İYİ Parti kurmaylarından Kılıçdaroğlu'na cevap: İttifakın temelinde mücadele var

CHP lideri KIlıçdaroğlu'nun Akşener'e, "İç işlerimize karışmasın" mesajından sonra İYİ Parti kurmaylarından açıklama geldi. İYİ Parti kurmayları, ittifakın temelinde mücadele olduğunu söyledi.

GİRİŞ 20.12.2022 11:26 GÜNCELLEME 20.12.2022 11:26
Bu Habere 112 Yorum Yapılmış

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, YSK üyelerine hakaret ettiği gerekçesiyle yargılandığı davada ceza alınca Saraçhane'de miting yaptı. İmamoğlu'na gün boyu İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener eşlik etti. 

İki ismin ortak hareket etmesi ve yaptığı açıklamalar, "Kılıçdaroğlu'na darbe" olarak yorumlandı. Akşener, altılı masanın adayı olarak Ekrem İmamoğlu veya Mansur Yavaş'ı görmek istediğini daha önce ifade etmişti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dün yaptığı açıklamada, İYİ Parti liderine "İç işlerimize karışma" mesajı verdi. Kılıçdaroğlu'nun açıklamasından sonra İYİ Parti kurmayları açıklama yaptı.

Kılıçdaroğlu'ndan Akşener'e adaylık uyarısı: İşimize karışmasınKılıçdaroğlu'ndan Akşener'e adaylık uyarısı: İşimize karışmasın

İYİ Partili Ağıralioğlu'ndan sert sözler! Kılıçdaroğlu'na 'İç işleri' yanıtıİYİ Partili Ağıralioğlu'ndan sert sözler! Kılıçdaroğlu'na 'İç işleri' yanıtı

Cumhuriyet'te yer alan habere göre İYİ Parti kurmayları, "Kazanacak aday vurgusu yapmak bir partinin içişlerine karışmak değildir. Akşener mücadeleyi yok mu saysaydı?" dedi. 

İYİ Partili yetkililer, “Akşener ilk kez İmamoğlu ve Yavaş’ın adaylığı ile ilgili böyle bir açıklama yapmadı. Benzer söylemleri daha önce de kullandı. Kazanacak bir aday vurgusunu yapmak da bir partinin içişlerine karışmak değildir. 2023’te kim Cumhurbaşkanlığı’nı kazanacaksa, bu İmamoğlu, Yavaş ya da bir başkası, isim önemli değil, muhalefet bu ismi ortak aday olarak göstermeli demektir” ifadelerini kullanıyor. 

"İTTİFAKIN TEMELİNDE MÜCADELE VAR"

İYİ Parti kurmayları, Kılıçdaroğlu’nun “Saraçhane olayını Almanya’da öğrendim” sözlerini de “Akşener’in katılımı üzerinden” şöyle değerlendirdi:

“İttifakın temel mantığında mücadele var. Yargı üzerinden ittifakın ortak adayı İmamoğlu ile ilgili bir operasyon gerçekleştirilmiş. İmamoğlu da bir mücadele ortaya koyuyor. Akşener ne yapsaydı? Mücadeleyi yok mu saysaydı? Bunun altında başka bir neden aramaya gerek yok.” 

KAYNAK: CUMHURİYET GAZETESİ
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 112
  • Sedat Antalya 1 yıl önce Şikayet Et
    İhanet zillet çetesi, vatan bunların eline geçerse yandık. Akşener MHP ye ihanet etti, Kılıçdaroğlu CHP'ye Baykal'a ihanet etti, Davutoğlu ve Babacan AKP'ye Erdoğan'a ihanet etti, Karmollaoglu SP Erbakan'ın misyonuna ihanet etti, DP geçmişine ihanet etti, Sevmesekte nefret etsekte, en sağlam duran ve altı benzemezi istediğine getiren masanın ayağı örtünün altındaki HDP. Hepsini kendisine mecbur etti peşine taktı, seslerini yükseltmeleri ne bile müsade etmiyor, parmak sakladığı da hepisi sus pus oluyorlar.
    Cevapla
  • Chpkk 1 yıl önce Şikayet Et
    Erdoğan'ın tırnağı etmezler
    Cevapla
  • ...... 1 yıl önce Şikayet Et
    Kazanacak aday arayan boşa gezmesin Direk ERDOĞAN desin hem adayı hem memleket KAZANSIN
    Cevapla
  • can 1 yıl önce Şikayet Et
    yakinda iyi Parti chp yide Böler Bu gidisle Gözle Görülen Bu
    Cevapla
  • DERVİŞBABA 1 yıl önce Şikayet Et
    Şaşırmayın, 6 lı masanın tamamı daha önce ihanet etmiş kişiler. Eeeeee etme bulma dünyası Yiyin birbirinizi Şimdi bunlara oy verecek olanlara sorarım !!! BUNLAR BU ÜLKEYİ NASIL YÖNETECEK ??? Sonra oy verdiğin eline küfredeceksin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Özgür Özel, Bahçeli ile görüşecek
7 yıl sonra bir ilk! Türkiye'ye gelip kritik anlaşmalara imza atacak