Haber7'nin manşeti Meclis gündeminde... Aydemir'den İBB'ye '33 yıl' hatırlatması

İstanbul'daki toplu ulaşım sorununun 33 yıl önceki SHP/CHP döneminde de aynen yaşandığını gözler önüne seren haberimiz TBMM gündemine geldi.

GİRİŞ 09.01.2023 14:48 GÜNCELLEME 10.01.2023 09:36
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde gerçekleştirdiği basın toplantısında Haber7'nin gündeme taşıdığı 33 yıl önceki gazete kupürünü yorumladı.

Milletvekili Aydemir, “İstanbul'un 33 yıl geriye gittiğinin resmi... Sanki bugünün manşeti” başlıklı haberimizde yer verdiğimiz 9 Ocak 1990 tarihli gazete kupürüne değindi.

SHP/CHP’li Nurettin Sözen’in İBB başkanlığı döneminde, aynı günümüzde olduğu gibi İstanbullu’nun ana gündem maddesinin arızalı otobüsler olduğunu gözler önüne seren “Her gün 150 otobüs arızalı” şeklindeki gazete manşetini değerlendiren Aydemir, CHP zihniyetinin 33 yıldır değişmediğini söyledi.

İSTANBULLU'YA REVA GÖRDÜKLERİ BU

Meclis'teki basın toplantısın Haber7'nin gündeme taşıdığı gazete kupürüyle gelen AK Parti’li İbrahim Aydemir, yaptığı açıklamada, “Ben ara ara burada not düşüyorum. Diyorum ki; biz kendimizi kiminle kıyas yapacağız? Eskiyle. Yani 2002’den önceki hali ile. Ve biz mukayese yaptığımız zaman büyük bir kavga çıkıyor, ‘niye eskiyi önümüze koyuyorsunuz’ diye. Kiminle kıyas olacağız diyoruz. ‘Bugünkü belediyelerle’ deniliyor. Belediyelerin hali tavrı nedir? Onun Türkiye'ye teşmil edilmiş yaklaşımını milletin önüne koyuyoruz.” dedi.

Hem geçmişi hem bugünü ifade eden bir fotoğraf sizinle paylaşacağım.” sözlerini sarf eden Aydemir, şunları kaydetti:

“Lütfen şuna bir bakın. 1990 yılından bir gazete manşeti. Bakın arkadaşlar 1990 yılı 9 Ocak'ta. Yani bugüne denk gelmiş. Tam 33 sene önce yaşanmış bir hadise. ‘Her gün 150 otobüs arızalı’. Bu sizde bir çağrışım yaptı değil mi? Bir tedavisi var bunun değil mi? Bugün aynen bunun izdüşümü yaşanıyor mu İstanbul’da? Her gün otobüslerle ilgili sıkıntı yaşanıyor mu? Her gün İstanbul’daki yönetimle ilgili problem yaşanıyor mu? Aynen buna benzer, o gün CHP vardı. SHP-CHP’li bir başkan vardı. Tarz buydu. İstanbullu’ya reva görülen buydu. Şimdi aynen bir CHP’li belediye başkanı var. Sadece kafa karıştırıyor, hakikatlerin üstünü örtüyor, başkalarının yaptıklarını sahipleniyor. Ama İstanbul’daki hakikat ne? Otobüsler çalışmıyor.”

GÖREVE GELİRLERSE TÜRKİYE'NİN ÖNÜNE GELECEK FOTOĞRAF BUDUR

İstanbul’da büyük bir hizmetsizlik girdabı olduğunu belirten İbrahim Aydemir, “Bu bize bir işaret veriyor. Eğer bunlar yönetime gelirlerse, yani cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminde Cumhurbaşkanını bunlardan seçtik diyelim. Meclis çoğunluğu bunlardan oldu. Önümüze gelecek fotoğraf budur arkadaşlar. Bunu hususen paylaşıyorum. Ve bunların tarzına işaret olsun diye...” ifadelerini kullandı.

 

KAYNAK: HABER7
Faruk Arslan Haber7.com - Özel Haber Sorumlusu
Haber 7 - Faruk Arslan

Editör Hakkında

İstanbul’da doğdu. Aslen Erzurumlu. Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler mezunu. 2010 yılından bu yana gazete ve internet haberciliğinde. 2013-2022 yılları arasında Akit Medya bünyesinde birçok vazife üstlendi. Dosya haberleriyle ödül ve plaketler aldı. Alanında uzman isimlerle röportajlar, mülakatlar, beyanatlar gerçekleştirdi. Çeşitli kurum, kuruluş ve STK’lara metin yazarlığı desteği verdi. Alanıyla ilgili seminerlerde, konferanslarda, çalıştaylarda, panellerde yer aldı. Uluslararası Medya Enformasyon Derneği ve İletişim Platformu Derneği üyesi. Kasım 2022’den beri Haber7 kadrosunda.
YORUMLAR 3
  • Osmanlı tokadı 1 yıl önce Şikayet Et
    ey vatan evlatları chp zihniyeti hiçbir zaman değişmez halkla değil halka rağmen şimdide 19 d dudullunbostanci otobüslerini kaldırmışlar yani bunların Ihniyeti beş para etmez
    Cevapla
  • DATÇALI 1 yıl önce Şikayet Et
    VATAN HAİNLEERİ sadece emredilenleri yapar.
    Cevapla
  • Önce vatan 1 yıl önce Şikayet Et
    bunlara görmek anlamak için bir insan dürüst şerefli namuslu ahlaklı olması lazım bir türk müslüman bunları görür
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Son Dakika... Erdoğan ile Özel görüşmesi sona erdi!
Mehmet Şimşek ve kredi iddiaları sonrası IMF'den Türkiye açıklaması