Metro yok reklam var! İBB inşaat yapmadığı metronun reklam panolarını 10. kez değiştirdi

İBB bütçesini icraata değil reklama harcayan Ekrem İmamoğlu'ndan yeni fiyasko... Tuzla'da metro çalışması yapılmayan noktadaki reklam panolarının 2023 yılı içerisinde 10'uncu defa değiştirildiği ortaya çıktı.

GİRİŞ 12.07.2023 12:11 GÜNCELLEME 12.07.2023 12:11
Bu Habere 103 Yorum Yapılmış

Reklama 2023 yılı bütçesinden 1 milyar 822 milyon 98 bin 520 TL ayıran İmamoğlu İBB’si, İstanbul’u billboard reklamlarına boğmaya devam ediyor. İcraat değil reklamla imaj çalışması yapan CHP’li İBB’nin hizmet anlayışının en iyi örneği Tuzla’da bir kez daha gözler önüne serildi.

Yapımına İBB’nin AK Parti döneminde başlanan Tuzla-Kaynarca-Pendik metro hattında yıllardır hiçbir ilerleme sağlanamazken, metro istasyon noktalarındaki şantiye sahaları Ekrem İmamoğlu’nun reklam panoları olarak kullanılmaya başlandı.

Şantiye bölümünde hiçbir çalışmanın olmadığı Tuzla-Kaynarca-Pendik metro hattı güzergahındaki reklam panoları İBB tarafından bir yılda 10’uncu kez değiştirildi.

Tuzla’da kameralara yansıyan görüntüler, çalışmanın metro üzerine değil reklam üzerine olmasına dair çarpıcı enstantaneler oluşturdu.

Özellikle Tuzlalıların 2014 yılından beri tamamlanmasını beklediği metro hattı senelerdir çalışmayla değil reklam çalışmalarıyla gündeme geliyor.

_______________

İMAMOĞLU'NUN YALAN RÜZGARI

Tuzla-Pendik metrosunun yapımına başlanılması için 30 Eylül 2022 tarihinde yeni yüklenici firma ile anlaşma imzalandığını duyuran İBB, aradan yaklaşık 1 yıl geçmesine rağmen hiçbir çalışma yürütmüyor.

Kaynarca-Tuzla metrosunda iş değil reklam yapan İmamoğlu, Pendik-Sabiha Gökçen Metrosu ile Başakşehir-Kayaşehir Metrosunu da yapamayıp Ulaştırma Bakanlığı’na devretmişti.

İmamoğlu yine AK Parti projelerini açtı… 3’ü de önceki dönemin eseriİmamoğlu yine AK Parti projelerini açtı… 3’ü de önceki dönemin eseri

İmamoğlu İBB’si; AK Parti döneminde başlatılan Sancaktepe-Yenidoğan Metro, Yenikapı-Sefaköy Metro, Kirazlı-Halkalı Metro hatlarının inşaatını sürdüremeyip durdurdu.

Projesi, izinleri ve finansmanı hazır olan Kağıthane-İstinye Metrosu’na kazma bile vurulamadı.

İMAMOĞLU YATIYOR METROLARI HÜKÜMET YAPIYOR

İstanbullu’yu İmamoğlu’nun beceriksizliğine terk etmeyen Ulaştırma Bakanlığı ise İstanbul’da projelendirdiği 7 raylı sistem projesindeki çalışmaları büyük ölçüde nihayetlendirdi.

Ulaştırma Bakanlığı, İBB’nin yapamadığı Pendik-Sabiha Gökçen Havalimanı ile Başakşehir-Kayaşehir metrolarını tamamladı.

Pendik-Sabiha Gökçen Havalimanı metrosu açıldıPendik-Sabiha Gökçen Havalimanı metrosu açıldı

Bakanlık; Gayrettepe-İstanbul Havalimanı, Halkalı-İstanbul Havalimanı, Bakırköy-Kirazlı, Altunizade-Çamlıca, Sirkeci-Kazlıçeşme metro ve raylı sistem hatlarındaki çalışmalarını 24 saat esasıyla sürdürüyor.

Başakşehir-Kayaşehir Metro Hattı bugün açıldıBaşakşehir-Kayaşehir Metro Hattı bugün açıldı

Faruk Arslan Haber7.com - Özel Haber Sorumlusu
Haber 7 - Faruk Arslan

Editör Hakkında

İstanbul’da doğdu. Aslen Erzurumlu. Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler mezunu. 2010 yılından bu yana gazete ve internet haberciliğinde. 2013-2022 yılları arasında Akit Medya bünyesinde birçok vazife üstlendi. Dosya haberleriyle ödül ve plaketler aldı. Alanında uzman isimlerle röportajlar, mülakatlar, beyanatlar gerçekleştirdi. Çeşitli kurum, kuruluş ve STK’lara metin yazarlığı desteği verdi. Alanıyla ilgili seminerlerde, konferanslarda, çalıştaylarda, panellerde yer aldı. Uluslararası Medya Enformasyon Derneği ve İletişim Platformu Derneği üyesi. Kasım 2022’den beri Haber7 kadrosunda.
YORUMLAR 103
  • Misafir 9 ay önce Şikayet Et
    zaten anlamayan malın önde gideni
    Cevapla
  • İsmail 9 ay önce Şikayet Et
    Ekonun ve partisinin bu tutarsız hallerini gören halk niçin seçimde ders vermediler Anlamış değilim
    Cevapla
  • Mrflags 9 ay önce Şikayet Et
    Görmediği birşeye inanan ve onun arkasından gidenler topluluğu istanbul gibi mega şehirde çok ve bunların %60 ı okumuşlardan oluşuyor bunlar okumuş ?¿???????¿
    Cevapla
  • vatandaş 9 ay önce Şikayet Et
    Bu reklam şirketleri ekonun sırdaş finans kaynağı bunlara verdiği paraları mali polis bir takibe alsa gerçekleri görürüz
    Cevapla
  • Vuslat 13 9 ay önce Şikayet Et
    AK Parti dışında İstanbul'a tek çivi çakmayan bu CHP zihniyeti Hala da İstanbul'u Onu destekliyorsa demek ki buna layıktır verin CHP'ye oy veren görün günümüzü birinde daha ne karanlık günler göreceksiniz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Helikopterler, zırhlı araçlar ve ağır silahlar... Ülke çetelere savaş ilan etti
Rusya 2 ülkeye desteğini resmen ilan etti! Flaş NATO açıklaması: Tümüyle yalan!