İşte İmamoğlu’nun metro vizyonu: Tünele molozu doldur, boşalt, doldur, boşalt!

Görev süresi boyunca sıfırdan projelendirip inşasına başladığı hiçbir metro olmamasına rağmen en çok bu konu üzerinden PR çalışması yürüten İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Sultanbeyli metrosunda bir ilginçliğe daha imza attı.

GİRİŞ 20.07.2023 17:40 GÜNCELLEME 20.07.2023 17:41
Bu Habere 55 Yorum Yapılmış

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin AK Parti döneminde inşasına başlanan metrolarla ilgili kimi noktada çalışma yapamayan, kimisinde faaliyetleri ilerletemeyerek ‘stop’ düğmesine basan CHP’li Ekrem İmamoğlu’nun metro trajedilerine bir yenisi daha eklendi.

ÖNCE KAPATTI

İlk imzaları 2017 yılında merhum Kadir Topbaş tarafından atılarak süreci başlatılan Sancaktepe-Çekmeköy-Sultanbeyli metrosunu 2019 yılından bu yana keşmekeş hale getiren CHP’li İmamoğlu yönetimi, 2023 Nisan’ında metro şaft tünelini moloz dökerek kapattı.

Etrafı reklam panolarıyla çevrili metro şantiyesindeki “çalışmama” faaliyeti kapsamında İBB’ye ait  hafriyat kamyonlarının devasa büyüklükteki şaft tüneline moloz döktüğü havadan görüntülendi.

Metro sahasını kapatma görüntüsü havadan böyle görüntülendi:

SONRA AÇTI

Daha önce bir benzerine Sancaktepe’de rastlanan bu tuhaf uygulamanın nedeni anlaşılamazken, İBB’den konuya ilişkin tatmin edici hiçbir açıklama yapılmadı. İBB Başkan Danışmanı Murat Ongun, kapatma işlemini "Onlar metro inşaatı değil çukur" şeklindeki tuhaf ifadeyle savundu.

İBB Sözcüsü Murat Ongun'dan akıllara durgunluk veren metro savunmasıİBB Sözcüsü Murat Ongun'dan akıllara durgunluk veren metro savunması

Aradan geçen 3 aylık zaman diliminin ardından İBB ekipleri yine şantiyeye girdi. İBB, Sultanbeyli’deki metro sahasında Nisan ayında molozla kapattığı şaft tünelini yeniden açma çalışması başlattı.

Metro sahasına giren kepçe ve kamyonlarla şaft içerisindeki molozu çıkarmaya çalışan ekiplerin söz konusu alanı 3 ay önce neden toprakla doldurduğu, şimdi ise neden tekrar boşalttığına anlam verilemedi.

DURAK DURAK METRO AÇACAK

Yerel seçimlerin yaklaştığı süreçte metro şovu yapmaya hazırlandığı belirtilen İmamoğlu’nun bu kapsamda çalışma yürüterek, bitirilebilecek metroları tamamlamayı, birkaç durak bazlı da olsa metro açılışı yapmayı hedeflediği ifade ediliyor.

  • Aynı taktiği M9 İkitelli-Ataköy metro hattında hayata geçiren İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 9 hatlık çalışmada sadece 2 durağı tamamlayıp “1. Etap açılışı” söylemiyle açılışını yapmıştı. 29 Mayıs 2021 tarihinde hattın sadece Masko ve Bahariye durakları açılmıştı. İmamoğlu, açılışı yapılan metrolar listesine bu metroyu da ekleyerek tamamen bitirilerek hizmete alınmış gibi algı oluşturuyor.


_____________

METRONUN REKLAMI VAR KENDİSİ YOK

Görev süresi boyunca reklam ve PR üzerinden faaliyet yürüten CHP’li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun metro vukuatları bitmek bilmedi.

Şantiye bölümünde hiçbir çalışmanın olmadığı Tuzla-Kaynarca-Pendik metro hattı güzergahındaki reklam panoları İBB tarafından bir yılda 10’uncu kez değiştirildi.

İmamoğlu, Pendik-Sabiha Gökçen Metrosu ve Başakşehir-Kayaşehir Metrosunu yapamayıp Ulaştırma Bakanlığı’na devretti.

İki metro da Ulaştırma Bakanlığı tarafından bitirilerek İstanbulluların hizmetine alındı.

İmamoğlu İBB’si, Sancaktepe-Yenidoğan Metro, Yenikapı-Sefaköy Metro, Kirazlı-Halkalı Metro hatlarının inşaatını sürdüremeyip durdurdu.

Projesi, izinleri ve finansmanı hazır olan Kağıthane-İstinye Metrosu’nda hiçbir çalışma yürütülmedi.

İmamoğlu, büyük çoğunluğu AK Parti döneminde inşa edilip tamamlanmasına yakın dönemde İBB'nin CHP'ye geçtiği metroları şov görüntüleriyle açtı. İmamoğlu'nun açılışını yaptığı Dudullu-Bostancı Metrosu ile Mecidiyeköy-Kabataş Metrosu’nun Fulya ile Yıldız İstasyonları AK Parti döneminde bitirilmişti.

İmamoğlu yine AK Parti projelerini açtı… 3’ü de önceki dönemin eseriİmamoğlu yine AK Parti projelerini açtı… 3’ü de önceki dönemin eseri

İmamoğlu, yapımını tamamlamadığı metroları kendi projesi gibi yansıtarak kendisini "İstanbul'un en çok metro yapan belediye başkanı" diye lanse etmeye başladı. Hazırladığı tabloyla kendi döneminde 13,27 km metro inşa ettiğini savunan İmamoğlu'nun yalanını Ulaştırma Bakanlığı ifşa etti.

Bakanlık 13,27 km metro inşa ettiği belirtilen İmamoğlu'nun 7,24 km metro inşa ettiğini açıkladı.

İmamoğlu’nun metro çelişkisi… Kendisi 13 dedi, yardımcısı 46 km! Gerçek rakam ise bambaşkaİmamoğlu’nun metro çelişkisi… Kendisi 13 dedi, yardımcısı 46 km! Gerçek rakam ise bambaşka

İmamoğlu'nun 7,55 km metro yaptığını öne sürdüğü Kadir Topbaş döneminde ise 142,88 km metro inşa edildiği belirtildi.

KAYNAK: HABER7
Faruk Arslan Haber7.com - Özel Haber Sorumlusu
Haber 7 - Faruk Arslan

Editör Hakkında

İstanbul’da doğdu. Aslen Erzurumlu. Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler mezunu. 2010 yılından bu yana gazete ve internet haberciliğinde. 2013-2022 yılları arasında Akit Medya bünyesinde birçok vazife üstlendi. Dosya haberleriyle ödül ve plaketler aldı. Alanında uzman isimlerle röportajlar, mülakatlar, beyanatlar gerçekleştirdi. Çeşitli kurum, kuruluş ve STK’lara metin yazarlığı desteği verdi. Alanıyla ilgili seminerlerde, konferanslarda, çalıştaylarda, panellerde yer aldı. Uluslararası Medya Enformasyon Derneği ve İletişim Platformu Derneği üyesi. Kasım 2022’den beri Haber7 kadrosunda.
YORUMLAR 55
  • Kızılelma 9 ay önce Şikayet Et
    Tek kelime ile Rezalet.
    Cevapla
  • Asif 9 ay önce Şikayet Et
    Helal olsun baskan
    Cevapla
  • Ahmet41 9 ay önce Şikayet Et
    İmam oğlu. İşini. Bilir.
    Cevapla
  • Dede 9 ay önce Şikayet Et
    İstanbul düşmanı imam oğlu
    Cevapla
  • Qwerty 9 ay önce Şikayet Et
    Acayip irite edici bir tip. Yazıklar olsun. Kalıp kalıp olsa ,içine bakıyorsunuz fos. Entrika. Yalan dolan. Ne ararsanız hepsi Sayin Imamoğlu ve avanesinde.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
AK Parti'den İsrail'in alçak paylaşımına sert tepki: Katliam şebekesini rahatsız ediyor
Alman polisinden Filistin destekçilerine insanlık dışı müdahale!