Et
    HDP aday çıkarmadı için CHP belediye başkanlıklarını kazandı. Küskünlerin oyu o işe yetmez çünkü.
    Cevapla
  • İstanbul lu 1 yıl önce Şikayet Et
    Resilsiniz size çalışıp oy destek verdik bir chp li olarak bir birinizi yiyin diye bu çileler çekilmedi kendinizi toplayın...
    Cevapla
  • ismailbey 1 yıl önce Şikayet Et
    çıkarlar ön planda oldukça kemalist geçinenler herşeyi çıkarları için kullanır
    Cevapla
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Maksatları hizmet değilde rant olunca dostlarıda onagöre oluyor.
    Cevapla
  • Zaza 1 yıl önce Şikayet Et
    Al birini vur diğerine
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
IMF'den küresel ekonomi açıklaması: Endişelenecek çok şey var
Eray Güçlüer 'İsrail İran'a saldıracak' diyerek hedef alınacak yeri açıkladı