AK Partili Özkaya'dan İmamoğlu açıklaması: Kesinleşmiş bir ceza değil!

Kanal7 Ankara Temsilcisi Mehmet Acet, bu hafta Başkent Kulisi programında TBMM Anayasa Komisyonu Başkanvekili ve AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya'yı ağırladı.

GİRİŞ 18.12.2022 11:43 GÜNCELLEME 18.12.2022 12:54
Bu Habere 48 Yorum Yapılmış

Ali Özkaya'nın açıklamalarından satır başları:

31 Mart seçimleri iptal ediliyor ve İmamoğlu, "Bu seçimi iptal edenler ahmaktır" diyor. Belki sözün başlangıç kısmından Sayın Soylu'yu eleştirdiği görülüyor ama Soylu'nun seçim iptal etme yetkisi var mı? Yok. "Bu seçimi iptal edenler" diyor. YSK'ya söylendiği için ihbarda bulunuyorlar. Hiç kimsenin hukukun üstünde olma durumu yok, birisi bir söz söylüyorsa bu da hakaretse kim olursa olsun, yargıdan muaf tutalım diyemeyiz. "Ben İBB başkanıyım bana bunu yapamazsınız" demesi kabul edilemez. 

"SİYASİ YASAK İÇİN KESİNLEŞMİŞ BİR CEZA OLMALI"

"Ahmak" sözü Türk Ceza Kanunu 125. Maddesi'ndeki suçu doğurur. Kamu düzenini koruyan bir fiil olduğu için Cumhuriyet Savcısı bu davayı takip etmek zorundadır. İşin hukuk kısmı var ve bir de siyasallaştırma kısmı var. 2015 yılında İstinaf Mahkeme'leri yürürlüğe girdi ve 5 yıldan az hapis cezaları İstinaf Mahkemesi'nde kesinleşir. Kamu görevlisine hakaret suçları özellikle temyiz kapsamına alındı. Biz özgürlükleri genişleten bir parti olduğumuz için bunun İstinaf Mahkemesi'nde kararlaşmasını da kabul etmiyoruz, Yargıtay incelemesi de olmalı. Dava önce İstinaf'a gidecek, sonra Yargıtay süreci var. 1 yıldan fazla kesinleşmiş bir ceza alırsanız, siyasi yasaklı oluyorsunuz. Bu yeni değil. 

Muhalefet Sayın Cumhurbaşkanımızın karşısına aday çıkarmama çaresizliği içerisinde.  Seçime 6 ay kalmışsa, İmamoğlu kararı 3 yılsız kesinleşmeyecekse, bunu kendi siyasal sonuçlarınıza göre neden AK Parti'ye saldırıyorsunuz?

Ekrem İmamoğlu'nun önünü kesmek için böyle bir karar verildiği iddialarına da asla katılmıyorum, bu Erdoğan'a suç atma planıdır. 

"ERDOĞAN İLE İMAMOĞLU KIYASLANAMAZ!"

Bir kıyası emsaliyle kıyaslarsınız. Erdoğan ceza aldığında milletin kalbine girmişti ve yaptığı şey bir şiiri okumaktı. Bütün zorlamalarla verilen bir karar vardı. Başsavcılık o zaman telefon açıyor ilgili kişiye ve hemen ilk uçakla getirtiyor. Bu dosya hemen okunuyor ve karar veriliyor. Sayın Erdoğan'ın belediye başkanlığını düşürme planı yapılıyor. 

Şuan ne var, 4 senedir görüyor musunuz bir belediyecilik? İETT otobüsleri, asfalt dökememek, PKK'lıları işe alma, kaynakları yok etme. Bir tarafta başarı ve gayret var bir tarafta başarısızlık var. Bunların kıyas yapılması doğru değil. 

"KILIÇDAROĞLU'NUN ADAY OLMASINI İSTEMİYORLAR"

Bu olayların bir numaralı muhatabı Kılıçdaroğlu. Kılıçdaroğlu'nun aday olmasını istemiyorlar. Diyorlar ki "Bu Kılıçdaroğlu aday olursa Erdoğan kazanır." O nedenle Kılıçdaroğlu'nu çıkarmak istemiyorlar ve yerine İmamoğlu, Akşener gibi isimleri düşünüyorlar. Bu iş kime yarıyor? 

Seçimin 60 gün öncesine kadar aday belirleme hakkı var. Adaylarını belirlemek için Mart'a kadar süreleri var. Eğer Meclis karar verirse, erken seçim kararı alırsa, şu tarihe kadar aday belirleyin der. 

 

KAYNAK: HABER7
Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 48
  • Başdaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu kadının kocası var sanıyordum.
    Cevapla
  • Neco34 1 yıl önce Şikayet Et
    Eko hapis cezası almış seviniyorlar,hiç hapis cezası alıpta sevinen normal bir insan olur mu acaba,, bunlar fetönün maşaları
    Cevapla
  • Afk 1 yıl önce Şikayet Et
    Reis simit satarak hayata atıldı pinokyo mütait Reis ceza alınca yakınları ağladı pinokyonun çevresi cezaya göbek attı Reis ceza alınca batı görmezlikten geldi pinokyo ceza alınca batı sahip çıktı Reis şiir okudu pinokyo hakaret etti Reis teşkilatın içinden çekirdekten geldi pinokyo parşütle Reisin dayanağı millettir pinokyonun büyük elçilikler aradaki farklar saymakla bitmez Reis altı pinokyo teneke......
    Cevapla
  • hakan 1 yıl önce Şikayet Et
    bunlar kendılerını reıs sanıyorlar madur oldu onun ıcın kazandı dıyorlar o alnının akıyla kazandı onun sevenı cok resı bır tane nokta
    Cevapla
  • Sayın 1 yıl önce Şikayet Et
    Yakın da bunlar, selahattin demirtaş a da sarılırlar, meral hanim ne kadar meraklı chp nin adayına bu kadar sarılmaya, yoksa imamoğlu iyi partili mi...
    Cevapla
  • Malazgirt...71 1 yıl önce Şikayet Et
    Sarılmadığı ne malum
    Cevapla
  • Oktay 1 yıl önce Şikayet Et
    Cumhur başkanı olabilmek için böyle oyunlara başvuran bu zavallı acizler,iktidar olsa ne yaparlar acaba
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Öğretmen atama takvimi için gözler Kabine'de! Masadaki gündem başlıkları neler?
Türkiye öyle bir adım attı ki! Çok sayıda ülke harekete geçebilir...