CHP'de İmamoğlu'nun üstü çizildi mi? Dikkat çeken Kaftancıoğlu açıklaması

Kanal 7 Ankara Temsilcisi ve Haber7 Yazarı Mehmet Acet, İBB Başkanı İmamoğlu ile CHP İl Başkanı Kaftancıoğlu arasında yaşanan krizle ilgili dikkat çeken ifadeler kullandı.

GİRİŞ 28.11.2022 23:26 GÜNCELLEME 28.11.2022 23:27
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

İBB Başkanı İmamoğlu'nun adaylık için CHP İl Başkanı Kaftancıoğlu'ndan istediği desteği alamadığı ve ikili arasında ağır hakaretlere varan konuşmanın yer aldığı görüşme siyaset arenasında gündemdeki yerini koruyor.



İMAMOĞLU AÇIKLAMA YAPTI: BİR KADIN OLARAK SÖYLEMEMİŞTİR

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun kendisine yönelik söylediği iddia edilen “aptal, hırslı, müteahhit kafalı" sözleri için, "Bu bahsi geçen kelimeleri bir kadın olarak söylememiştir diye düşünüyorum" dedi.

Kanal 7 Ankara Temsilcisi ve Haber7 Yazarı Mehmet Acet, Haberglobal'de söz konusu tartışmaya ilişkin çarpıcı ifadeler kullandı.

Acet, ''İmamoğlu ile Kaftancıoğlu karşı karşıya geldiğinde kimse Kaftancıoğlu'nu hafife almasın derim.'' dedi.



Mehmet Acet şu ifadeleri kullandı;

BU KONU BU HALE GELDİYSE ULUSAL MESELEDİR


Birincisi bu suni bir gündem değil. Durduk yere gelişen bir mesele de değil. Eğer Ekrem İmamoğlu bu kinayeli açıklamayı yapmamış olsaydı muhtemelen yazıldıklarıyla kalacaktı. Siz de gündeme almayacaktınız. Bu konu bu hale geldiyse ulusal bir gündemdir.

CHP'DE YAŞANAN KRİZİN DIŞA YANSIMASIDIR

İkincisi bu mesele sadece Ekrem İmamoğlu ile Canan Kaftancıoğlu arasında görülecek bir mesele değil bana göre. Ankara'ya tekabül eden tarafları da var. Bu CHP'de yaşanan krizin dışa yansımasıdır. Bu süreç içerisinde İmamoğlu'nun cumhurbaşkanlığı adaylığına vazgeçmemesi CHP dinamikleri içerisinde bir rahatsızlık üretiyor.

Burada mesele iki şahsın kavgası aralarındaki anlaşmazlıklardan kaynaklanan bir tartışma değil. CHP içindeki adaylık konusunda yaşanan görüş ayrılıklarının ve bu gerilimin bir dışa yansımasıdır. Bu yönüyle ulusal gündem kalmayı hak eden bir mesele.



KAFTANCIOĞLU PEK ÇOK İSMİ ÇİZDİ! KİMSE HAFİFE ALMASIN

Canan Kaftancıoğlu yeni CHP'nin en güçlü aktörlerinden biridir. Pek çok ismi çizdi. Tuncay Özkan'dır, Ünal Çeviköz'dür. Bunların parti meclisine girmesini engelledi. Ekrem İmamoğlu'nun adaylık hevesinden vazgeçmemesine dönük CHP kurumsal yapısının bir reaksiyonuyla karşı karşıyayız. İmamoğlu ile Kaftancıoğlu karşı karşıya geldiğinde kimse Kaftancıoğlu'nu hafife almasın derim. İmamoğlu da dahil olmak üzere.

CHP'den uzak bir medayan bu tartışmaların başlangıç vuruşları gelince Canan Kaftancıoğlu biraz sıkışmış gözüküyor.

KAYNAK: HABER7
Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 18
  • battal 1 yıl önce Şikayet Et
    onun üstünü önce maral aplası çizdi. işi bitti reklam paralarını ödettirdi sonra yürü koçum dedi. imamoğlunun asıl üstünü millet çizecek bekleyin görün
    Cevapla
  • galip 1 yıl önce Şikayet Et
    bir partide imamlı kurar partiden atılanlar parti kuruyor kılıçtara rakip olanlar partide barınamıyor
    Cevapla
  • Misafir65 1 yıl önce Şikayet Et
    Sonun başlangıcı.
    Cevapla
  • mustafa 1 yıl önce Şikayet Et
    Cesaretin varsa aday olsana, chp+hdp den mi oy aldın yoksa kendin mi oy aldın alacaksın bir görelim
    Cevapla
  • Türk 1 yıl önce Şikayet Et
    Canan eşittir KK
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Uluslararası Adalet Divanı'ından kritik Gazze kararı!
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir!