İstanbul'un 33 yıl geriye gittiğinin resmi... Sanki bugünün manşeti

İstanbul'da hemen her gün bir toplu ulaşım aracının kaza veya arıza görüntüleriyle karşılaşılırken, bundan 33 yıl önce durum yine aynıydı. 1990 yılına ait gazete kupürü, sanki bugünün İstanbul'unun manşeti gibi: Her gün 150 otobüs arızalı!

GİRİŞ 09.01.2023 12:10 GÜNCELLEME 09.01.2023 15:56
Bu Habere 103 Yorum Yapılmış

CHP’li İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun yönetiminde toplu taşıma araçları seyahat kalitesiyle değil arıza ve kazalarla gündemde.

Arızalar hariç 2019-2022 yılları arasında toplu ulaşım araçlarının karıştığı trafik kazalarının 20 binin üzerinde olduğu belirtiliyor.

Sadece son 1 yılda yaşanan toplu taşıma kazalarında 2 kişi can verdi, 275 kişi yaralandı.

ZİHNİYET AYNI, MANZARA AYNI

İstanbulluların can güvenliğini riske atan İBB’nin toplu taşıma araçları, bundan 33 yıl önce de şehirde aynı manzaralara yol açıyordu.

SHP/CHP’li Nurettin Sözen’in İBB başkanlığı döneminde İstanbul’un önemli gündem maddeleri arasında İSKİ yolsuzluğu, susuzluk ve toplanmayan çöplerin yanı sıra toplu taşıma araçlarındaki arızalar da yer alıyordu.

28 Mart 1989 - 27 Mart 1994 tarihleri arasında İstanbul’u yöneten CHP’li Nurettin Sözen’in döneminde medyaya yansıyan skandallar arşivlerdeki yerini korurken, 9 Ocak 1990 tarihli bir gazete kupürü, 33 yıl öncesi ve 33 yıl sonrasındaki zihniyet ikizliğini de gözler önüne seriyor.

SANKİ İMAMOĞLU İSTANBUL'U

Her gün 150 otobüs arızalı!” manşetli haberde, “İşte duraklarda çekilen çilenin bir başka nedeni” olarak otobüs arızalarına işaret ediliyor.

Belediye otobüslerinin %10’unun arıza kaynaklı sebeplerden dolayı trafiğe çıkamadığının vurgulandığı haberde, bunun en büyük sebebi olarak “bakımsızlık” işaret ediliyor.

Haberde, “İstanbul’da günde ortalama 1 milyon 50 bin yolcu taşıyan 1500 belediye otobüsünün her gün 150 tanesi arızalar nedeniyle garajlarda bekliyor. Artık trafikten kalkması gereken Leyland marka otobüsler ise 22 yıldan beri zar zor hizmet veriyor.” deniliyor.

  • İstanbul'da toplu taşıma trafik canavarına döndü! 2022'de ağır bilanço: 2 ölü, 275 yaralı

Haber7'nin manşeti Meclis gündeminde... Aydemir'den İBB'ye '33 yıl' hatırlatmasıHaber7'nin manşeti Meclis gündeminde... Aydemir'den İBB'ye '33 yıl' hatırlatması

KAYNAK: HABER7
Faruk Arslan Haber7.com - Özel Haber Sorumlusu
Haber 7 - Faruk Arslan

Editör Hakkında

İstanbul’da doğdu. Aslen Erzurumlu. Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler mezunu. 2010 yılından bu yana gazete ve internet haberciliğinde. 2013-2022 yılları arasında Akit Medya bünyesinde birçok vazife üstlendi. Dosya haberleriyle ödül ve plaketler aldı. Alanında uzman isimlerle röportajlar, mülakatlar, beyanatlar gerçekleştirdi. Çeşitli kurum, kuruluş ve STK’lara metin yazarlığı desteği verdi. Alanıyla ilgili seminerlerde, konferanslarda, çalıştaylarda, panellerde yer aldı. Uluslararası Medya Enformasyon Derneği ve İletişim Platformu Derneği üyesi. Kasım 2022’den beri Haber7 kadrosunda.
YORUMLAR 103
  • Ertuğrul 1 yıl önce Şikayet Et
    Ahmaklar guruhunun tuzu kurumların çok güzel olacak dedikleri istanbul
    Cevapla
  • Jk 19 1 yıl önce Şikayet Et
    Ne bekleniyordu'ki.? Kariyer meselesi. Ne demiş Mevlana Hz.leri; Bu soğukta üşüyen müslümanın var olduğunu düşündükce, bende üşüyorum Bu nedir edeptir, edep. Edep pazarda satılmıyor'ki...!Laf kalabalığıyla ise; bir yere varılmaz. Sadece kendini ve şakşakcılaŕı kandırır.
    Cevapla
  • Çetin 1 yıl önce Şikayet Et
    Reis boşuna demiyor.cehape demek çöp çukur çamur demek.Yokluk demek.
    Cevapla
  • Şeref 1 yıl önce Şikayet Et
    İyyyyiiii güzzzel eliyle veren başında bulur daha ne olsun
    Cevapla
  • Mza 1 yıl önce Şikayet Et
    Eko başgan istanbulu ihya etti.nasıl herşey güzel oldumu istanbullular.bence güzel oldu.yalnız kötü yorum yapmayın. Size bir şey diyeyim mi.baganımı üzmeyin.çok hassas üzülüyor.cumhur başganı adayıda olamıyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tokat'ta kırılmanın olduğu fay hattı havadan görüntülendi
Uyarı yapıldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sesiyle dolandırıcılık girişimi