Mansur Yavaş'ın EYT fiyaskosu! Verdiği 3 sözü de tutmamış

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın EYT müjdesi ile kronikleşmiş bir sorun daha çözülürken, yıllardır bu konuyu istismar ederek siyaset malzemesi yapanlar da boşa düştü. ABB Başkanı Mansur Yavaş'ın seçim öncesi verdiği EYT vaadi yeniden gündeme geldi.

GİRİŞ 29.12.2022 17:20 GÜNCELLEME 30.12.2022 11:26
Bu Habere 55 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) düzenlemesine ilişkin yaptığı açıklama ile 2 milyon 250 bin vatandaşın daha emekli olma hakkına eriştiğini duyurdu. Yaş sınırı uygulanmaksızın gerçekleştirilecek düzenleme, Türkiye'nin on yıllardır gündeminde olan kökleşmiş bir sorunun daha bertaraf edilmesini sağladı.

31 Mart Yerel Seçimleri öncesi vaatlerine EYT’lileri de ekleyen CHP’li Mansur Yavaş’ın bu yöndeki vaatleri ise yeniden gündeme geldi.

YEREL SEÇİMDE BİLE EYT VAADİ

EYT için çözümüm var” sloganıyla 3 vaatte bulunan Mansur Yavaş, “Sağlık yardımından faydalanamayanların giderleri belediye tarafından karşılanacak. Vatandaşlara sağlık yardımlarından yararlanmaları için belediye tarafından ücretsiz rehberlik hizmeti verilecek. İşlemler sonuçlanana kadar aylık Genel Sağlık Sigortası primleri Belediye tarafından karşılanacak.” iddiasında bulunmuştu.

Mansur Yavaş'ın Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmesinin ardından, EYT'lilerle ilgili vaatlerinin hiçbirini yerine getirmediği bildirildi. Ankara Büyükşehir Belediyesi AK Parti Meclis Üyesi Sinan Burhan, ABB Başkanı Mansur Yavaş’ın EYT’lileri konu edinerek kamuoyuna duyurduğu sözleri tutmadığını söyledi.

EYT'LİLERİ İSTİSMAR ETTİ, SEÇİLİR SEÇİLMEZ HEPSİNİ UNUTTU

Haber7’ye konuşan ABB Meclis Üyesi Sinan Burhan, “Mansur Yavaş bu vaatlerinin hiçbirisini yapmadı. EYT'lilerin mağduriyetini istismar etti, onları seçim malzemesi yaptı ve sandıklar kapanır kapanmaz hepsini unuttu. Hayal satan Mansur Yavaş, EYT'lilere yönelik verdiği 3 vaadini de yerine getirmemiştir. Bu sorunu da, Türkiye'nin bütün kronik sorunlarını bertaraf eden Cumhurbaşkanı Erdoğan çözmüştür.” dedi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Altındağ Belediye Meclis Üyesi Sinan Burhan

ONLAR OYALADI AK PARTİ ÇÖZDÜ

AK Parti’li Burhan, şunları dillendirdi:

“Mansur Yavaş, EYT’lileri politik söylem olarak kullandı. Her zamanki gibi algı siyasetinin bir parçası yaptı. EYT’lileri seçim malzemesi olarak kullandılar. Vatandaşların derdi, sıkıntısı üzerinden oy avcılığı yaptılar. Yavaş, seçimden önce sürekli ‘EYT’ demesine rağmen, seçimi kazandıktan sonra en ufak bir çalışma yapmadı. Çünkü hayal sattı. Oylarını aldığı EYT’lileri, yarı yolda bıraktı. Seçim bitip oylar verildiği an EYT’lileri unuttular.Gerçek çözümü Sayın Cumhurbaşkanımız yapmıştır. Onlar yalanla oyaladı, sorunu AK Parti çözdü. Ankaralılar ve bütün Türkiye bu gerçeği muhakkak görüyordur.”

KAYNAK: HABER7
Faruk Arslan Haber7.com - Özel Haber Sorumlusu
Haber 7 - Faruk Arslan

Editör Hakkında

İstanbul’da doğdu. Aslen Erzurumlu. Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler mezunu. 2010 yılından bu yana gazete ve internet haberciliğinde. 2013-2022 yılları arasında Akit Medya bünyesinde birçok vazife üstlendi. Dosya haberleriyle ödül ve plaketler aldı. Alanında uzman isimlerle röportajlar, mülakatlar, beyanatlar gerçekleştirdi. Çeşitli kurum, kuruluş ve STK’lara metin yazarlığı desteği verdi. Alanıyla ilgili seminerlerde, konferanslarda, çalıştaylarda, panellerde yer aldı. Uluslararası Medya Enformasyon Derneği ve İletişim Platformu Derneği üyesi. Kasım 2022’den beri Haber7 kadrosunda.
YORUMLAR 55
  • Aykut 1 yıl önce Şikayet Et
    Ankarada rezillik diz boyu sabah işe akşam eve gidemiyoruz saatlerce otobüs bekliyoruz inşallah belediye yıkılır altında kalırlar
    Cevapla
  • Kartal 1 yıl önce Şikayet Et
    Staj girişliler hayırlı haber bekliyor uz
    Cevapla
  • murat 1 yıl önce Şikayet Et
    bir belediye başkanı eyt çıkaramaz ülkede kanunlar var yasalar var eyt hükumetin işi eyt yi çıkarmak ülkeyi batırmak demek iktidar olsun muhalefet olsun genç yaşta emeklimi olunur 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 bunlar hep devletten maaş alacak genç yaşta yazik
    Cevapla
  • EYT Lİ 1 yıl önce Şikayet Et
    Sen 50 yaşına gelince iş bulda çalış bakalım o kadar gencimiz işsiz 50 yaşındakilere kim iş verecek de çalışacak mantılı ol biraz
    Cevapla
  • mustafa arslan 1 yıl önce Şikayet Et
    İlk önce 40-41-42- değil ortalama çevrem 48-50 arası ikincisi verilmiş hak geri alınamaz ve son olarak senin emekli olma yaşın muhtemel 60 sana diğer ikitadar gelince 70 dese ne yapacaksın hakkını istemeyecekmisin.
    Cevapla
  • Cem 1 yıl önce Şikayet Et
    Şahsen meclis konuşmasını canlı dinlemiştim eyt lilere Ankara'da daha iyi yaşam sözü verdi Ne alaka diye düşünmüştüm Sadece sallıyormuş
    Cevapla
  • Bülent DUMAN 1 yıl önce Şikayet Et
    yazıklar olsun.ey oy verenler iyi düşünüz.boş laflara kanmayın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
2024 Paris Olimpiyat oyunları açılış töreninde LGBT propagandası!
Arsenal'ın en pahalı 2. ismi olan Pepe, yana döne kulüp arıyor